Mozartkugler

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Mozartkugler er et klassisk stykke julekonfekt med marcipan og nougat, som bare smager enkelt og godt. I vores version, er der en hasselnød i midten, og de er dyppet i mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær.

Mozartkugler er chokoladekonfekt, der oprindeligt blev lavet af Paul Fürst fra Salzburg i Østrig i år 1890. De fik navn fra Mozart, der var født i samme by. De helt originale Mozartkugler bestod af grøn pistaciemasse med nougat omkring, dyppet i mørk chokolade.

Der findes i dag mange udgaver af Mozartkugler, og mange af de fordanskede versioner indeholder marcipan, nougat og eventuelt en hasselnød i midten. Det er også sådan vores version er.

Mozartkugler med marcipan nougat og hasselnød.

Flere julelækkerier

Opskrift

Mozartkugler

5 fra 1 stemme
Marcipankugler med nougat og hasselnødder dyppet i mørk chokolade. Det er en nem og lækker ide til julekonfekt, som hele familien kan være med til at lave. Pynt dem med frysetørret hindbær eller andet fint pynt.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal20 stk

Ingredienser
 

  • 20 hasselnødder, kerner
  • 100 g nougat
  • 200 g marcipan
  • 150 g mørk chokolade, 55%
  • Frysetørrede hindbær, (reklamelink) eller andet pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Først fjernes den brune hinde på hasselnøddekernerne, den smager en smule bittert, og vil vil helst lave konfekten uden, men du kan beholde den på hvis du synes.
    Sæt en tør pande på middelvarme, og læg hasselnøddekernerne på panden. Varm op indtil hinderne begynder at løsne sig fra nøddekernerne, ryst panden en gang i mellem, de skal ikke tage farve. Når hinderne er løsnet, gnides hasselnøddekernerne i et viskestykke, så hinderne gnides af, og der kun er de hvide kerner af nødden tilbage. Lad hasselnødderne køle helt af inden du går videre.
    20 hasselnødder
  2. Skær nougat i tynde skiver, jeg bruger en ostehøvl til formålet, pak hasselnødderne enkeltvist ind i en skive nougat hver.
    100 g nougat
  3. Tril kugler af marcipan på cirka 8-10 gram pr kugle, og tryk dem helt flade med håndfladen. Læg hasselnødden indpakket i nougat ovenpå marcipanen, og pak den ind og tril den til en rund kugle.
    200 g marcipan
Temperering af chokoladen
  1. Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ af chokoladen helt fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Giv chokoladen 30 sekunder og rør rundt med en metalske. Giv den korte intervaller hvor du rører i mellem hver gang, indtil alt chokoladen er smeltet. Mål temperaturen, den skal være cirka 48 grader.
    Tilsæt den finthakkede chokolade og rør rundt til den er helt smeltet. Hold øje med temperaturen, den færdige arbejdstemperatur skal ligge på 31-32 grader.
    150 g mørk chokolade
  2. Dyp marcipankuglerne i den tempererede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys dem med frysetørret hindbær, og lad chokoladen sætte sig.
    Frysetørrede hindbær
  3. Opbevar dem i en lufttæt bøtte eller kagedåse i et køligt rum, undgå at sætte dem i køleskabet.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 121kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.003gKolesterol: 0.2mgNatrium: 6mgKalium: 95mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 5IUC-vitamin: 0.1mgCalcium: 15mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Mørk chokolade – Den lidt bitre mørke chokolade passer rigtig godt til den søde konfekt.
Frysetørrede hindbær – Eller andet pynt til at pynte de færdige kugler med. Du kan også springe pynten over hvis du synes, eller pynte med hakkede hasselnødder, krymmel eller lige hvad du har lyst til.

Farv marcipanen

Vores unger elsker at farve marcipanen med lidt frugtfarve. På den måde får man en overraskelse når man bider i et stykke og ser hvad farve det er. Du kan også bruge pistaciemarcipan, for at få både den grønne farve og den lækre smag.

Opbevaring

De færdige mozartkugler kan opbevares i en tætsluttende beholder, for eksempel en kagedåse. Sæt dem i et køligt rum, for eksempel et viktualierum eller et kælderrum. Undgå at sætte dem i køleskabet, det har chokoladen ikke så godt af.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.