Hjem » Tilbehør » Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater

Drivhuset bugner lige nu med lækre tomater. Både grønne og røde. Hvis du vil prøve at bruge nogle af de grønne tomater på en rigtig lækker måde, så vil vi anbefale dig at lave syltede grønne tomater med vanilje. Læs med her og få opskriften, de smager SÅ skønt!

opskrift på syltede grønne tomater med vanilje

Brug grønne tomater

Når tomatsæsonen lakker mod enden hen mod efteråret, har vi ofte masser af grønne tomater i drivhuset endnu, her kan syltede grønne tomater være en oplagt mulighed. Man kan også lave stegte grønne tomater af dem.

Vaniljesyltede grønne tomater er en dejlig måde at bruge nogle af de grønne umodne tomater på.

Både fordi det gør at de kan gemmes i rigtig lang tid, men også fordi det bare smager skønt. Man kan spise dem til stege og kødretter, ligesom man vil gøre med surt. Disse tomater smager dog sødt og meget delikat.

Du kan også servere vaniljesyltede grønne tomater til tapas eller ostebordet, hvor de bidrager med syrligt og sødt.

Jeg kan bedst lide at lave det med små tomater, der passer med en mundfuld, men du kan også bruge større tomater. Det er op til dig selv.

Gammeldags vaniljesyltede grønne tomater i glas

Ingrediensnoter

Grønne tomater – Jeg bruger de små grønne tomater der passer med en mundfuld. De er helt perfekte til at sylte.

Eddike – Helt almindelig lagereddike eller klar eddike.

Sukker og brun farin – Jeg bruger en blanding, det giver en dyb og lækker smag.

Vaniljepasta – Jeg bruger pasta fordi det har jeg altid herhjemme. Du kan også bruge kornene fra en vaniljestang.

Hvordan laver man syltede grønne tomater?

Det er ikke særligt svært at lave skønne vaniljesyltede tomater.

Først skal de grønne tomater flås. Skær stilken fra og skær et kryds i modsatte ende af tomaten. Kom tomaterne i kogende vand indtil skindet slipper. Det tager 3-5 minutter, herefter fiskes tomaterne op af vandet og skindet flås af.

Så skal lagen koges. Eddike, vand, sukker, farin og vanilje koges sammen. Tomaterne kommes i den kogende lage og koger med i cirka 3-5 minutter alt efter størrelse. Herefter kommes tomaterne i et skoldet og atamonskyllet glas, og den kogende lage hældes over og glasset lukkes tæt.

syltede grønne tomater i glas

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man syltede grønne tomater

Opbevar de lukkede glas køligt og mørkt. Så kan de holde sig mange måneder hvis du har sørget for at skolde glasset og skyllet det i atamon eller spiritus. Når glasset er åbent bør det opbevares i køleskabet.

Andre opskrifter med tomater

vaniljesyltede grønne tomater

Opskrift på vaniljeSyltede grønne tomater

Her får du vores opskrift på grønne syltede tomater. Det er en gammel dansk opskrift, som vi bestemt synes vi skal holde live i, de smager nemlig helt fantastisk til mange retter.

Nogle kan godt lige at komme kanel i lagen også, det gør vi ikke. Hvis du godt kan lide smagen af kanel, kan du komme en kanelstang i når du laver lagen.

Server de syltede tomater til vinterens kødretter eller brug dem til tapas eller ostebordet. Prøv for eksempel de søde grønne tomater som tilbehør til en lammekølle på grill eller en Roastbeef på grill.

opskrift på syltede grønne tomater med vanilje
4.8 fra 5 stemmer

Syltede grønne tomater opskrift

Opskrift på syltede grønne tomater
Helt fantastiske gammeldags vaniljesyltede grønne tomater. De er gode at spise til kødretter for eksempel stege eller lammekølle. Du kan også servere dem på tapas- eller ostebordet som et sødt og syrligt element.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 45 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 1155 kcal

Ingredienser

  • 500 g grønne tomater
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker
  • 60 g brun farin
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang

Sådan gør du

  • Først skal du flå de grønne tomater. Skær stilken fra tomaterne (der hvor de har sidde fast på på planten) og skær et kryds i den anden ende af tomaten. Kom tomaterne i kogende vand indtil skindet slipper. Det tager cirka 3-5 minutter. Tag herefter tomaterne op af vandet og lad dem køle af et øjeblik. Brug en lille urtekniv, og flå skindet af tomaterne. Hvis nogen af tomaterne er meget store, kan de deles i 2.
  • Kog lagen sammen af eddike, vand, sukker, brun farin og vaniljepasta. Kog det hele op under omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Skru ned på lav varme, og kom tomaterne i lagen. Lad dem småsimre i lagen i 3-5 minutter alt efter størrelse.
  • Rengør et glas i kogende vand, og skyl det i atamon. Kom de bløde grønne tomater op i glasset og hæld den kogende lage over. Luk straks glasset og lad det køle ned inden du sætter det på køl. Lad tomaterne trække 1 uges tid inden du åbner dem, hvis du altså kan vente.

Nutrition

Serving: 1glas inkl lageKalorier: 1155kcalKulhydrater: 287gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 91mgKalium: 1100mgFibre: 6gSukker: 281gA-vitamin: 3210IUC-vitamin: 117mgCalcium: 115mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD grønne tomater opskrift, overskud af tomater, søde syltede grønne tomater, Syltede tomater, Vaniljesyltede tomater
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. august 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.