Madformadelskere / Aftensmad / Hamburgerryg med grønlangkål

Hamburgerryg med grønlangkål

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lækker og saftig hamburgerryg, perfekte brunede kartofler og lækker grønlangkål. Hamburgerryg med grønlangkål er simpelthen en af mine livretter, og vi spiser det desværre alt for sjældent. Hvis du mangler opskriften på det perfekte måltid til en kold tid, så læs med her.

Det kan bare noget, den salte røgede smag fra hamburgerryggen sammen med de søde brunede kartofler, den svagt bitre grønlangkål og til at runde det helt af, en god stærk sennep.

Herunder finder du vores opskrift og tips til den perfekte kogte hamburgerryg og lækker hjemmelavet grønlangkål, der er maser af velsmag og jeg vil helt klart foreslå at i serverer en iskold øl til.

hamburgerryg med grønlangkål serveret med brunede kartofler og sennep.

Mere gæstemad

Opskrift

Hamburgerryg med grønlangkål

5 fra 1 stemme
Sønderjysk grønlangkål og kogt hamburgerryg er rigtig vinterhyggemad herhjemme. Vi elsker det, og serveret med brunede kartofler er det et himmelsk måltid. Vi håber du får lyst til at prøve retten hjemme hos Jer.
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 1 time 35 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

Hamburgerryg
  • 1,5 kg hamburgerryg
  • vand
  • 3 spsk sukker
Sønderjysk grønlangkål
  • 500 g grønkål, frossen, hakket
  • 300 g kartofler
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g smør
  • 1 dl kogevand fra hamburgerryg, evt. ekstra til at justere konsistensen
  • 2 tsk sukker, eller efter smag
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Fremgangsmåde
 

Hamburgerryg
  1. Kom hamburgerryggen i en stor gryde.
    1,5 kg hamburgerryg
  2. Hæld koldt vand over så det dækker hamburgerryggen.
    vand
  3. Tilsæt 3 spsk. sukker og skru op for varmen.
    3 spsk sukker
  4. Når vandet koger skrues der ned for varmen så det simrer. Kom nu låg på gryden og lad hamburgerryggen simre i vandet i 45 minutter.
  5. Når tiden er gået tages gryden af varmen. Lad hamburgerryggen stå og trække i 45 minutter i kogevandet inden den tages op.
Sønderjysk grønlangkål
  1. Man starter på grønlangkål (og kartofler) når der er ca. 35 minutter tilbage af trækketiden for hamburgerryggen.
  2. I en skål med rigeligt vand koges kartoflerne møre. Pil dem efter følgende og mos dem til en grov mos.
    300 g kartofler
  3. Find en tykbundet gryde frem og kom smørret i. Varm det langsom op ved middel varme. Tilsæt den frosne grønkål og tø den langsom op i smørret ved svag varme.
    125 g smør, 500 g grønkål
  4. Tilsæt derefter moste kartofler, fløde, kogevand fra hamburgerryg samt salt og sukker, og lade det koge op ved svag varme. Smag til med ekstra salt, peber samt sukker og kogevand.
    1 dl kogevand fra hamburgerryg, 2 tsk sukker, 2 tsk salt, Peber, 1 dl piskefløde
  5. Konsistensen skal være tyk, men stadig cremet. Konsistensen kan justeres med ekstra kogevand fra hamburgerryggen hvis den bliver for tyk. Kogevandet giver også den gode let røgede smag.
  6. Nu er den sønderjyske grønlangkål klar til servering. Den kan også stå og simre ved svag varme til maden skal på bordet. Husk at røre rundt, så det ikke brændet på.
  7. Fjern nettet fra hamburgerryggen og skær den i passende skiver, og server sammen med grønlangkålen og eventuelt brunede kartofler.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 927kcalTransfedt: 1gKolesterol: 308mgNatrium: 7314mgKalium: 2165mgFibre: 2gA-vitamin: 13638IUC-vitamin: 167mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hamburgerryg – find en flot røget hamburgerryg. De er forholdsvis billige og som jeg har skrevet tidligere, så er resterne af en hamburgerryg alsidig som restemad.
Grønkål – Du kan sagtens bruge frisk grønkål, det skal selvfølgelig blancheres inden brug. jeg plejer bare at bruge en pakke frossen, farven er ikke så slot som den friske, men det smager lige så godt.
Smør – Masser af smør skal der til at få den der rigtige intense smag frem.
Kartofler – Det er et must i min sønderjyske grønlangkål.
Piskefløde – Piskefløden er med til at give en mere cremet konsistens.
Kogevand fra hamburgerryg – tilfører en lækker salt og røget smag til din grønlangkål.
Sukker, salt og peber – Den hellige treenighed i mit køkken. Tilsættes efter smag.

Rester

Du kan sagtens spise resterne dagen efter. Varm grønkålen rigtig godt igennem, og server eventuelt hamburgerryg kold. 
Resterne af en hamburgerryg kan også skæres op til pålæg, bruges i pastaretter, eller trylles om til en lækker fuglekvidder, så er der noget lækker pålæg i de følgende dage. Du kan selvfølgelig også fryse resterne af hamburgerryggen ned, så er der noget nemt i fryseren lige til at tage op.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.