Lækker og saftig hamburgerryg, perfekte brunede kartofler og lækker grønlangkål. Hamburgerryg med grønlangkål er simpelthen en af mine livretter, og vi spiser det desværre alt for sjældent. Hvis du mangler opskriften på det perfekte måltid til en kold tid, så læs med her.
Det kan bare noget, den salte røgede smag fra hamburgerryggen sammen med de søde brunede kartofler, den svagt bitre grønlangkål og til at runde det helt af, en god stærk sennep.
Herunder finder du vores opskrift og tips til den perfekte kogte hamburgerryg og lækker hjemmelavet grønlangkål, der er maser af velsmag og jeg vil helt klart foreslå at i serverer en iskold øl til.

Mere gæstemad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom hamburgerryggen i en stor gryde.1,5 kg hamburgerryg
- Hæld koldt vand over så det dækker hamburgerryggen.vand
- Tilsæt 3 spsk. sukker og skru op for varmen.3 spsk sukker
- Når vandet koger skrues der ned for varmen så det simrer. Kom nu låg på gryden og lad hamburgerryggen simre i vandet i 45 minutter.
- Når tiden er gået tages gryden af varmen. Lad hamburgerryggen stå og trække i 45 minutter i kogevandet inden den tages op.
- Man starter på grønlangkål (og kartofler) når der er ca. 35 minutter tilbage af trækketiden for hamburgerryggen.
- I en skål med rigeligt vand koges kartoflerne møre. Pil dem efter følgende og mos dem til en grov mos.300 g kartofler
- Find en tykbundet gryde frem og kom smørret i. Varm det langsom op ved middel varme. Tilsæt den frosne grønkål og tø den langsom op i smørret ved svag varme.125 g smør, 500 g grønkål
- Tilsæt derefter moste kartofler, fløde, kogevand fra hamburgerryg samt salt og sukker, og lade det koge op ved svag varme. Smag til med ekstra salt, peber samt sukker og kogevand.1 dl kogevand fra hamburgerryg, 2 tsk sukker, 2 tsk salt, Peber, 1 dl piskefløde
- Konsistensen skal være tyk, men stadig cremet. Konsistensen kan justeres med ekstra kogevand fra hamburgerryggen hvis den bliver for tyk. Kogevandet giver også den gode let røgede smag.
- Nu er den sønderjyske grønlangkål klar til servering. Den kan også stå og simre ved svag varme til maden skal på bordet. Husk at røre rundt, så det ikke brændet på.
- Fjern nettet fra hamburgerryggen og skær den i passende skiver, og server sammen med grønlangkålen og eventuelt brunede kartofler.





