Der sniger sig lidt ekstra halloween (u)hygge ind i madpakkerne i denne tid, og noget af det vi bruger rigtig meget i madpakkerne er bagels. Derfor her jeg selvfølgelig lavet halloween bagels som græskar. De er sjove og smager skønt!
Der er egentlig ikke så meget nyt i denne opskrift på bagels, for det er vores helt klassiske bageldej, som har fået et pist farve, og efterfølgende er formet som græskar. De smager altså helt som normalt, men de er da lidt sjovere at pakke ud i madpakken ikke?
Vores børn synes i hvert fald at det er super hyggeligt, og jeg elsker at lave madpakker der bliver spist. Hvis du har din egen favoritbagelopskrift, så kan du også fint bruge den, og så bare tilsætte farve og forme dine bagels som jeg viser her.

Mere halloweeninspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Lun mælken til den er lillefingervarm, og udrør gæren i mælken. Tilsæt olie, salt, og sukker, og rør det hele godt sammen. Jeg bruger røremaskinen, da dejen skal æltes længe.5 dl mælk, 50 g gær, 4 spsk olie, 3 tsk salt, 2 spsk sukker
- Tilsæt orange pastafarve og rør det godt ud i væsken. Kom efterfølgende melet i lidt af gangen, mens du samler dejen. Den skal være lidt klistret, så det er ikke sikkert du skal bruge alt melet. Ælt dejen rigtig godt, til den samler sig og slipper skålens sider. Det tager cirka 15 minutter på min røremaskine. – Du kan godt justere farven med lidt løbende, bare du sørger for at få æltet farven godt ud i dejen.850 g hvedemel, Orange pastafarve
- Læg et viskestykke over dejen i røreskålen, og lad den hæve 1 time, til den er cirka dobbelt størrelse.
- Vej dejen af i stykker på cirka 110 gram, og form dejstykkerne til runde boller. Kom mel på din finger, og lav et hul i midten af hver bolle. Hullet skal være lidt større end du gerne vil have, da det bliver mindre når dejen koges.
- Tag 4 stykker madsnor, og gnid dem med lidt olie. Det er for at de ikke hænger fast i dejen. Læg de 4 snore på bordet, så de krydser hinanden på midten, og laver en slags stjerneform. Læg din bagel midt ovenpå snorne, og bind dem en af gangen løst på toppen af din bagel, så du ligesom får delt den i 8 stykker med snorene. De skal ikke bindes stramt, da der skal være plads til at dejen hæver.Olie

- Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
- Kom vand i en gryde, og bring det i kog. Kog dine bagels i et minut på hver side, og læg dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Når dine bagels er klar, kommes de i ovnen, og bages ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
- Lad dem køle lidt ned, og når du kan røre ved dem, klipper du snorene op og piller dem af. Det er en fordel at gøre mens dine bagels stadig er lidt varme.
- Lad dem køle ned på en rist inden de serveres eller fryses ned til madpakkerne.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Hvedemel – Brug gerne hvedemel med et høj proteinindhold. Det giver den bedste hævning på dine bagels. Pastafarve – Du skal bruge noget farve for at farve dine bagels. Jeg bruger pastafarve, og det vil jeg også anbefale du gør. Frugtfarve giver ikke den samme klare farve. Kom lidt i af gangen, sådan noget pastafarve farver ret meget. Du kan købe det online eller i større supermarkeder, min farve her er fra Føtex. Bladselleri – Jeg har brugt et lille stykke bladselleri som stilk på mig græskar, men det kunne også fint være grøn peber eller agurk du skærer ud som stilk. Jeg tænker at alle grønne grøntsager fint kan bruges, så brug bare fantasien.Tips til bagels
Der er mange gode tips når du skal lave bagels for første gang. Hvis du ikke har lavet bagels før, så anbefaler jeg du læser vores side omkring almindelig bagels inden du går i gang.Brug fuldkorn
Vil du have lidt fuldkorn i dine bagels, så kan du bruge vores opskrift på Fuldkornsbagels og farve og forme dem på samme måde.Servering
- Brug dine bagels i madpakken med børnenes yndlingsfyld. I dag har jeg for eksempel fyldt børnenes med kylling, salat og karrydressing.
- Du kan også lave en Bagels med skinke, mozzarella og pesto eller en Bagels med laks og flødeost.
Frysning
Du kan fint fryse dine bagels ned. Tag dem op dagen før de skal bruges, og lad dem tø op i en pose på køkkenbordet natten over.Video
Tilføj dine egne noter




