Madformadelskere / Syltning / Syltede blommer

Syltede blommer

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Efteråret er her, og der betyder der er masser af lækre danske blommer lige nu. Vil du gemme lidt på de gode blommer, så kan du lave syltede blommer. De er fantastiske til den god dessert, og så er de nemme at lave.

I syltelagen kommer vi kanel og kardemomme. Det er nogle gode og varme efterårssmage, som passer godt til de kolde og blæsende dage, når vi trænger til en god dessert med blommer.

De syltede blommer spises med en kugle vaniljeis, gerne hjemmelavet. Husk at komme lidt af lagen ud over isen, det smager skønt! Blommerne kan også bruges til at spise på din skyr eller yoghurt om morgenen eller som tilbehør til ostebordet. En ting er sikkert, sådan et glas bliver hurtigt spist, så lav rigeligt.

syltede blommer serveret med vaniljeis samt glas med syltede blommer.

Flere søde sager

Opskrift

Syltede blommer

5 fra 1 stemme
Nemme og lækre syltede blommer med kanel og kardemomme. De er nemme at lave, og smager dejligt som dessert med en kugle vaniljeis eller serveret som lidt sødt til et godt stykke ost eller på din morgenmad. Det er en skøn måde at få sensommerens smage til at holde lidt længere.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal1 glas

Ingredienser
 

  • 800 g blommer
  • 5 dl vand
  • 175 g rørsukker
  • 1 ½ spsk eddike
  • 2 kanelstænger
  • 3 kardemommekapsler

Fremgangsmåde
 

  1. Vask blommerne, og skær dem over og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.
    800 g blommer
  2. Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.
    5 dl vand, 175 g rørsukker, 1 ½ spsk eddike, 2 kanelstænger, 3 kardemommekapsler
  3. Når lagen koger, hældes den over de halve blommer i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset stramt til.
  4. Lad blommerne trække en lille uges tid som minimum inden du spiser af dem. Efter du åbner glasset, bør glasset med blommerne opbevares på køl.

Næringsindhold

Serving: 1glas inkl lageKalorier: 1046kcalKulhydrater: 266gProtein: 6gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 27mgKalium: 1260mgFibre: 11gSukker: 254gA-vitamin: 2760IUC-vitamin: 76mgCalcium: 65mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Blommer – Modne danske blommer er bedst. Har du et blommetræ i haven, så er det helt i top!
Du kan sagtens fryse blommer. Så halvér dem og frys dem, og så kan du vente med at sylte dem til nogle uger inden de skal spises. På den måde kan du have syltede blommer hele vinteren.
Kanel og kardemomme – Kanel og kardemomme er gode efterårssmage, og kanel passer super godt til blommer. Du kan selvfølgelig springe det over eller eksperimentere med andre smage hvis du har lyst. Stjerneanis giver for eksempel en lækker lakridsagtig smag.
Eddike – Der skal lidt syrligt i lagen for at få den rigtig balance. Har du ikke eddike, kan du bruge citronsaft i stedet.
Rørsukker – Rørsukker giver en god og dyb smag til din syltelage, og det anbefaler vi i denne opskrift. Hvis du ikke har rørsukker kan du erstatte det med almindeligt hvidt sukker.

Servering

Server de syltede blommer med vaniljeis og lidt af syltelagen fra glasset, eller brug blommerne som lidt sødt på din morgengrød, skyr eller yoghurt.

Opbevaring

Vi opbevarer blommerne i vores kølige og mørke viktualierum eller i køleskabet. De holder bedst når de opbevares køligt og mørkt. Efter åbning, bør de opbevares i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
syltede blommer serveret med hjemmelavet vaniljeis.

Flere lækre sylteopskrifter

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.