Hjemmelavet snebolde slik der smager skønt og er sjove at prøve at lave selv. Snebolde er et must i slikskålen her i julen, så hvorfor ikke lave dem selv? Tag familien med i køkkenet og kast Jer ud i denne skønne juleslik.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Køle- og tørretid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 20stk
Ingredienser
200gmarcipan
150gchokolade, 70%
1æggehvide
2dlflormelis
Sådan gør du
Tril kugler af marcipan på 10 gram hver. Sæt kuglerne i køleskabet mens chokoladen gøres klar.
200 g marcipan
Temperer chokoladen i mikroovnen: Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ hakkes fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Kom chokoladen i mikroovnen i intervaller af 20 sekunder, rør godt i chokoladen mellem hver 20 sekunder. Når chokoladen er smeltet, og temperaturen er ca. 45 grader, kommes den finthakkede chokolade i, og røres ud. Sluttemperaturen skal gerne lande på omkring 31-32 grader når alt chokoladen er smeltet.
150 g chokolade
Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade. Du kan enten sætte dem på en tandstik som stikkes i en si der står på hovedet, eller blot ligge dem på et stykke plast. Lad chokoladen størkne før du går videre.
Når chokoladen er tør, trilles kuglerne først i æggehvide, og derefter i flormelis. Tryk kuglerne godt mellem håndfladerne, så flormelisen bliver godt trykket sammen i æggehviden. Sæt dem og lad dem tørre mens du laver resten af kuglerne, og tril dem evt. en gang mere i flormelis hvis det er nødvendigt for at det dækker helt. Lad kuglerne tørre og nu er de klar til servering.
1 æggehvide, 2 dl flormelis
Server med det samme eller opbevar dem på køl.
Noter
Ingrediensnoter
Marcipan - Vælg en god marcipan. Der er ikke så mange elementer i denne opskrift, så man kan virkelig smage marcipanen her.Mørk chokolade - En god mørk chokolade. Igen er det vigtigt med en god kvalitet når vi er ude i så få elementer.Æggehvide - Du kan fint bruge rå æggehvider, eller vælge pasteuriserede for en sikkerheds skyld hvis du har det bedre med det.Flormelis - Det bruges til at lave den karakteristiske sukkerskal udenpå sneboldene.
Den sprøde skal
For at få lavet den tynde sprøde sukkerskal, som jo er virkelig vigtigt på en snebold, så skal kuglen først dyppes i æggehvide og derefter i flormelis. Det er vigtigt at trykke flormelisen godt når du triller kuglen i det, og tryk det gerne sammen mellem hænderne. Jo mere kompakt du kan få flormelisen, jo sprødere en sukkerskal får du i sidste ende.
Andre variationer
Jeg har set at nogen giver marcipanen smag af for eksempel spiritus eller appelsinskal, og det lyder også mega lækkert. Vi har dog valgt at køre med den helt simple og traditionelle smag som vi kender fra de snebolde man køber.Vil du gemme en lille overraskelse inden i sneboldene, så kan du komme en hasselnøddekerne eller et stykke nougat inden i marcipanen inden du dypper den i chokoladen. Begge dele smager virkelig godt!
Opbevaring og holdbarhed
Jeg har dem stående i køleskabet. Her vil jeg sige de kan holde sig 4-5 dage, men så længe holder de nu aldrig herhjemme.