Sprøde og seje havregrynskager lagt sammen med syrlig æblekompot og en lækker flødeskum. Det er alle de smage vi kender og elsker fra en gammeldags æblekage, men altså i en helt ny forklædning.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Nedkøling og samling 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 8stk
Ingredienser
Havregrynskager
150gsmør
250ghavregryn
250gsukker
1tskvaniljepasta
2tskbagepulver
2spskhvedemel
2æg
Æblekompot
350gæbler, skrællet vægt
1spskvaniljesukker
1dlvand
Derudover
2 ½dlpiskefløde
Sådan gør du
Æblekompot
Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med vand og vaniljesukker, og lad dem koge 20-30 minutter til du har en let udkogt kompot. Lad den køle ned, og sæt den efterfølgende i køleskabet. Mens kompotten koger, går du i gang med havregrynskagerne.
350 g æbler, 1 spsk vaniljesukker, 1 dl vand
Havregrynskager
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Tag det herefter af varmen.
150 g smør
Bland havregryn, sukker, vanilje, bagepulver og mel i en skål, og tilsæt æg og det smeltede smør. Rør dejen sammen med en ske til den er jævn.
250 g havregryn, 250 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 2 tsk bagepulver, 2 spsk hvedemel, 2 æg
Hvis dejen føles meget våd, kan du lade den stå i 15 minutter inden du går videre, så suger havregrynene noget af væsken.
Lav kugler af dejen, cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt dem med god afstand på en bageplade, og tryk dem lidt flade med en ske eller med håndfladen. Du kan have 8 kugler på en almindelig bageplade.
Bag havregrynskagerne ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil kanten er brun.
Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en rist hvor de skal køle helt ned.
Samling
Når kagerne og kompotten er kolde, kan du samle kagerne.
Pisk fløden til skum med en elpisker, og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.
2 ½ dl piskefløde
Fordel cirka en spiseskefuld kompot på en havregrynssmåkage, og sprøjt derefter et jævnt lag flødeskum hen over. Læg en havregrynssmåkage ovenpå som låg, og lav resten af kagerne klar på samme måde.
Nu er kagerne klar til servering.
Noter
Ingrediensnoter
Æbler - Jeg har her brugt nogle flotte røde æbler, der gør at kompotten bliver lidt rødlig. Du kan bruge de æbler du bedst kan lide. Smag gerne på kompotten, og se om du synes den skal have lidt sukker. Det synes jeg ikke er nødvendigt, men hvis du bruger syrlige æbler skal du måske tilsætte lidt.
Opbevaring
Opbevar kagerne på køl når de er samlet. Undgå at samle kagerne for længe før de skal spises, da flødeskummen vil klaske lidt sammen jo længere tid de står.