Det er tid til den årlige julebagning, og ingen jul uden småkager. Her er det mandelspecier vi har bagt, og de smager altså helt forrygende.
Sprøde og let porøse specier med mandler, så bliver det ikke meget bedre. Det er en meget nem småkage at bage, så her kan alle være med.
Du får en stor portion småkager, men bare rolig de skal nok blive spist. Herhjemme er både børn og voksne vilde med dem, og det er noget der altid er på småkagefadet til jul. Disse småkager kan dog også sagtens spises hele året rundt.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Hak mandlerne mellemfint med en kniv eller i foodprocessoren.100 g mandler
- Smulder smørret i hvedemelet. Det kan også nemt gøres i foodprocessor.200 g smør, 260 g hvedemel
- Kom korn fra vaniljestangen og flormelis i mel/smør-blandingen og bland det hele sammen. Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt.1 vaniljestang, 100 g flormelis
- Pisk ægget sammen og tilsæt det mens du samler dejen med hænderne.1 æg
- Dejen er ret blød, det skal den være, så lad være med at tilsætte ekstra mel. Du må heller ikke ælte dejen, den skal bare lige samles.
- Del dejen i 2, og læg hver del på et stykke husholdningsfilm. Brug filmen til at forme dejen til en pølse på 3-4 cm i diameter og læg den i køleskabet i 2 timer til den er skærefast. Alternativt kan du lægge dejrullerne i fryseren til de er faste.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær dejen i tynde skiver på cirka 2 mm og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag småkagerne i cirka 9-11 minutter til de er gyldne i kanten.
- Lad dem køle ned på en bagerist, og pak dem derefter i kagedåser.




