Bagte blommer

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Bagte blommer er en skøn sensommerdessert. De kan serveres med vaniljecreme, is eller flødeskum og lidt knas, og så har man en dejlig dessert.

Hvis du har blommer i haven, så er det helt oplagt at servere bagte blommer her sidst på sommeren eller i efteråret når blommerne er modne, men du kan også sagtens købe dig til blommer i supermarkedet her i sæsonen.

bagte blommer i fad med tallerken med bagte blommer ristede havregryn og flødeskum.

Flere søde sager

Opskrift

Bagte blommer

5 fra 1 stemme
Søde bagte blommer er en skøn sensommer- eller efterårsdessert. Blommerne kan serveres lune eller kolde med for eksempel vaniljeis og ristede havregryn eller med råcreme eller flødeskum.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 8 blommer
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • ½ citron, skallen

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skær blommerne over på midten og fjern stenen.
    8 blommer
  3. Læg de halve blommer i et ildfast fad med skærefladen op ad.
  4. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Riv citronskal og bland det med sukkeret.
    1 vaniljestang, 50 g sukker, ½ citron
  5. Drys sukker med vanilje og citronskal ud over de halve blommer, læg også den tomme vaniljestang i fadet.
  6. Bag blommerne i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader over- og undervarme til de er helt møre.
  7. Server de bagte blommer med blommesiruppen fra bunden af fadet, flødeskum og vaniljeis og eventuelt ristede havregryn med mandler.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 113kcalKulhydrater: 28gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.02gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.2gNatrium: 0.2mgKalium: 215mgFibre: 2gSukker: 26gA-vitamin: 456IUC-vitamin: 15mgCalcium: 8mgJern: 0.2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Blommer – Du kan bruge alle slags blommer. Hvis du har dem i haven, så brug dem, ellers kan de købes i supermarkederne eller hos grønthandleren.
Vanilje – Vanilje og blommer kan bare noget sammen. Så en god vaniljestang er perfekt at bruge til denne opskrift.
Sukker – Der skal lidt sukker på blommerne. Det giver både den rette smag til blommerne, og er med til at lave en lækker sirup i bunden af fadet sammen med saften fra blommerne.
Citronskal – Lidt revet citronskal passer super godt til de søde blommer. Det giver dem lige lidt modspil til det søde.

Tips til opskriften

  • Prøv at lægge et par kanelstænger i fadet når du bager blommerne, det giver en dejlig efterårssmag til de bagte blommer.
  • Hvis du bruger meget syrlige blommer, kan det være du skal tilsætte lidt ekstra sukker til opskriften.

Serveringsforslag

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
bagte blommer med ristede havregryn med mandler og flødeskum på tallerken.

Andre lækre opskrifter med blommer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.