Her op til jul skal der laves masser af konfekt. Det er sjovt at prรธve nye ting og fรฅ forskellige ideer til julekonfekt. Her fรฅr du vores inspiration til at lave marcipankugler af lakridsmarcipan overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetรธrrede hindbรฆr. Konfekt med lakrids og hvid chokolade smager bare skรธnt og sรฅ er de nemme at lave selv.
Jeg elsker konfekt med lakrids og hvid chokolade, det er bare altid et match made in heaven. Her er de lavet som marcipankugler, hvori der er lakridspulver. Kuglerne er sรฅ dyppet i hvid chokolade, og pyntet med frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen.
I forhold til mรฆngden af lakrids, sรฅ er det vigtigt at smage sig frem. Det er heldigvis ikke det vรฆrste job at skulle smage pรฅ marcipanen undervejs, men der er stor forskel pรฅ smagen af det rรฅlakridspulver man kan kรธbe, og sรฅ er det jo ogsรฅ individuelt hvor meget lakridssmag man gerne vil have i sin konfekt. Jeg synes gerne marcipanen mรฅ smage godt af lakrids, for nรฅr der kommer hvid chokolade og frysetรธrrede hindbรฆr ovenpรฅ, sรฅ tones smagen altsรฅ lidt ned af det sรธde og syrlige.

Flere julelรฆkkerier
Ingredienser
Fremgangsmรฅde
- รlt marcipanen sammen med lakridspulveret. Smag pรฅ det, og tilsรฆt mere lakridspulver hvis det er nรธdvendigt.200 g marcipan, 2 tsk lakridspulver
- Tril 20 kugler af lakridsmarcipanen. Sรฆt dem pรฅ kรธl mens du gรธr chokoladen klar.
- Hak โ af chokoladen groft. Hak den sidste โ helt fint.150 g hvid chokolade
- Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rรธr jรฆvnligt i chokoladen (hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn). Nรฅr chokoladen akkurat er smeltet, tilsรฆttes den finthakkede chokolade. Rรธr rundt til alt chokoladen er smeltet, og dyp sรฅ marcipankuglerne i den flydende hvide chokolade.
- Sรฆt kuglerne pรฅ et stykke bagepapir, og drys med frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen.Frysetรธrrede hindbรฆr
- Lad chokoladen stรธrkne, og opbevar din konfekt kรธligt (cirka 12 grader) i lufttรฆtte beholdere.
Nรฆringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Marcipan – Brug den marcipan du bedst kan lide. Du kan ogsรฅ kรธbe fรฆrdig fรฆrdig lakridsmarcipan hvis du ikke selv til รฆlte lakrids i din marcipan. Rรฅlakridspulver – Jeg har brugt den fra Urtekram, men andre kan selvfรธlgelig ogsรฅ bruges. Hvid chokolade – Kan du kรธbe i supermarkedet. Der findes flere forskellige mรฆrker. Frysetรธrrede hindbรฆr – Jeg fandt dem i supermarkedet fra Odense Marcipan, ellers kan det kรธbes online. Du kan selvfรธlgelig vรฆlge den pynt du bedst kan lide eller det du har derhjemme. Jeg synes at de frysetรธrrede hindbรฆr er et lรฆkkert syrligt pift til konfekten. Du kan ogsรฅ prรธve med kandiseret appelsinskal.Opbevaring
Konfekten skal opbevares kรธligt. Du risikerer at รธdelรฆgge chokoladen hvis du sรฆtter den i kรธleskabet, sรฅ det bรธr du undgรฅ hvis muligt. Konfekten skal helst opbevares omkring 12 grader, sรฅ har du et kรธligt viktualierum, sรฅ et det oplagt. Opbevar konfekten i lufttรฆtte bรธtter med lรฅg eller i kagedรฅser.Tilfรธj dine egne noter




