Snebolde

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Juleslik må der ikke mangle her i december måned, og snebolde er en af mine favoritter når det kommes til julegodter. Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavede snebolde, læs med her og få vores opskrift.

Vi elsker virkelig snebolde herhjemme. De fleste af os i hvert fald, Rasmus er ikke så vild med marcipan, så han springer over når vi laver dem. Men det gør ikke noget, så er der flere til mig og børnene.

Snebolde har altid været en af de ting jeg virkelig har glædet mig til i julen. De er så simple, men stadigvæk så utroligt lækre, og hvis man vælger en god marcipan og en god chokolade, så er det en himmelsk mundfuld.

hjemmelavet snebolde slik med marcipan chokolade æggehvide og flormelis.

Flere julelækkerier

Opskrift

Snebolde

5 fra 1 stemme
Hjemmelavet snebolde slik der smager skønt og er sjove at prøve at lave selv. Snebolde er et must i slikskålen her i julen, så hvorfor ikke lave dem selv? Tag familien med i køkkenet og kast Jer ud i denne skønne juleslik.
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køle- og tørretid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal20 stk

Ingredienser
 

  • 200 g marcipan
  • 150 g chokolade, 70%
  • 1 æggehvide
  • 2 dl flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Tril kugler af marcipan på 10 gram hver. Sæt kuglerne i køleskabet mens chokoladen gøres klar.
    200 g marcipan
  2. Temperer chokoladen i mikroovnen: Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ hakkes fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Kom chokoladen i mikroovnen i intervaller af 20 sekunder, rør godt i chokoladen mellem hver 20 sekunder. Når chokoladen er smeltet, og temperaturen er ca. 45 grader, kommes den finthakkede chokolade i, og røres ud. Sluttemperaturen skal gerne lande på omkring 31-32 grader når alt chokoladen er smeltet.
    150 g chokolade
  3. Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade. Du kan enten sætte dem på en tandstik som stikkes i en si der står på hovedet, eller blot ligge dem på et stykke plast. Lad chokoladen størkne før du går videre.
  4. Når chokoladen er tør, trilles kuglerne først i æggehvide, og derefter i flormelis. Tryk kuglerne godt mellem håndfladerne, så flormelisen bliver godt trykket sammen i æggehviden. Sæt dem og lad dem tørre mens du laver resten af kuglerne, og tril dem evt. en gang mere i flormelis hvis det er nødvendigt for at det dækker helt. Lad kuglerne tørre og nu er de klar til servering.
    1 æggehvide, 2 dl flormelis
  5. Server med det samme eller opbevar dem på køl.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 131kcalKulhydrater: 18gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 5mgKalium: 81mgFibre: 1gSukker: 16gA-vitamin: 3IUCalcium: 11mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Marcipan – Vælg en god marcipan. Der er ikke så mange elementer i denne opskrift, så man kan virkelig smage marcipanen her.
Mørk chokolade – En god mørk chokolade. Igen er det vigtigt med en god kvalitet når vi er ude i så få elementer.
Æggehvide – Du kan fint bruge rå æggehvider, eller vælge pasteuriserede for en sikkerheds skyld hvis du har det bedre med det.
Flormelis – Det bruges til at lave den karakteristiske sukkerskal udenpå sneboldene.

Den sprøde skal

For at få lavet den tynde sprøde sukkerskal, som jo er virkelig vigtigt på en snebold, så skal kuglen først dyppes i æggehvide og derefter i flormelis. Det er vigtigt at trykke flormelisen godt når du triller kuglen i det, og tryk det gerne sammen mellem hænderne. Jo mere kompakt du kan få flormelisen, jo sprødere en sukkerskal får du i sidste ende.

Andre variationer

Jeg har set at nogen giver marcipanen smag af for eksempel spiritus eller appelsinskal, og det lyder også mega lækkert. Vi har dog valgt at køre med den helt simple og traditionelle smag som vi kender fra de snebolde man køber.
Vil du gemme en lille overraskelse inden i sneboldene, så kan du komme en hasselnøddekerne eller et stykke nougat inden i marcipanen inden du dypper den i chokoladen. Begge dele smager virkelig godt!

Opbevaring og holdbarhed

Jeg har dem stående i køleskabet. Her vil jeg sige de kan holde sig 4-5 dage, men så længe holder de nu aldrig herhjemme.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
Runde snebolde slik på fad med julepynt i baggrunden.

Mere hjemmelavet juleslik

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.