Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi bager på livet løs. Nogle gange skal vi have lidt andet end de traditionelle julesmåkager, og der er det både sjovt og lækkert at bage julecookies med slikstokke.
De her småkager, eller cookies som de jo nok egentlig er, smager altså bare skønt af jul. Det er cookies der er bløde og chewy indeni og sprøde og lækre udenpå. Derudover har de en masse gode julesmage. De er baseret på en kanelsmåkage med ingefær og nelliker, og så er der tilsat stykker af slikstokke og hakkede mandler.
Så bliver det vist ikke meget mere julet gør det? Vores unger er helt vilde med de her småkager. De forsvinder altid hurtigt når de kommer på bordet lidt lidt eftermiddagshygge eller når vi skal se julekalender i TV.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er godt blødt inden du skal i gang med at bage.
- Pisk det bløde smør, sukker og brun farin rigtig godt sammen. Tilsæt herefter mørk sirup og æg og pisk sammen igen.170 g smør, 170 g sukker, 50 g brun farin, 100 g mørk sirup, 1 æg
- Tilsæt nu salt, natron og krydderier og pisk dejen til en ensartet masse.½ tsk salt, 2 tsk natron, 2 tsk kanel, 1 tsk ingefær, ½ tsk nelliker
- Tilsæt til sidst melet og rør det hele til en jævn dej. Den skal være meget klistret, tilsæt ikke mere mel.280 g hvedemel
- Sæt dejen til køleskabet i 2 timer så den bliver nemmere at forme. Hvis du har travlt kan du springe det over, og bruge et par skeer til at forme dejen med i stedet.
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Knus slikstokkene med en kagerulle eller hak dem med en kniv. Hak mandlerne. Bland stykkerne af slikstokke med mandler, sukker og kanel.70 g mandler, 70 g slikstokke, 2 spsk kanel, 1 dl sukker
- Tril kugler af dejen på cirka 20 gram hver, og tril hver kugle i kanelsukker/slikstokke/mandel-blandingen. Tryk eventuelt lidt hårdt, så der sidder godt med kanelsukker, slikstokkestykker og mandler fast. Sæt dem på en bageplade med god plads i mellem, da de flyder meget ud i ovnen.
- Bag småkagerne i cirka 12-14 minutter ved 175 grader over- og undervarme midt i ovnen. Når de er flydt ud og er blevet gyldne er de færdige.
- Tag dem ud og lad dine cookies køle af i 5 minutter på bagepladen inden de flyttes til en bagerist og køler helt af.




