Juleslik må der ikke mangle her i december måned, og snebolde er en af mine favoritter når det kommes til julegodter. Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavede snebolde, læs med her og få vores opskrift.
Vi elsker virkelig snebolde herhjemme. De fleste af os i hvert fald, Rasmus er ikke så vild med marcipan, så han springer over når vi laver dem. Men det gør ikke noget, så er der flere til mig og børnene.
Snebolde har altid været en af de ting jeg virkelig har glædet mig til i julen. De er så simple, men stadigvæk så utroligt lækre, og hvis man vælger en god marcipan og en god chokolade, så er det en himmelsk mundfuld.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tril kugler af marcipan på 10 gram hver. Sæt kuglerne i køleskabet mens chokoladen gøres klar.200 g marcipan
- Temperer chokoladen i mikroovnen: Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ hakkes fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Kom chokoladen i mikroovnen i intervaller af 20 sekunder, rør godt i chokoladen mellem hver 20 sekunder. Når chokoladen er smeltet, og temperaturen er ca. 45 grader, kommes den finthakkede chokolade i, og røres ud. Sluttemperaturen skal gerne lande på omkring 31-32 grader når alt chokoladen er smeltet.150 g chokolade
- Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade. Du kan enten sætte dem på en tandstik som stikkes i en si der står på hovedet, eller blot ligge dem på et stykke plast. Lad chokoladen størkne før du går videre.
- Når chokoladen er tør, trilles kuglerne først i æggehvide, og derefter i flormelis. Tryk kuglerne godt mellem håndfladerne, så flormelisen bliver godt trykket sammen i æggehviden. Sæt dem og lad dem tørre mens du laver resten af kuglerne, og tril dem evt. en gang mere i flormelis hvis det er nødvendigt for at det dækker helt. Lad kuglerne tørre og nu er de klar til servering.1 æggehvide, 2 dl flormelis
- Server med det samme eller opbevar dem på køl.




