Her i vintermånederne er appelsinerne skønne, og vi spiser masser af de lækre og vitaminrige frugter. I dag får du opskriften på vores citrussalat med granatæble og honningristede valnødder, den skal du virkelig prøve!
Appelsiner kan du nemt bruge i salater, i sig selv smager de jo skønt, så der skal ikke så meget til at lave en salat hvor de indgår. Her er det en simpel salat med rucola og så er den toppet med granatæblekerner og honningristede valnødder. De honningristede valnødder giver lige lidt sødme til salaten, men du kan selvfølgelig også bruge andre nødder eller pinjekerner.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Smelt smørret på en pande, og steg valnøddekernerne i smørret ved middel varme et par minutter.½ spsk smør, 50 g valnøddekerner
- Tilsæt honningen, og lad valnødderne simre under omrøring i cirka 5 minutter indtil honningen er kogt lidt ind og har samlet sig jævnt omkring valnødderne.1 spsk honning
- Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og adskil dem lidt med to gafler. Lad dem køle ned mens du forbereder resten af salaten.
- Vask rucolasalaten godt og lad den dryppe af inden den anrettes på et fad.40 g rucola
- Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver. Anret appelsinskiverne ovenpå salaten.4 appelsiner
- Bank kernerne ud af granatæblet, og fordel dem ovenpå appelsinskiverne.½ granatæble
- Hak de afkølede valnødder groft, og fordel dem ovenpå salaten inden servering.