Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Friteret ananas

Friteret ananas

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Friteret ananas med kanelsukker er en nem og velsmagende dessert med friturestegt ananas.

Den passer helt perfekt sammen med en kugle vaniljeis, som en lækker dessert til gæster, eller bare som en hyggedessert på en regnvejrsdag.

Vi ser rigtig mange madlavningsprogrammer! Og det er også inspiration til mange af de retter vi spiser herhjemme. Friteret ananas blev serveret som en slags streetfood, på et travlt marked et eller andet sted i verden. Den ide har vi taget til os, og nu deler vi den med jer. Smagen minder lidt om churros, selvfølgelig bare med ananas i, men de bliver de bestemt ikke dårligere af.

opskrift på friteret ananas med kanelsukker.

Flere søde sager

Opskrift

Friteret ananas

5 fra 1 stemme
Lækker dessert med ananas, friteret og drysset med kanelsukker. Server de sprøde ananasskiver med vaniljeis og eventuelt chokolade- eller karamelsovs.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 ananas
Dej
  • 2 ½ dl hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepasta
  • ¼ tsk salt
  • 3 dl sødmælk
  • 1 æg, m/l
Drys
  • 1 ½ spsk kanel
  • ½ dl sukker
Til stegning
  • Olie

Fremgangsmåde
 

  1. Ananassen skrælles og skæres i skiver. Udstik kernen og smid den ud, den er sej og ikke så rar at tygge i.
    1 ananas
  2. Bland sukker og kanel i en skål og stil det til siden.
    1 ½ spsk kanel, ½ dl sukker
  3. Alle ingredienser til dejen piskes grundigt sammen i en skål. Her kan man bruge en stavblender.
    2 ½ dl hvedemel, ½ tsk bagepulver, ½ tsk kardemomme, 1 tsk vaniljepasta, ¼ tsk salt, 3 dl sødmælk, 1 æg
  4. I en stor pande varmes olien op til middel varme, der skal være ca. 1 cm. olie på panden til at fritere i.
    Olie
  5. Test om olien er klar med en tandstikker af træ. Når det syder om spidsen på tandstikken er olien klar.
  6. Dup skiver af ananas tørre med køkkenpapir og dyp dem derefter i dejen. Friter derefter skiverne i den varme olie på begge sider til de er gyldne. Kom de fritere skiver ananas på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
  7. Vend nu de friterede ananasringe i kanelsukker og server dem sammen med vaniljeis, eller bare som de er.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 594kcalKulhydrater: 75gProtein: 11gFedt: 28gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 0.2gKolesterol: 47mgNatrium: 260mgKalium: 271mgFibre: 4gSukker: 23gA-vitamin: 181IUC-vitamin: 30mgCalcium: 178mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Ananas – Den skal være forholdvis frisk og ikke for overmoden.
Olie – Du kan bruge en fritureolie eller en anden smagsneutral olie som solsikkeolie eller vindruekerneolie.

Servering

Server nu nystegte ananasringe med vaniljeis og eventuelt en hjemmelavet chokoladesovs eller karamelsovs.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.