Sommer, sol, grill og familien samlet på terrassen. Så findes der næsten ikke noget bedre end at sætte tænderne i et lækkert og saftigt kebabspyd af oksekød. De smager simpelthen så fuglene synger, og er et hit hos både børn og voksne.
Hakket oksekød eller lam
Vi laver vores shish kebabspyd af hakket oksekød, men de kan også sagtens laves af lam. Vi laver som regel nogle lækre fladbrød til, og serverer med grønt og dressing.
Vi synes det er en skøn opskrift, og det hele kan laves ude på grillen på en dejlig sommerdag. Det smager af sol og sommer, og det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan fylde i af lækkert tilbehør.
Mere grillinspiration
Hvordan laver man shish kebabspyd?
Der er to steps i denne opskrift. Selve kebabspydene og så fladbrødet. Til spydene skal du bruge:
- Hakket oksekød, eller lam hvis du foretrækker
- Persille
- Løg
- Chili
- Hvidløg
- Krydderier: Koriander, Spidskommen, Muskatnød, salt og peber
Først skal farsen blandes af alle ingredienserne. Grøntsagerne hakkes fint, og farsen røres med krydderierne. Så kan farsen trække på køl mens dejen til fladbrødene laves. Til den skal du bruge:
- Vand
- Gær
- Salt
- Hvedemel (evt. halvdelen som ølandshvedemel)
Dejen laves ved at opløse gør og salt i vandet. Så skal melet i, og dejen æltes godt til den har rette konsistens. Herefter hæver dejen mens du laver kebabspyd.
Ud af denne portion skal du få 6 spyd. Farsen fordeles rundt om spydene. Herefter skal de grilles over grillen eller evt. bålet. Brug 2 mursten til at hvile spydene på, så de ikke rører ved risten, så går de nemlig nemt i stykker.
Nu bages fladbrødene, det kan ligeledes gøres på grillen, eller på en tør varm pande hvis du hellere vil det. De lune brød fyldes med kebab, grøntsager og dressing. Prøv foreksempel en raita i din kebab.
Kebabspyd med fladbrød opskrift
Her får du vores opskrift på de saftigste og lækreste kebabspyd med hjemmebagte fladbrød. De er ret nemme at lave, og er altid et hit herhjemme hos både børn og voksne. Server med grøntsager og en dejlig Indisk yoghurtdip eller Tzatziki.
Kebabspyd opskrift
Ingredienser
Kebabspyd 6 stk.:
- 500 g hakket oksekød
- 1 bdt persille
- 1 løg
- 1/2 rød chili
- 1 spsk frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/4 tsk revet muskatnød
- 1 tsk salt
- Peber
Fladbrød 8-10 stk.:
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 4 tsk salt
- 300 g ølandshvedemel
- 250-300 g hvedemel
Sådan gør du
- Start med at lave farsen til kebabspydene. Hak persille, løg, chili, ingefær og hvidløg fint og bland det sammen med kødet og krydderierne. Rør farsen godt sammen, brug evt. røremaskinen. Stil farsen koldt mens du laver dejen til fladbrødene.
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Tilsæt ølandshvedemelet, og herefter hvedemelet lidt af gangen indtil dejen her den rette konsistens. Den skal være blød og stadig en lille smule klistret. Ælt herefter dejen godt – ca. 10 min på maksimum hastighed på røremaskinen. Herefter stilles dejen overdækket og hæver ca. 30 min. I mens formes kebabspydene.
- Farsen deles i 6 lige store dele, og fordeles rundt om grillespyd. Det er nemmest hvis farsen er godt kold, og du fugter dine hænder i koldt vand. Herefter grilles spydene ca. 4-6 minutter på hver side, eller til farsen er gennemstegt. Spydene kan let gå i stykker hvis de grilles direkte på grillristen, så pak i stedet et par mursten eller fliser ind i stanniol, og placer spydene herpå, så de ikke rører risten.
- Nu skal fladbrødene bages: Tag en lille håndfuld dej, og rul den ud på et meldrysset bord. Tykkelsen skal være ca. 2 mm. Brødene grilles på grillristen (alternativt på en tør pande). De skal ikke have meget mere end 30-45 sekunder på hver side, og skal gerne boble lidt op når de bages.
- Nu er der kun tilbage at fylde fladbrødene, vi synes det smager fantastisk med en lækker salat af agurk, tomat og løg med lidt balsamico på, og en god tzatziki. Men det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad man kan fylde i.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Simpelthen så gode og nemme at lave, de skal laves igen….
Hej Karin.
Mange tak 🙂 Vi spiser dem ret tit selv herhjemme, så varierer vi fyldet lidt fra gang til gang for at det ikke altid bliver det samme.
God sommer herfra!
Mvh
Rasmus og Tina – Mad For Madelskere