Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Indbagt farsbrød

Indbagt farsbrød


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saftigt og lækkert farsbrød med masser af smag, indbagt i en lækker og sprød butterdej. Indbagt farsbrød er absolut en af ungernes favoritter. Der er masser af velsmag og serveret helt enkelt med nogle dampede grøntsager, så bliver det ikke meget bedre. Læs vores opskrift her, og se hvor nemt det er at lave farsbrød i butterdej.

indbagt farsbrød med peberfrugt og skiver skåret af farsbrødet

Saftigt indbagt farsbrød

Jeg har spist meget forloren hare og farsbrød i alle afskygninger. Og der er noget over det, der bare er hyggeligt. Det smager rigtig godt, og det er nemt at ændre på smagen af farsen, så man får lige præcis det man kan lide.

Hemmeligheden bag et godt saftigt farsbrød, er selvfølgelig farsen. Der skal være tilpas med væske i den, dog ikke så meget at den ikke kan hænge sammen. Den skal kunne formes til et farsbrød og holde formen. Og så er det jo ellers bare fantasien der sætter grænserne. For nu kan man krydre farsen med alverdens krydderier. Det kunne være græsk inspireret, med feta, oregano og hakkede oliven.

Man kunne også lave en mere nordisk version og gå med frisk persille, løvstikke og så servere farsbrødet med persillesovs. Det der lige giver et indbagt farsbrød det sidste, er “indpakningen” altså butterdejen. Den er med til at holde på saft og kraft i farsen, og samtidig giver den et dejligt sprødt element. Jeg plejer at vælge den nemme løsning og køber en færdig rulle butterdej. Det gør det noget nemmere, og hvis det skal laves på en hverdag, så er det bare med at vælge den hurtige løsning.

Hvis du aldrig har prøvet at lave et indbagt farsbrød, så er det bare om at komme i gang. Og tag bare børnene med i køkkenet, det er altid sjovere at spise mad man selv har lavet. Indbagt farsbrød kan tilberedes både i ovn og på grillen, så bare kom i gang.

indbagt farsbrød i butterdej på skærebræt med 2 skiver med kød og rødløg indeni

Ingrediensnoter

Kød – Hakket kalv og flæsk plejer jeg at bruge, men det kan sagtens være rent svinekød, eller en blanding af oksefars og svinefars.

Peberfrugt – Peberfrugten giver en rigtig fin smag til farsen, man kan også komme grøn peberfrugt i i stedet for, eller springe det helt over. Du kan også eksperimentere med andre grøntsager som broccoli eller porer i farsbrødet.

Løg – Jeg plejer at komme løg i farsen, det giver en rigtig god smag, men kan udelades.

Hvordan laver man indbagt farsbrød?

Her kommer der en kort gennemgang af fremgangsmåden til hvordan du laver det bedste farsbrød indbagt i butterdej. Det er ret nemt at lave og det er sagtens noget man kan lave til hverdag.

Husk at du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

Ingredienserne til farsen røres grundigt sammen, og formes efterfølgende til at farsbrød. Farsbrødet kommes på den udrullede butterdej, der foldes omkring farsen, så slutter tæt.
Butterdejen pensles og drysses med sesamfrø.

Kom farsbrødet i den forvarmede ovn, og bag det i en lille time eller til den ønskede kernetemperatur. Når butterdejen er blevet gylden og sprød, tages det indbagte farsbrød ud af ovnen. Lad det trække utildækket inden det skæres ud og serveres.

helt indbagt farsbrød i butterdej på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet kød?

Du kan lave farsbrødet med alle typer af hakket kød, sågar lam eller kylling. Du kan også vælge rent hakket svinekød eller en blanding af svine og oksekød.

Kan jeg bruge andet end peberfrugt?

Ja du kan sagtens eksperimentere med at bruge andre grøntsager i dit farsbrød. Prøv med porrer eller broccoli i farsen eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænsen.

Andre hverdagsretter du måske vil synes om

indbagt farsbrød i butterdej med 2 skårne skiver

Opskrift på farsbrød i butterdej

Her kommer vores opskrift på det bedste indbagte farsbrød. Der er maser af smag, og serveret sammen med nogle lækre dampede grøntsager og måske en simpel tomassovs, så er det et virkelig lækkert og nemt måltid.

indbagt farsbrød med peberfrugt og skiver skåret af farsbrødet
5 fra 2 stemmer

Indbagt farsbrød

Opskrift på indbagt farsbrød
Farsbrød i butterdej lavet med hakket kalv og flæsk samt peberfrugt i farsen. Farsbrødet er indbagt i sprød butterdej og toppet med sesam. Det er skøn aftensmad som hele familien elsker. Serveres for eksempel med en grøn salat eller dampede grøntsager.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 899 kcal

Ingredienser

Fars:

 • 500 g hakket kalv og flæsk
 • 2 løg
 • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
 • 1 æg
 • 1 dl rasp
 • tsk salt
 • Peber, efter smag
 • ½ tsk hvidløgspulver
 • 1 tsk løgpulver
 • ½ tsk røget paprika
 • 1 tsk tørret oregano

Yderligere:

 • 1 rulle butterdej, færdigkøbt
 • 1 æg, til pensling
 • 2 spsk sesamfrø, til topping

Sådan gør du

 • Ovnen forvarmes til ca. 200 grader alm. ovn.
 • Butterdejen foldes ud og placeres på en bageplade med bagepapir, lad den gerne ligge 10 minutter ved stuetemperatur inden farsbrødet laves.
 • I en stor skål blandes ingredienserne til farsen sammen og røres til en sammengængende fars.
 • Form farsen til et farsbrød der passer i størrelsen, så butterdejen kan lukkes omkring den.
  indbagt farsbrød step 1
 • Placer farsbrødet på butterdejen og skær hjørnerne fra, så man undgår for store overlap af dejen.
  Indbagt farsbrød step 2
 • Fold nu dejen op omkring farsbrødet, så det slutter tæt. Start med at folde enderne op over, og derefter først den ene langside, og så den anden langside henover. Samlingerne pensles med sammenpisket æg så de holder sammen.
  indbagt farsbrød step 3
 • Når dejen er foldet, vendes farsbrødet om, så samlingerne vender nedad. Overfladen pensles med æg og drysses med sesamfrø.
  indbagt farsbrød step 4
 • Kom nu farsbrødet i den forvarmede ovn og bag det i ca. 45-50 minutter eller til kernetemperaturen er 71 grader.
 • Når farsbrødet er blevet helt gyldent og kernetemperaturen er nået, tages det ud af ovnen. Lad det trække i 5 minutter, inden det skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 899kcalKulhydrater: 58gProtein: 34gFedt: 59gMættet fedt: 18gTransfedt: 1gKolesterol: 172mgNatrium: 1332mgKalium: 664mgFibre: 5gSukker: 6gA-vitamin: 1189IUC-vitamin: 43mgCalcium: 149mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Indbagt farsbrød”

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.