Jeg elsker virkelig skum-julemænd, ja alt juleskum i almindelighed faktisk. Og det bliver altså ikke dårligere af at det er hjemmelavet juleskum du sætter på bordet i julen. Få vores opskrift på juleskum med smag af amarenakirsebær her.
Vi har tidligere lavet skumfiduser herhjemme, og processen er jo den samme. Her får de bare lidt smag, og noget af det vi synes er super lækkert og indbegrebet af smagen af jul er kirsebær.
Derfor får vores juleskum smag af kirsebærlagen fra amarenakirsebær – du ved der er altid noget tilbage i bøtten hvis du har brugt kirsebærene i kager eller konfekt, og den saft eller lage, er perfekt til juleskum. Det får tilmed en flot lyserød farve som juleskum jo gerne skal have. Hvis du ikke lige har lage fra dessertkirsebær, så har jeg også med stor succes brugt ublandet ribenasaft, det giver også en dejlig smag til dine skumfiduser, og en naturlig flot farve. Men du kan selvfølgelig også bruge andre slags saft i opskriften.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand.6 ark husblas
- Kom sukker, vaniljesukker og saft fra dessertkirsebærene op i en gryde og kog det op. Kog massen, og rør i det en gang i mellem indtil temperaturen når op på 118-120 grader.1 spsk vaniljesukker, 200 g sukker, 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær

- Tag så gryden af varmen, vrid husblassen, og smelt husblassen i den varme sukkerlage.

- Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned i en skål, for eksempel skålen til røremaskinen, mens du pisker.

- Fortæt med at piske til alt lagen er tilsat og massen bliver hvid og luftig som marengs. Den må ikke være helt kold, for så sætter den sig for meget.

- Kom bagepapir i en form på cirka 20×20 cm, og drys et jævnt lag flormelis i bunden af formen.50 g flormelis

- Hæld skumfidusmassen ud oven på flormelisen, og sigt flormelis på toppen af skumfidusmassen også.

- Lad formen stå, så massen kan sætte sig i minimum 3 timer. Herefter kan skumfiduserne skæres eller klippes ud. Vend de færdige skumfiduser i flormelis, og lad dem gerne ligge og tørre yderligere et par timer inden de kommes i en lufttæt beholder.






Er det muligt at vise hvor længe du pisker massen?
For mig er det umuligt at piske, det skruer sig op ad piskeris og op i maskinen
Det er fysisk umuligt at få ud af skålen, med mindre at jeg har våde hænder, alligevel må jeg levne en tredjedel.
Hej Anne Mette
Dejligt at du har lyst til at kaste dig ud i hjemmelavet juleskum.
Jeg har lagt en video under opskriften, så håber jeg du kan se konsistensen du skal gå efter 🙂
God fornøjelse og glædelig jul 🎄
Mvh Tina
Virkelig god og nem opskrift – ikke mindst når man ikke tåler gluten, for der er intet i. Lavede uden bagetermometer, kogte op og skruede lidt ned, lod det koge under omrøring i 7-10 min. Skal være lidt under 100 C når husblassen kommer i ellers ødelægges gelantinen. Brugte håndmixer, har ikke røremaskine. Virker fint – hælde over fra gryde ti skål 3-4 gange. Man skal have form med bagepapir og flormelis i for pludselig begynder det at stivne. Super nemt og sjovt at arbejde med. Jeg lavede dobbelt portion, brugte halv rabarbersaft og halv sød koncentreret saft.
1000 tak for fantastisk opskrift, der lykkedes 1. gang. Skønt med hjmmelavet slik til jul – nok snarere op til jul.
Hej Gitte
Tusind tak for din feedback, det er dejligt at høre at opskriften virkede godt for dig, og du synes det var nemt at gå til.
Det lyder lækkert med rabarbersmag 🙂
Mvh Tina