Et andebryst er bare et lækkert stykke kød! Og hvis du laver andebryst på grill, så er bare lige en tand bedre i mine øjne. Her får du den ægte grillsmag, kombineret med et veltilberedt rosastegt andebryst, så bliver det bare ikke bedre!
Jeg har altid været vild med and, og i mine øjne, så er and tilberedt på grill bare bedre! Uanset om det er en hel and, andebryststeg, eller “bare” et andebryst, så kan den der smag af grill bare noget.
Jeg er så heldig at min “Stald” er fyldt til randen med forskellige griller, og her i opskriften er det på træpillegrillen at andebrystet er blevet lavet. Det er dejligt nemt at styre temperaturen, og smagen af røg kommer helt af sig selv fra træpillerne. Men uanset om det er på træpillegrill, gasgrill eller på en helt almindelig kulgrill, så kommer der grillsmag med.

Mere grillinspiration
Andebryst på grill
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Grillen forvarmes til 110 grader sat op til indirekte varme. Der tilføres røg under tilberedningen ved brug af smokeboks samt røgflis. Denne metode er velegnet til træpillegrill da der her tilføres røg helt naturligt under forbrændingen af træpiller.
- Andebrysterne forberedes. Fjern eventuelle rester af fjer og trim overflødigt fedt samt sener fra kødsiden væk. Rids skindet diagonalt i rudemønster. Undgå at skære ned i selv kødet. Herefter krydres andebrystet med salt og peber.2 andebryster, Salt, Peber
- Placer andebrystet over indirekte varme og tilbered det ved 110 grader til kernetemperaturen er 66 grader. Det tager ca. 35 minutter på min Weber Smokefire EX6. – Husk at bruge et stegetermometer til at tjekke kernetemperatur løbende under tilberedningen.

- Når kernetemperaturen i andebrystet er 66 grader tages det af grillen. Lad det hvile utildækket imens grillen varmes op til højeste varme.

- Når grillen er rygende varm placeres andebrystet med skindsiden ned over direkte varme til skindet er gyldent og sprødt.

- Tag andebrystet af grillen og placer det på en rist utildækket og lad det trække 5 – 10 minutter inden det skæres ud og serveres.
- Grillen forvarmes til 180 grader sat op til direkte/indirekte varme.
- Andebrystet forberedes. Fjern eventuelle rester af fjer og trim overflødigt fedt samt sener fra kødsiden væk. Rids skindet diagonalt i rudermønster. Undgå at skære ned i selv kødet. Herefter krydres andebrystet med salt og peber.
- Når grillen er helt varm placeres andebrystet med skindsiden ned over den direkte varme. Grill nu andebrystet i 2-3 minutter, eller til skindet er gyldent og sprødt. Vend derefter andebrystet og grill det med kødsiden ned i et minut.
- Derefter flyttes andebrystet til indirekte varme og tilberedes med lukket låg, til kernetemperauren er 66 grader. Det tager ca. 10 -15 minutter alt afhængig af hvilken grill du bruger. – Husk at du skal bruge et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen i andebrystet. – Hvis man ikke bryder sig om rosastegt and fortsættes tilberedningen til kernetemperaturen er ca. 75 grader.
- Når Kernetemperaturen er nået tages andebrystet af grillen og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter, inden det skæres ud og serveres.




