Hjem » Aftensmad » Kebabspyd af oksekød

Kebabspyd af oksekød

Sommer, sol, grill og familien samlet på terrassen. Så findes der næsten ikke noget bedre end at sætte tænderne i et lækkert og saftigt kebabspyd af oksekød. De smager simpelthen så fuglene synger, og er et hit hos både børn og voksne.

Lækre kebabspyd af hakket oksekød lavet på grillen

Hakket oksekød eller lam

Vi laver vores shish kebabspyd af hakket oksekød, men de kan også sagtens laves af lam. Vi laver som regel nogle lækre fladbrød til, og serverer med grønt og dressing.

Vi synes det er en skøn opskrift, og det hele kan laves ude på grillen på en dejlig sommerdag. Det smager af sol og sommer, og det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan fylde i af lækkert tilbehør.

Fladbrød med fyld af hjemmelavet kebeb

Hvordan laver man shish kebabspyd?

Der er to steps i denne opskrift. Selve kebabspydene og så fladbrødet. Til spydene skal du bruge:

  • Hakket oksekød, eller lam hvis du foretrækker
  • Persille
  • Løg
  • Chili
  • Hvidløg
  • Krydderier: Koriander, Spidskommen, Muskatnød, salt og peber

Først skal farsen blandes af alle ingredienserne. Grøntsagerne hakkes fint, og farsen røres med krydderierne. Så kan farsen trække på køl mens dejen til fladbrødene laves. Til den skal du bruge:

  • Vand
  • Gær
  • Salt
  • Hvedemel (evt. halvdelen som ølandshvedemel)

Dejen laves ved at opløse gør og salt i vandet. Så skal melet i, og dejen æltes godt til den har rette konsistens. Herefter hæver dejen mens du laver kebabspyd.

Ud af denne portion skal du få 6 spyd. Farsen fordeles rundt om spydene. Herefter skal de grilles over grillen eller evt. bålet. Brug 2 mursten til at hvile spydene på, så de ikke rører ved risten, så går de nemlig nemt i stykker.

Nu bages fladbrødene, det kan ligeledes gøres på grillen, eller på en tør varm pande hvis du hellere vil det. De lune brød fyldes med kebab, grøntsager og dressing. Prøv foreksempel en raita i din kebab.

Kebabspyd med hjemmebagte fladbrød

Kebabspyd med fladbrød opskrift

Her får du vores opskrift på de saftigste og lækreste kebabspyd med hjemmebagte fladbrød. De er ret nemme at lave, og er altid et hit herhjemme hos både børn og voksne. Server med grøntsager og en dejlig Indisk yoghurtdip eller Tzatziki.

Lækre kebabspyd af hakket oksekød lavet på grillen
No ratings yet

Kebabspyd opskrift

Opskrift på lækre kebabspyd med fladbrød
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Hviletid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad, Grill, Hverdagsmad
Køkken Mellemøsten
Antal 6 spyd
Kalorier 222 kcal

Ingredienser

Kebabspyd 6 stk.:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 bdt persille
  • 1 løg
  • 1/2 rød chili
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • 1 tsk salt
  • Peber

Fladbrød 8-10 stk.:

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 4 tsk salt
  • 300 g ølandshvedemel
  • 250-300 g hvedemel

Sådan gør du

  • Start med at lave farsen til kebabspydene. Hak persille, løg, chili, ingefær og hvidløg fint og bland det sammen med kødet og krydderierne. Rør farsen godt sammen, brug evt. røremaskinen. Stil farsen koldt mens du laver dejen til fladbrødene.
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Tilsæt ølandshvedemelet, og herefter hvedemelet lidt af gangen indtil dejen her den rette konsistens. Den skal være blød og stadig en lille smule klistret. Ælt herefter dejen godt – ca. 10 min på maksimum hastighed på røremaskinen. Herefter stilles dejen overdækket og hæver ca. 30 min. I mens formes kebabspydene.
  • Farsen deles i 6 lige store dele, og fordeles rundt om grillespyd. Det er nemmest hvis farsen er godt kold, og du fugter dine hænder i koldt vand. Herefter grilles spydene ca. 4-6 minutter på hver side, eller til farsen er gennemstegt. Spydene kan let gå i stykker hvis de grilles direkte på grillristen, så pak i stedet et par mursten eller fliser ind i stanniol, og placer spydene herpå, så de ikke rører risten.
  • Nu skal fladbrødene bages: Tag en lille håndfuld dej, og rul den ud på et meldrysset bord. Tykkelsen skal være ca. 2 mm. Brødene grilles på grillristen (alternativt på en tør pande). De skal ikke have meget mere end 30-45 sekunder på hver side, og skal gerne boble lidt op når de bages.
  • Nu er der kun tilbage at fylde fladbrødene, vi synes det smager fantastisk med en lækker salat af agurk, tomat og løg med lidt balsamico på, og en god tzatziki. Men det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad man kan fylde i.

Nutrition

Serving: 1spydKalorier: 222kcalKulhydrater: 2gProtein: 15gFedt: 17gMættet fedt: 6gKolesterol: 59mgNatrium: 122mgKalium: 264mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 50IUC-vitamin: 7mgCalcium: 19mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kebab i fladbrød, Kebabspyd, Shishkebab
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.