Juleskum

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Jeg elsker virkelig skum-julemænd, ja alt juleskum i almindelighed faktisk. Og det bliver altså ikke dårligere af at det er hjemmelavet juleskum du sætter på bordet i julen. Få vores opskrift på juleskum med smag af amarenakirsebær her.

Vi har tidligere lavet skumfiduser herhjemme, og processen er jo den samme. Her får de bare lidt smag, og noget af det vi synes er super lækkert og indbegrebet af smagen af jul er kirsebær.

Derfor får vores juleskum smag af kirsebærlagen fra amarenakirsebær – du ved der er altid noget tilbage i bøtten hvis du har brugt kirsebærene i kager eller konfekt, og den saft eller lage, er perfekt til juleskum. Det får tilmed en flot lyserød farve som juleskum jo gerne skal have. Hvis du ikke lige har lage fra dessertkirsebær, så har jeg også med stor succes brugt ublandet ribenasaft, det giver også en dejlig smag til dine skumfiduser, og en naturlig flot farve. Men du kan selvfølgelig også bruge andre slags saft i opskriften.

hjemmelavet juleskum i juleskål.

Flere julelækkerier

Opskrift

Juleskum

4.50 fra 4 stemmer
Elsker du også juleskum? Så må du prøve vores hjemmelavede skumfiduser med kirsebærsmag. De er skønne i konfektskålen til jul, og så er de virkelig sjove at lave.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Tørretid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal30 skumfiduser

Ingredienser
 

  • 6 ark husblas
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 200 g sukker
  • 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær, el anden saft
  • 50 g flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
    6 ark husblas
  2. Kom sukker, vaniljesukker og saft fra dessertkirsebærene op i en gryde og kog det op. Kog massen, og rør i det en gang i mellem indtil temperaturen når op på 118-120 grader.
    1 spsk vaniljesukker, 200 g sukker, 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær
    kog siruppen til juleskum.
  3. Tag så gryden af varmen, vrid husblassen, og smelt husblassen i den varme sukkerlage.
    smeltning af husblas i den varme sirup.
  4. Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned i en skål, for eksempel skålen til røremaskinen, mens du pisker.
    hæld sirup i en skål mens du pisker.
  5. Fortæt med at piske til alt lagen er tilsat og massen bliver hvid og luftig som marengs. Den må ikke være helt kold, for så sætter den sig for meget.
    færdigpisket skumfidusmasse.
  6. Kom bagepapir i en form på cirka 20×20 cm, og drys et jævnt lag flormelis i bunden af formen.
    50 g flormelis
    form med flormelis i.
  7. Hæld skumfidusmassen ud oven på flormelisen, og sigt flormelis på toppen af skumfidusmassen også.
    juleskum der drysses med flormelis.
  8. Lad formen stå, så massen kan sætte sig i minimum 3 timer. Herefter kan skumfiduserne skæres eller klippes ud. Vend de færdige skumfiduser i flormelis, og lad dem gerne ligge og tørre yderligere et par timer inden de kommes i en lufttæt beholder.
    udklippede skumfiduser med flormelis.

Næringsindhold

Serving: 1skumfidusKalorier: 45kcalKulhydrater: 11gProtein: 0.3gFedt: 0.02gNatrium: 1mgKalium: 0.2mgSukker: 11gCalcium: 0.3mgJern: 0.01mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Husblas – Der skal husblas i skumfiduser for at de bliver seje og chewy og sætter sig så man kan klippe dem ud. Husblassen skal først ligge i blød i koldt vand, inden du vrider den for vand, og smelter den i den varme sukkerlage.
Vaniljesukker – Du kan også bruge korn fra en vaniljestang, men vaniljesukker fungerer helt fint, og prisen er lidt lavere.
Lage fra dessertkirsebær – Vi bruger saften fra glasset med dessertkirsebær som farve og smagsgiver i vores juleskum. Det kan være luksus amarenakirsebær eller et glas af de lidt billigere dessertkirsebær fra supermarkedet. Du kan også bruge andre typer af ublandet saft fx ribena solbærsaft.

Sprøjteposen

Du kan godt komme skumfidusmassen i en sprøjtepose, og sprøjte skumfiduserne ud på en bageplade med flormelis. Her gælder det virkelig om at arbejde hurtigt, for at massen ikke sætter sig inden du får den sprøjtet ud på pladen.

Hvis skumfiduserne er for bløde

Du kan godt redde dine skumfiduser hvis de bliver for bløde. Vend dem i en gang flormelis, og lad dem ligge og tørre 3-4 timer. Så bliver de mindre bløde og mere seje i det. Jo længere tid de tørrer, jo mindre bløde og klistrede bliver de.

Opbevaring af hjemmelavede skumfiduser

Kom dem i en lufttæt bøtte og sæt dem mørkt og køligt, så holder de sig bedst. Det kan være et viktualierum eller et mørkt køkkenskab, de skal ikke i køleskabet.

Video

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

4 kommentarer til “Juleskum”

  1. 3 stars
    Er det muligt at vise hvor længe du pisker massen?
    For mig er det umuligt at piske, det skruer sig op ad piskeris og op i maskinen
    Det er fysisk umuligt at få ud af skålen, med mindre at jeg har våde hænder, alligevel må jeg levne en tredjedel.

    Svar
    • Hej Anne Mette

      Dejligt at du har lyst til at kaste dig ud i hjemmelavet juleskum.
      Jeg har lagt en video under opskriften, så håber jeg du kan se konsistensen du skal gå efter 🙂

      God fornøjelse og glædelig jul 🎄
      Mvh Tina

      Svar
  2. 5 stars
    Virkelig god og nem opskrift – ikke mindst når man ikke tåler gluten, for der er intet i. Lavede uden bagetermometer, kogte op og skruede lidt ned, lod det koge under omrøring i 7-10 min. Skal være lidt under 100 C når husblassen kommer i ellers ødelægges gelantinen. Brugte håndmixer, har ikke røremaskine. Virker fint – hælde over fra gryde ti skål 3-4 gange. Man skal have form med bagepapir og flormelis i for pludselig begynder det at stivne. Super nemt og sjovt at arbejde med. Jeg lavede dobbelt portion, brugte halv rabarbersaft og halv sød koncentreret saft.
    1000 tak for fantastisk opskrift, der lykkedes 1. gang. Skønt med hjmmelavet slik til jul – nok snarere op til jul.

    Svar
    • Hej Gitte

      Tusind tak for din feedback, det er dejligt at høre at opskriften virkede godt for dig, og du synes det var nemt at gå til.
      Det lyder lækkert med rabarbersmag 🙂

      Mvh Tina

      Svar
4.50 from 4 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.