Vi elsker hjemmelavet tomatsuppe med friske tomater, og nu hvor drivhuset er fyldt med tomater i overflod, er det en skøn og nem ret. Det er en meget familievenlig, lækker og cremet tomatsuppe, som både børn og voksne elsker.
Hvis der er mere end i kan spise, kan den også sagtens fryses ned. I denne suppe, bager vi først grøntsagerne i ovnen. Den grillede smag giver en helt anden dybde til suppen, og det er blevet vores foretrukne måde at lave tomatsuppe på.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Halver tomaterne og del løgene og peberfrugterne i grove stykker.1 kg tomater, 2 løg, 2 røde peberfrugter
- Læg det hele i et fad med hvidløg og hæld olivenolie over grøntsagerne.4 fed hvidløg, 2 spsk olivenolie
- Krydder med salt og peber, og bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 45 min. Rør rundt i fadet når halvdelen af tiden er gået.Salt, Peber
- Når grøntsagerne er møre og brankede blendes de sammen med halvdelen af bouillonen og basilikumbladene. Blend evt. af to omgange alt afhængig af størrelsen på din blender.2 l grøntsagsbouillon, ½ dl frisk basilikum
- Herefter hældes suppen igennem en si, blandes med resten af bouillonen og smages til med salt og peber.
- Når suppen skal spises koges den op, og der tilsættes pasta, som koges i suppen. Følg anvisningen af kogetiden på posen.2 dl suppehorn
- Suppen spises varm, evt. drysset med friske basilikumblade.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Tomater – Gerne fra eget drivhus hvis du også er så heldig. Det kan være de tomater du bedst kan lide eller en blanding af forskellige sorter. Du kan bruge både almindelig tomater, bøftomater og cherrytomater til suppen. Bouillon – Det er ok med bouillonterninger opløst i vand. Pasta – Du kan for eksempel bruge suppehorn eller en anden type pasta, det er helt op til dig selv.Servering
Server supper rygende varm med et godt flutes eller hvidløgsbrød til.Opbevaring og rester
Rester kan opbevares på køl cirka 3 dage og genopvarmes inden de skal spises. Du kan også fryse rester ned, så har du nem mad til en anden dag.Tilføj dine egne noter
Børnevenlig suppe
Vores børn elsker denne her suppe, den er super børnevenlig i smagen, og så er det sjovt at være med til at lave den. De starter med at hente tomaterne i drivhus, vasker dem og skærer dem ud. Så skal de i et fad sammen med peberfrugt og løg i grove stykker. Olie, salt og peber kommes på, og fadet kommer i ovnen i cirka 45 minutter.
Det er altid nemmere at få børnene til at spise aftensmaden når de selv har været med til at lave den, så vi kan kun anbefale at du tager børnene med i køkkenet og lader dem smage på ingredienser og hjælpe med tilberedningen.
