Cremet og smagfuld tomatsuppe med pasta. Suppen laves med bagte tomater, som giver en endnu mere intens og lækker smag.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 6personer
Ingredienser
1kgtomater
2løg
2røde peberfrugter
4fedhvidløg
2spskolivenolie
2lgrøntsagsbouillon
½dlfrisk basilikum
2dlsuppehorn, eller anden egnet pasta
Salt
Peber
Sådan gør du
Halver tomaterne og del løgene og peberfrugterne i grove stykker.
1 kg tomater, 2 løg, 2 røde peberfrugter
Læg det hele i et fad med hvidløg og hæld olivenolie over grøntsagerne.
4 fed hvidløg, 2 spsk olivenolie
Krydder med salt og peber, og bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 45 min. Rør rundt i fadet når halvdelen af tiden er gået.
Salt, Peber
Når grøntsagerne er møre og brankede blendes de sammen med halvdelen af bouillonen og basilikumbladene. Blend evt. af to omgange alt afhængig af størrelsen på din blender.
2 l grøntsagsbouillon, ½ dl frisk basilikum
Herefter hældes suppen igennem en si, blandes med resten af bouillonen og smages til med salt og peber.
Når suppen skal spises koges den op, og der tilsættes pasta, som koges i suppen. Følg anvisningen af kogetiden på posen.
2 dl suppehorn
Suppen spises varm, evt. drysset med friske basilikumblade.
Noter
Ingrediensnoter
Tomater - Gerne fra eget drivhus hvis du også er så heldig. Det kan være de tomater du bedst kan lide eller en blanding af forskellige sorter. Du kan bruge både almindelig tomater, bøftomater og cherrytomater til suppen.Bouillon - Det er ok med bouillonterninger opløst i vand.Pasta - Du kan for eksempel bruge suppehorn eller en anden type pasta, det er helt op til dig selv.