Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Hokkaido græskar i ovn med timian

Hokkaido græskar i ovn med timian

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Hokkaido græskar i ovn med timian er godt i mange sammenhæng. Derfor kan du også sagtens bage et helt, resterne kan nemlig sagtens gemmes og bruges igen i nye retter.

Du kan for eksempel servere disse græskartern, som de er den ene dag til et stykke kød, og dagen efter kan de bruges i en frokostsalat eller i en risotto til aftensmad. De er også super lækre i en salat med for eksempel kål eller grøn salat. Sådan et græskar giver rigtig meget mad for få penge, og mætter godt hvis man for eksempel vælger at lave et vegetarisk måltid uden kød.

Græskarsæsonen er for alvor i gang, og vi elsker de lækre hokkaido græskar herhjemme. De smager skønt, mætter godt, og så kan man få dem til fornuftige priser lige nu.

opskrift på hokkaido græskar i ovn med timian.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Hokkaido græskar i ovn med timian

4.34 fra 3 stemmer
Ovnbagt hokkaido græskar i tern med timian. De lækre græskartern er skønt tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ, og kan bruges i salater og som topping på for eksempel risotto.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 1 hokkaido græskar
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk tørret timian
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Vask hokkaido græskaret godt. Du behøver ikke skrælle det. Del det på midten og skrab indmaden ud af græskaret. Skær det i skiver på cirka 1,5 cm i tykkelsen, og herefter i tern.
    1 hokkaido græskar
  3. Bland olie, timian, salt og peber i en skål, og vend herefter hokkaidoternene rundt i olien i skålen. Fordel herefter græskaren på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i cirka 25 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Stik med en kniv for at være sikker på at græskaren er mør.
    4 spsk olivenolie, 2 spsk tørret timian, Salt, Peber
  4. Server straks som tilbehør til kød, fisk eller i en lækker salat.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 243kcalKulhydrater: 30gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 2gNatrium: 14mgKalium: 1211mgFibre: 6gSukker: 7gA-vitamin: 4814IUC-vitamin: 47mgCalcium: 109mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Denne opskrift er virkelig nem, og du kan variere den som du har lyst til. Vi synes at timian er genialt til hokkaido, men du kan også sagtens lave den med andre krydderurter eller drysse med parmesan til sidst hvis du har lyst til det. Se det som en grundopskrift, som du kan eksperimentere med og udvide hen af vejen.

Servering

Bagt græskar er super lækkert tilbehør til fisk eller kød, eller som mættende element i en vegetarisk ret eller salat.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Hvordan smager hokkaido?

Hvis du undrer dig over hvordan sådan et hokkaidogræskar mon smager, så er smagen lidt hen af sød kartoffel når det bliver bagt på denne måde.

Bagt hokkaido græskar i tern.

Flere opskrifter med græskar

4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.