Mozartkugler er et klassisk stykke julekonfekt med marcipan og nougat, som bare smager enkelt og godt. I vores version, er der en hasselnød i midten, og de er dyppet i mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær.
Mozartkugler er chokoladekonfekt, der oprindeligt blev lavet af Paul Fürst fra Salzburg i Østrig i år 1890. De fik navn fra Mozart, der var født i samme by. De helt originale Mozartkugler bestod af grøn pistaciemasse med nougat omkring, dyppet i mørk chokolade.
Der findes i dag mange udgaver af Mozartkugler, og mange af de fordanskede versioner indeholder marcipan, nougat og eventuelt en hasselnød i midten. Det er også sådan vores version er.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Først fjernes den brune hinde på hasselnøddekernerne, den smager en smule bittert, og vil vil helst lave konfekten uden, men du kan beholde den på hvis du synes. Sæt en tør pande på middelvarme, og læg hasselnøddekernerne på panden. Varm op indtil hinderne begynder at løsne sig fra nøddekernerne, ryst panden en gang i mellem, de skal ikke tage farve. Når hinderne er løsnet, gnides hasselnøddekernerne i et viskestykke, så hinderne gnides af, og der kun er de hvide kerner af nødden tilbage. Lad hasselnødderne køle helt af inden du går videre.20 hasselnødder
- Skær nougat i tynde skiver, jeg bruger en ostehøvl til formålet, pak hasselnødderne enkeltvist ind i en skive nougat hver.100 g nougat
- Tril kugler af marcipan på cirka 8-10 gram pr kugle, og tryk dem helt flade med håndfladen. Læg hasselnødden indpakket i nougat ovenpå marcipanen, og pak den ind og tril den til en rund kugle.200 g marcipan
- Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ af chokoladen helt fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Giv chokoladen 30 sekunder og rør rundt med en metalske. Giv den korte intervaller hvor du rører i mellem hver gang, indtil alt chokoladen er smeltet. Mål temperaturen, den skal være cirka 48 grader.Tilsæt den finthakkede chokolade og rør rundt til den er helt smeltet. Hold øje med temperaturen, den færdige arbejdstemperatur skal ligge på 31-32 grader.150 g mørk chokolade
- Dyp marcipankuglerne i den tempererede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys dem med frysetørret hindbær, og lad chokoladen sætte sig.Frysetørrede hindbær
- Opbevar dem i en lufttæt bøtte eller kagedåse i et køligt rum, undgå at sætte dem i køleskabet.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Mørk chokolade – Den lidt bitre mørke chokolade passer rigtig godt til den søde konfekt. Frysetørrede hindbær – Eller andet pynt til at pynte de færdige kugler med. Du kan også springe pynten over hvis du synes, eller pynte med hakkede hasselnødder, krymmel eller lige hvad du har lyst til.Farv marcipanen
Vores unger elsker at farve marcipanen med lidt frugtfarve. På den måde får man en overraskelse når man bider i et stykke og ser hvad farve det er. Du kan også bruge pistaciemarcipan, for at få både den grønne farve og den lækre smag.Opbevaring
De færdige mozartkugler kan opbevares i en tætsluttende beholder, for eksempel en kagedåse. Sæt dem i et køligt rum, for eksempel et viktualierum eller et kælderrum. Undgå at sætte dem i køleskabet, det har chokoladen ikke så godt af.Tilføj dine egne noter




