Madformadelskere / Aftensmad / Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Bøf Lindstrøm er kort fortalt en lækker hakkebøf med rødbede og kapers, som serveres med brasede kartofler til.

Det er en klassisk Svensk ret, som både er nem aftensmad og som smager helt fantastisk godt.

Det er en ret som hele familien elsker herhjemme, så vi håber du får lyst til at prøve den.

bøf lindstrøm med brasede kartofler, rødbede og kapers på toppen drysset med persille.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Bøf Lindstrøm

5 fra 3 stemmer
Klassisk Svensk Biff a la Lindström – hakkebøf med rødbeder og kapers serveret med brasede kartofler og en lækker skysauce. Dejlig hverdagsmad, som både børn og voksne elsker.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

Fars
  • 800 g hakket oksekød
  • 100 g syltede rødbeder
  • 1 løg
  • 1 spsk kapers
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 æg
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Stegning
  • 1 spsk olie
  • 15 g smør
Brasede kartofler
  • 1 kg kartofler
  • 30 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
Skysauce
  • 2 dl vand
  • ½ oksebouillonterning
  • 1 spsk ribsgele
Topping
  • Syltede rødbeder
  • Kapers

Fremgangsmåde
 

  1. Hak løg og syltede rødbeder til farsen helt fint.
    100 g syltede rødbeder, 1 løg
  2. Kom de hakkede løg og rødbeder sammen med alle de andre ingredienser til farsen i en skål, og ælt dem grundigt sammen. Når farsen er rørt helt sammen stilles den til siden.
    800 g hakket oksekød, 1 spsk kapers, 1 tsk dijonsennep, 2 æg, 1 ½ tsk salt, ½ tsk peber
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
    1 kg kartofler
  4. Bring vand i kog i en gryde og tilsæt en spiseskefuld salt og derefter kartoffelternene. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er møre.
  5. I mens kartoflerne koger, formes 4 bøffer af farsen.
  6. Når kartoflerne er kogt færdige, hældes de i et dørslag, så vandet kan dryppe fra.
  7. Find en stor pande frem og smelt smørret sammen med olien ved middelhøj varme. Kom de afdryppede kartoffeltern på panden i svits dem i 10 – 15 minutter ved middel varme, eller til de er gyldne og sprøde. Krydder dem med salt og peber. Når de er færdige tages panden af varmen.
    30 g smør, 1 spsk olivenolie, Salt, Peber
  8. I mens kartoflerne brases, steges bøfferne. I en anden pande varmes smør og olie op til middel varme. Steg bøfferne i 7-8 minutter på hver side. Når bøfferne er færdige, tages de af panden.
    1 spsk olie, 15 g smør
Skysauce
  1. I samme pande som bøfferne er stegt på kommes nu vand, bouillonterning samt ribsgele, lad det koge op og lad det reducere en smule.
    2 dl vand, ½ oksebouillonterning, 1 spsk ribsgele
  2. Anret en tallerken med en portion brasede kartofler i bunden, placer en bøf ovenpå. Kom en smule skysauce på efterfulgt af tern af syltede rødbeder og kapers.
    Syltede rødbeder, Kapers

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 850kcalKulhydrater: 54gProtein: 41gFedt: 53gMættet fedt: 21gKolesterol: 167mgNatrium: 3000mgKalium: 1703mgFibre: 7gSukker: 7gA-vitamin: 280IUC-vitamin: 53mgCalcium: 87mgJern: 7mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Vælg gerne oksekød med lidt fedt i, så bøffen ikke bliver for tør når den bliver stegt, vi anbefaler at bruge hakket oksekød med 8-12% fedt til denne ret.
En rest kartofler – Har du en rest kogte kartofler fra i går? De er perfekte til denne ret, og så springer du lidt af tilberedningstiden over, da du ikke skal koge kartoflerne først.

Servering

Vi serverer bøffen med brasede kartofler, skysauce og en lækker salat med mormordressing. Man kan også servere bøf Lindstrøm med spejlæg til, og skifte kartoflerne ud med et stykke ristet brød, så tager retten mere form af en frokostret hen af pariserbøf.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.