Citronsovs er den perfekte følgesvend til et stykke lækkert fisk. Server for eksempel den cremede og let syrlige citronsauce sammen med ovnbagt laks, nye kartofler og dampede grønne asparges.
Vores citronsovs er opbagt, det vil sige at basen er en roux, altså en blanding af mel og smør der svitses hvorefter der tilsættes væske. Opbagt sovs er noget de fleste af os kender fra den klassiske brune sovs, og de første trin i processen er da også de samme. Da saucen er opbagt, er den virkelig nem at lave, og altså nemmere end nogle af de andre saucer vi ofte serverer til fisk som sauce blanquette eller hollandaise.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- I en tykbundet gryde smeltes smørret ved middel varme. Tilsæt melet og rør det ud i smørret. Lad rouxen svitse i et par minutter inden der tilsættes væske.30 g smør, 2 ½ spsk hvedemel
- Når blandingen af mel og smør har svitset lidt, tilsættes mælk og grøntsagsbouillon gradvist imens der piskes. Når det er pisket i, tilsættes hvidvin, citronsaft, fint revet citronskal samt salt, sukker og peber.½ dl hvidvin, 2 ½ dl mælk, 2 ½ dl grøntsagsbouillon, 1 øko citron, ½ tsk sukker, 1 ½ tsk salt, Peber
- Skru ned for varmen og lad saucen simre ved svag varme. Smag den til med slat og peber. Tilsæt eventuelt ekstra citronsaft hvis den skal være mere syrlig. – Der er meget forskel på hvor syrlig man vil have en citronsovs, så smag på den løbende når der tilsættes citronsaft. Hvis den bliver for syrlig tilsættes en smule sukker.
- Server den færdige citronsovs i en forvarmet sovseskål eller kande.
Smager dejligt. Alle børnene spiste gladeligt sovsen.
Hej Helen
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din kommentar 🙂
Mvh Tina