Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Hasselback æbler

Hasselback æbler

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Hasselback æbler med kanel og vaniljeis er en nem og virkelig lækker efterårsdessert, som er helt oplagt lige nu i æblesæsonen. Læs med her og få vores nemme opskrift på de skønneste bagte æbler med is og nødder.

Måske er du heldig at have et æbletræ i haven, og så er det her altså bare en skøn dessert, du kan lave hele efteråret. Hvis du ikke har et æbletræ, så kan du lige nu finde masser af skønne danske æbler i supermarkederne eller hos grønthandlerne.

Bagte æbler smager bare skønt, og med smagen af kanel, de knasende hasselnødder på toppen og den cremede vaniljeis, så er det bare et himmelsk dessert. Det er virkelig et match made in heaven. Derudover så er det en virkelig nem dessert, som kun tager 10 minutter at forberede og så passer den sig selv i ovnen.

hasselback æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen.

Mere inspiration til æbler

Opskrift

Hasselback æbler

5 fra 2 stemmer
Bagte halve rillede æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen er en skøn og nem efterårsdessert, som hele familien elsker at sætte tænderne i. Server den ovenpå et godt måltid mad en blæsende efterårsdag, med skønne danske æbler.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 4 æbler
  • 100 g smør, blødt
  • 100 g brun farin
  • 4 tsk kanel
  • 30 g hasselnøddeflager
  • 250 g vaniljeis

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skræl æblerne og del dem i to. Fjern kernehuset. Skær nu snit ned i den runde side på æblerne. Skær så tynde skiver så muligt, men skær ikke hele vejen igennem, æblet skal stadig sidde sammen i bunden. Læg de halve æbler i et ovnfast fad.
    4 æbler
  3. Bland smør, brun farin og kanel sammen. Fordel blandingen ud over æblerne.
    100 g smør, 100 g brun farin, 4 tsk kanel
    hasselback æbler med remonce på toppen
  4. Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.
    30 g hasselnøddeflager
    hasselback æbler med brun farin og hasselnøddeflager på toppen
  5. Bag æblerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter eller til de er møre.
  6. Server de lune æbler med en kugle vaniljeis på toppen.
    250 g vaniljeis

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 552kcalKulhydrater: 68gProtein: 4gFedt: 32gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 81mgNatrium: 238mgKalium: 421mgFibre: 7gSukker: 57gA-vitamin: 995IUC-vitamin: 9mgCalcium: 152mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Æbler – Vælg nogle lækre store danske æbler.
Brun farin – Brun farin giver en dyb smag, som passer rigtig godt til denne dessert.
Smør – Smør skal der til! Brug rigtig smør, og ikke et blandingsprodukt.
Kanel – Kanel og æbler kan bare noget godt sammen. Hvis du slet ikke kan lide kanel, kan det godt springes over.
Hasselnøddeflager – Hasselnødderne giver et godt knas på toppen og en skøn smag. Du kan også bruge mandelflager.
Vaniljeis – Vælg en god vaniljeis. Hvis du har tid, så lav en hjemmelavet vaniljeis på forhånd, det løfter lige desserten til helt nye højder. Find vores opskrift på hjemmelavet vaniljeis her. Du kan også servere hasselback æbler med råcreme hvis du ikke vil servere is til.

Forberedelse

Du kan skrælle og skære æblerne og komme remoncen på toppen og stille dem i køleskabet indtil de skal bages. Æblerne kan godt blive brune, men det kan du forhindre ved at dryppe lidt citronsaft over.
Så skal du bare sætte æblerne i ovnen og bage dem inden servering.
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.