Drivhuset bugner lige nu med lækre tomater. Både grønne og røde. Hvis du vil prøve at bruge nogle af de grønne tomater på en rigtig lækker måde, så vil vi anbefale dig at lave syltede grønne tomater med vanilje. Læs med her og få opskriften, de smager SÅ skønt!

Brug grønne tomater
Når tomatsæsonen lakker mod enden hen mod efteråret, har vi ofte masser af grønne tomater i drivhuset endnu, her kan syltede grønne tomater være en oplagt mulighed. Man kan også lave stegte grønne tomater af dem.
Vaniljesyltede grønne tomater er en dejlig måde at bruge nogle af tomaterne på. Både fordi det gør at de kan gemmes i rigtig lang tid, men også fordi det bare smager skønt. Man kan spise dem til stege og kødretter, ligesom man vil gøre med surt. Disse tomater smager dog sødt og meget delikat.

Hvordan laver man syltede grønne tomater?
Det er ikke særligt svært at lave skønne vaniljesyltede tomater. Alt du skal bruge er:
- Grønne tomater
- Eddike
- Vand
- Sukker
- Brun farin, giver en dyb og lækker smag.
- Vaniljepasta
Først skal de grønne tomater flås. Skær stilken fra og skær et kryds i modsatte ende af tomaten. Kom tomaterne i kogende vand indtil skindet slipper. Det tager 3-5 minutter, herefter fiskes tomaterne op af vandet og skindet flås af.
Så skal lagen koges. Eddike, vand, sukker, farin og vanilje koges sammen. Tomaterne kommes i den kogende lage og koger med i cirka 3-5 minutter alt efter størrelse. Herefter kommes tomaterne i et skoldet og atamonskyllet glas, og den kogende lage hældes over og glasset lukkes tæt.
Syltede grønne tomater opskrift
Her får du vores opskrift på grønne syltede tomater. Det er en gammel dansk opskrift, som vi bestemt synes vi skal holde live i, de smager nemlig helt fantastisk til mange retter. Nogle kan godt lige at komme kanel i lagen også, det gør vi ikke. Hvis du godt kan lide smagen af kanel, kan du komme en kanelstang i når du laver lagen.

Syltede grønne tomater opskrift
Ingredienser
- 500 g grønne tomater
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 200 g sukker
- 60 g brun farin
- 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Først skal du flå de grønne tomater. Skær stilken fra tomaterne (der hvor de har sidde fast på på planten) og skær et kryds i den anden ende af tomaten. Kom tomaterne i kogende vand indtil skindet slipper. Det tager cirka 3-5 minutter. Tag herefter tomaterne op af vandet og lad dem køle af et øjeblik. Brug en lille urtekniv, og flå skindet af tomaterne. Hvis nogen af tomaterne er meget store, kan de deles i 2.
- Kog lagen sammen af eddike, vand, sukker, brun farin og vaniljepasta. Kog det hele op under omrøring indtil sukkeret er helt opløst. Skru ned på lav varme, og kom tomaterne i lagen. Lad dem småsimre i lagen i 3-5 minutter alt efter størrelse.
- Rengør et glas i kogende vand, og skyl det i atamon. Kom de bløde grønne tomater op i glasset og hæld den kogende lage over. Luk straks glasset og lad det køle ned inden du sætter det på køl. Lad tomaterne trække 1 uges tid inden du åbner dem, hvis du altså kan vente.
Nutrition
Prøv de søde grønne tomater som tilbehør til en lammekølle på grill eller en Roastbeef på grill
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her