Det er sæson for æbler, og disse havregrynskager med æblekompot og flødeskum må du bare prøve.
Hvis du elsker gammeldags æblekage og de klassiske havregrynskager, så vil du elske smagen af de sprøde havregrynskager med den syrlige æblekompot og den bløde fede flødeskum. Det er præcis som smagene vi kender fra æblekage, men altså i en havregrynskage med fyld.

Flere søde sager
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med vand og vaniljesukker, og lad dem koge 20-30 minutter til du har en let udkogt kompot. Lad den køle ned, og sæt den efterfølgende i køleskabet. Mens kompotten koger, går du i gang med havregrynskagerne.350 g æbler, 1 spsk vaniljesukker, 1 dl vand
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret i en gryde. Tag det herefter af varmen.150 g smør
- Bland havregryn, sukker, vanilje, bagepulver og mel i en skål, og tilsæt æg og det smeltede smør. Rør dejen sammen med en ske til den er jævn.250 g havregryn, 250 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 2 tsk bagepulver, 2 spsk hvedemel, 2 æg
- Hvis dejen føles meget våd, kan du lade den stå i 15 minutter inden du går videre, så suger havregrynene noget af væsken.
- Lav kugler af dejen, cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt dem med god afstand på en bageplade, og tryk dem lidt flade med en ske eller med håndfladen. Du kan have 8 kugler på en almindelig bageplade.
- Bag havregrynskagerne ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil kanten er brun.
- Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en rist hvor de skal køle helt ned.
- Når kagerne og kompotten er kolde, kan du samle kagerne.
- Pisk fløden til skum med en elpisker, og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.2 ½ dl piskefløde
- Fordel cirka en spiseskefuld kompot på en havregrynssmåkage, og sprøjt derefter et jævnt lag flødeskum hen over. Læg en havregrynssmåkage ovenpå som låg, og lav resten af kagerne klar på samme måde.
- Nu er kagerne klar til servering.