Populært:

Mayonnaise uden æg


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Mayonnaise uden æg? Ja! det holder hele vejen, og smager i mine øjne lige så godt som almindelig mayonnaise.
Jeg har som sådan ikke noget imod mayonnaise lavet med æg, men der er et eller andet ved smagen i den med æg vores unger ikke er så vilde med.

Vi laver altid selv vores mayonnaise, det er nemt, smager bedre og vi kan selv betemme smagen. Det er efterhånden et par år siden vi lavede den her mayonnaise uden æg første gang.

Det var af nød første gang, jeg havde ingen æg, og så kom jeg i tanke om at en kammerat fra Tyskland der fortalte mig at man også kunne lave mayonnaise på sødmælk.
Faktisk troede jeg ikke lige på at det kunne lade sig gøre, men det kan det altså! Jeg bruger altid en stavblender når jeg laver det, jeg ved faktisk ikke om man kan piske den som med traditionel mayonnaise.

Mayonnaise uden æg - Nem opskrift på cremet hjemmelavet mayo uden æg

Mayonnaisen når det er bedst

Jeg kan ikke finde noget negativt at sige omkring mayonnaise uden æg, faktisk så er det den vi laver næsten hver gang.
Mayonnaise bruges som base for så mange dressinger og saucer. Karrydressing til en lækker Club sandwich, en lækker Aioli til lækre sprøde pomfritter, eller som basis i dressingen til en god kartoffelsalat.

Opskrift på mayonnaise uden æg

Her kommer vores opskrift på hvordan du, laver en lækker cremet mayonnaise uden æg. Den tager kun et par minutter at lave og det er bestemt den lille indsats værd.

Mayonnaise uden æg - Nem opskrift på cremet hjemmelavet mayo uden æg
4.75 fra 4 stemmer

Mayonnaise uden æg opskrift

Nem hjemmelavet mayo uden æg
Udskriv Pin
Tilb. tid 2 minutter
Ret Dip, Dressing
Antal 1 dl

Ingredienser

  • 50 ml sødmælk, køleskabskold
  • 100 ml olie, smagsneutral, solsikkeolie eller rapsolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • salt
  • peber
  • Evt. friske krydderurter

Sådan gør du

  • Tilsæt mælk samt sennep i en høj smal beholder
  • Blend det med en stavblender til det er helt blandet
  • Tilsæt dernæst olien i en tynd stråle mens der blendes. Tilsæt olie til den ønskede konsistens er nået. Det kan godt være at det er lidt mere eller mindre end 1 dl.
  • Når man har nået den ønskede konsistens, røres eddiken i (rør den i, blend ikke!), og der smages til med salt og peber samt mere eddike hvis det er nødvendigt.
    Pas på at mayonnaisen ikke skiller når du rører eddike i. Hvis det sker kan der tilsættes en smule koldt vand og så skal der piskes for at samle den igen.
  • Kan holde sig en uges tid på køl.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips til mayonnaise uden æg

  • Lav nu rigeligt! Det kan fint holde sig i køleskabet en lille uges tid.
  • Prøv at tilsætte friske krydderurter. Variation er dejligt, så prøv lave det til en lækker kryddermayo.
  • Brug en stavblender. Det er let og tager ingen tid.

Serveringsforslag

  • Server den som dip til sprøde pomfritter.
  • Lav en lækker karrydressing.
  • Brug den i dressing til kartoffelsalat.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.