Specier med mandler der bare smager skønt. Det er smørbagte småkager med masser af god smag og den helt rigtige sprøde og porøse konsistens. Mandlerne giver lidt ekstra knas, og giver en småkage de fleste vil kunne lide.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 80stk
Ingredienser
260ghvedemel
200gsmør
1vaniljestang
100gmandler
100gflormelis
1æg
Sådan gør du
Hak mandlerne mellemfint med en kniv eller i foodprocessoren.
100 g mandler
Smulder smørret i hvedemelet. Det kan også nemt gøres i foodprocessor.
200 g smør, 260 g hvedemel
Kom korn fra vaniljestangen og flormelis i mel/smør-blandingen og bland det hele sammen. Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt.
1 vaniljestang, 100 g flormelis
Pisk ægget sammen og tilsæt det mens du samler dejen med hænderne.
1 æg
Dejen er ret blød, det skal den være, så lad være med at tilsætte ekstra mel. Du må heller ikke ælte dejen, den skal bare lige samles.
Del dejen i 2, og læg hver del på et stykke husholdningsfilm. Brug filmen til at forme dejen til en pølse på 3-4 cm i diameter og læg den i køleskabet i 2 timer til den er skærefast. Alternativt kan du lægge dejrullerne i fryseren til de er faste.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær dejen i tynde skiver på cirka 2 mm og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne i cirka 9-11 minutter til de er gyldne i kanten.
Lad dem køle ned på en bagerist, og pak dem derefter i kagedåser.
Noter
Ingrediensnoter
Mandler - Jeg bruger bare helt almindelig mandler, og jeg smutter dem ikke først. Jeg synes det er helt ok at man kan se lidt af den brune hinde fra mandlerne i småkagerne, men hvis du meget gerne vil, så kan du selvfølgelig smutte mandlerne først.Hvis du ikke vil bruge mandler, så kan specier også fint laves med hasselnødder, valnødder eller pistacienødder.Smør - Brug rigtig smør og ikke et blandingsprodukt. Jeg bruger saltet smør, og hvis du vil bruge usaltet smør, kan du med fordel tilsætte en knivspids salt til dejen.
Opbevaring og holdbarhed
Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse eller bøtte. Her kan de holde meget længe, i hvert fald en måned, sikkert også længere.