Har du smagt en tyrkisk pide? Det er en slags aflang pizza, som kan laves med forskelligt fyld. Her er det en tyrkisk pide med oksekød og feta, og det smager altså bare forrygende.
Vores opskrift er med en krydret oksefars af hakket oksekød, peberfrugt, løg, tomater og forskellige krydderier. Den bliver toppet med små stykker af feta, som passer super godt til den krydrede smag på kødet.
Pide kan spises til aftensmad eller skæres i skiver og tages med på madpakken, den er også super lækker dagen efter den er bagt.

Ingredienser
Fremgangsmåde
- Jeg forudsætter i denne opskrift at dejen bliver æltet på maskine. Den kan også sagtens æltes med håndkraft.
- Kom vand, tørgær, olie samt salt og sukker i en skål til en røremaskine. Bland det sammen og tilsæt derefter gradvist melet. Lad det ælte på maskinen ved medium hastighed til dejen slipper skålen. Det plejer at tage små 15 minutter på min maskine.240 ml vand, 7 g tørgær, 2 spsk olivenolie, 8 g salt, ½ tsk sukker, 320 g hvedemel
- Dæk derefter dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse. ca. 1 time. Forbered fyldet i mens dejen hæver.
- Når dejen har hævet, deles den ud i 6 portioner og lad hæver på bordet i 10 minutter.
- Find en pande frem, varm lidt olivenolie op til middel varme og tilsæt grøn peber, rød peber, løg samt chili. Steg det til løgene bliver klare. Kom det i en skål og lad det køle helt af.1 grøn peberfrugt, 1 rød peberfrugt, 1 løg, ½ tsk chiliflager
- Når det er kølet af tilsættes hakket kød, tomat, æg, hvidløg, citronsaft, persille, salt samt stødt spidskommen. Rør farsen grundigt sammen.400 g hakket oksekød, 1 tomat, 1 æg, 1 ½ tsk salt, ½ citron, 2 spsk frisk persille, 1 fed hvidløg, ½ tsk stødt spidskommen
- Stil den på køl til den skal bruges.
- Start med at forvarme ovnen til 185 grader almindelig over- og undervarme. Lad den varme op en halv times tid. Nu er vi så heldige at have en pizzaovn, så vi laver dem på den i stedet for. Men her i opskriften holder vi os til ovnen. Du kan også sagtens lave dem på en grill med en pizzasten.
- Nu er dejen klar til at blive rullet ud. Rul en dejklump ud til en oval form, cirka ½ cm. i tykkelsen.
- Kom derefter fars på, hold det en centimeter fra kanten af dejen. Fold kanterne på dejen ind i den karakteristiske form og gentag processen for alle klumper dej. Slut af med at drysse med feta.50 g feta
- Bag nu piderne i den forvarmede ovn i ca. 20 – 30 minutter eller til de er gyldne og lækre.
- Server den lune eller kolde med persille på toppen.½ dl frisk persille
Kødet skal i råt?
Hej Jeanett
Ja det skal det.
Mvh Tina
Hvor længe giver du/I dem i Pizzaovn?
Hej Brian.
Jeg plejer give dem Ca. samme tid som en pizza 2-3 minutter. Forvarm pizzaovnen godt, og så ind med dem. Sørg for at dreje dem løbende, så de ikke bliver sorte. Jeg plejer at skrue lidt ned for flammerne, når de er kommet ind, så brænder dejen ikke så hurtigt på.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad for madelskere
Hej,
Opskriften ser virkelig lækker ud. Kan man lave dejen i forvejen, altså koldt hæve den?
Mvh
Amalie
Hej Amalie.
Du kan godt glæde dig 🙂 De smager virkelig godt. Du kan godt koldhæve dejen, men så skal du reducere mængden af gæren til Ca. halvdelen, så den ikke overhæver.
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere