Vi elsker at plukke blåbær i skoven her om sommeren, og det er lige nu de er klar. Vi fik plukket en lille portion, der blev til den skønneste blåbærsirup.
Hjemmelavet blåbærsirup er skønt til sommerens drinks, fx i blåbær Gin Hass. Den er også lækker i et glas asti, i danskvand eller i lemonsodavand.
Den søde sirup er også god til desserter. Vi bruger den på pandekagerne søndag morgen, eller som en lækker sauce til is.

Flere drikkevarer
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.250 g blåbær, 150 g sukker, 1 ½ dl vand, 1 tsk vaniljepasta
- Lad siruppen simre i cirka 30 minutter ved lav varme uden låg. Rør i den jævnligt, og hold øje med at den ikke brænder på.
- Når siruppen er tyknet, er den klar, tag eventuelt en skefuld op på en kold ske for at tjekke hvordan konsistensen bliver efter afkøling. Hæld siruppen igennem en fintmasket si over i et skoldet glas.





Husk at hold øje med siruppen til sidst!! Min brændte desværre på, så jeg ville måske ikke give den en hel halv time.
Hej Stephanie
Det er selvfølgelig rigtig vigtigt at holde øje med den undervejs. Jeg har tilføjet det til opskriften.
Jeg håber du får mod på at prøve igen 🙂
Mvh Tina