Madformadelskere / Morgenmad / Grød / Koldskålschiagrød

Koldskålschiagrød

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Måske har du prøvet at lave chiagrød i køleskabet natten over? Det er nem og sund morgenmad. Hvis du har en rest koldskål i køleskabet er det virkelig lækkert at lave koldskålschiagrød.

Du kan bruge enten hjemmelavet koldskål eller en købt koldskål, vælg bare den du bedst kan lide.

Som topping på grøden, kan du bruge friske bær eller frugter, müsli eller granola eller hvad du bedst kan lide at komme på din morgengrød. Hvis du vil tage koldskålsversionen hele vejen, kan du også servere den med knuste kammerjunkere.

koldskålschiagrød med friske bær på toppen.

Mere morgenmad

Opskrift

Koldskålschiagrød

5 fra 1 stemme
Chiafrø er super sunde, og har du en rest koldskål tilbage, kan du lave en nem køleskabsgrød til morgenmaden i morgen tidlig. Bland bare ingredienserne sammen, og så skal grøden trække i køleskabet natten over. Serveres med frisk frugt, bær eller müsli.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Køleskab 8 timer
Samlet tid 8 timer 15 minutter
Antal1 person

Ingredienser
 

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl koldskål

Fremgangsmåde
 

  1. Rør chiafrø og koldskål godt sammen i en lille skål.
  2. Lad det stå 10 minutter på køkkenbordet.
  3. Rør godt rundt i grøden, og sæt den på køl til næste morgen.
  4. Næste morgen: Rør godt rundt i grøden, og server den med frisk frugt, bær eller müsli.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 241kcalKulhydrater: 20gProtein: 10gFedt: 14gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 22mgNatrium: 214mgKalium: 368mgFibre: 8gSukker: 10gA-vitamin: 343IUC-vitamin: 1mgCalcium: 381mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Koldskål – Brug den koldskål du bedst kan lide. Det kan være Jordbærkoldskål, Koldskål med tykmælk eller endda en færdigkøbt koldskål. Det bestemmer du helt selv.
Chiafrø – Chiafrø kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder. Det er så sorte frø, som er meget sunde og indeholder masser af gode ting blandt andet kostfibre, kalk, omega-3-fedt, proteiner og antioxidanter.
Topping – Som topping kan du vælge de bær eller frugter du bedst kan lide. Du kan også toppe med müsli eller granola.

Opbevaring og holdbarhed

Du kan sagtens gøre grød klar til flere dage af gangen. Hvor længe den kan holde, afhænger af den koldskål du bruger. Hvis du bruger hjemmelavet koldskål med æggeblommer, ville jeg ikke gemme den mere end to dage. Hvis du bruger en købt pasuriseret koldskål, kan den nemt holde sig 3-4 dage på køl.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.