Hasselback æbler med kanel og vaniljeis er en nem og virkelig lækker efterårsdessert, som er helt oplagt lige nu i æblesæsonen. Læs med her og få vores nemme opskrift på de skønneste bagte æbler med is og nødder.
Måske er du heldig at have et æbletræ i haven, og så er det her altså bare en skøn dessert, du kan lave hele efteråret. Hvis du ikke har et æbletræ, så kan du lige nu finde masser af skønne danske æbler i supermarkederne eller hos grønthandlerne.
Bagte æbler smager bare skønt, og med smagen af kanel, de knasende hasselnødder på toppen og den cremede vaniljeis, så er det bare et himmelsk dessert. Det er virkelig et match made in heaven. Derudover så er det en virkelig nem dessert, som kun tager 10 minutter at forberede og så passer den sig selv i ovnen.

Mere inspiration til æbler
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skræl æblerne og del dem i to. Fjern kernehuset. Skær nu snit ned i den runde side på æblerne. Skær så tynde skiver så muligt, men skær ikke hele vejen igennem, æblet skal stadig sidde sammen i bunden. Læg de halve æbler i et ovnfast fad.4 æbler
- Bland smør, brun farin og kanel sammen. Fordel blandingen ud over æblerne.100 g smør, 100 g brun farin, 4 tsk kanel

- Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.30 g hasselnøddeflager

- Bag æblerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter eller til de er møre.
- Server de lune æbler med en kugle vaniljeis på toppen.250 g vaniljeis




