Efteråret er her, og der betyder der er masser af lækre danske blommer lige nu. Vil du gemme lidt på de gode blommer, så kan du lave syltede blommer. De er fantastiske til den god dessert, og så er de nemme at lave.
I syltelagen kommer vi kanel og kardemomme. Det er nogle gode og varme efterårssmage, som passer godt til de kolde og blæsende dage, når vi trænger til en god dessert med blommer.
De syltede blommer spises med en kugle vaniljeis, gerne hjemmelavet. Husk at komme lidt af lagen ud over isen, det smager skønt! Blommerne kan også bruges til at spise på din skyr eller yoghurt om morgenen eller som tilbehør til ostebordet. En ting er sikkert, sådan et glas bliver hurtigt spist, så lav rigeligt.

Flere søde sager
Syltede blommer
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.800 g blommer
- Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.5 dl vand, 175 g rørsukker, 1 ½ spsk eddike, 2 kanelstænger, 3 kardemommekapsler
- Når lagen koger, hældes den over de halve blommer i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset stramt til.
- Lad blommerne trække en lille uges tid som minimum inden du spiser af dem. Efter du åbner glasset, bør glasset med blommerne opbevares på køl.