Lækre og nemme lakseruller med flødeost, rucola og agurk er den perfekte forret eller en skøn lille hapser til brunch eller frokostbordet. De er både hurtige og nemme at lave, og så er hele familien vild med dem. Læs med her og få vores opskrift.
Brunch, frokost eller forret
Lakseruller med flødeost kan serveres på mange forskellige måder.
Anret 3 stk på en lille tallerken med lidt salat og brød til, så har du en perfekt forret.
Server på et fad med citronskiver på frokostbordet, eller til julefrokost eller påskefrokost, eller giv børnene dem med i madpakken.
Det er noget som de fleste elsker, og herhjemme er de små ruller med laks altid et hit hos både børn og voksne.
De er også virkelig lækre på et brunchbord eller til -buffet, så de kan virkelig bruges på mange måder.
Vigtigst af alt, så er de nåde nemme og lækre!
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Røget laks – En lækker koldrøget laks i tynde skiver. Du kan laver hjemmelavet koldrøget laks, eller du kan købe den i de fleste supermarkeder.
Tortillapandekager – De er nemme at lave selv, men du kan også sagtens købe mexicanske pandekager i supermarkedet. Find vores opskrift på tortillapandekager her.
Salat – Vi bruger rucola, det har nemlig en skøn og lidt kraftig smag, som passer godt i sådan nogle ruller. Du kan også bruge andre typer af grøn salat hvis du har andre slags du foretrækker. Du kan også bruge frisk babyspinat i rullerne, det er også super lækkert.
Dild – Dild og laks kan bare noget sammen. Det er lækkert med lidt dild i lakserullerne, så det skal du ikke springe over. Hvis du ikke er vild med dild, kan du også bruge purløg i stedet for, det passer også godt til laksen.
Agurk – Agurk giver lidt sprødhed, der er virkelig lækkert i sådan en rulle. Di kan også bruge andre slags grøntsager, for eksempel avocado eller rød peberfrugt i stedet hvis du hellere vil det.
Hvordan laver man lakseruller med flødeost?
De små lækre ruller er virkelig nemme at lave.
Først tager du en tortilla, den skal smørres med flødeost.
Herefter fordeles rucola, laks, agurk og dild på pandekagen, og så skal den lige have lidt salt og peber inden den rulles stramt sammen.
Læg gerne rulles lidt i køleskabet inden du skærer den ud hvis du har tid til det, så holder de bedre formen efter de er skåret.
Server de små skiver af lakseroulade sammen med lidt salat og citron til at presse ud over.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens lave dem nogle timer i forvejen. Jeg plejer at lave rullerne klar og lægge dem i køleskabet og så skære dem ud lige inden servering. Rullerne har godt af at ligge lidt i køleskabet inden de skal skæres ud, så bliver de nemmere at skære, og de holder formen bedre.
Vi serverer den med lidt salat og brød hvis det er til forret og bare lidt citron til at presse ud over hvis de er en del af et frokost- eller buffetbord til for eksempel julefrokosten eller påskefrokosten.
Andre forretter du måske vil synes om
- Spinatroulade med laks
- Tunroulade
- Tunmousse med husblas
- Blinis med laks og flødeost
- Blinis med laks og peberrod
Tips og tricks til opskriften
- Lav gerne rullerne nogle timer før de skal serveres, og læg dem hele i køleskabet. Skær dem ud og anret lige inden servering.
- Prøv også at skifte flødeosten ud med hytteost, det smager også rigtig dejligt.
Serveringsforslag
- Server tre stykker på en lille tallerken med lidt salat og brød som en dejlig forret.
- Server på et stort fad til julefrokost, påskefrokost eller en god brunch.
Elsker du denne opskrift, så prøv også vores opskrift på Spinatroulade med laks
Opskrift på tortillaruller med laks
Her får du vores opskrift på lækre små lakseruller med flødeost, salat og agurk. De er nemme at lave, og den oplagte forret eller del af frokostbordet.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og måske servere dem for din egen familie. Herhjemme er både børn og voksne vilde med dem.
Lakseruller med flødeost
Ingredienser
- 2 tortillapandekager
- 50 g rucola, eller anden salat
- 100 g flødeost, gerne med urter
- 100 g koldrøget laks, i tynde skiver
- ¼ agurk
- ½ dl dild
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Smør tortillapandekagerne med flødeost.2 tortillapandekager, 100 g flødeost
- Læg rucolasalaten ovenpå.50 g rucola
- Fordel skiver af laks oven på salaten.100 g koldrøget laks
- Skær agurken i tynde stave og fordel agurk og hakket dild oven på. Krydder med salt og peber.¼ agurk, ½ dl dild, Salt, Peber
- Rul pandekagerne stramt sammen, og læg dem i køleskabet hvis de ikke skal serveres med det samme.
- Inden servering skæres rullerne i skiver på cirka 1 ½ cm i tykkelsen. Anret skiverne på et fad med lidt salat og citron og server.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her