Halloween nærmer sig, og du kan faktisk lave en rigtig nem halloween dessert, som både børn og voksne elsker. Vores bud på en dessert er her en halloween citronfromage.
Vi kender alle sammen citronfromage fra vores barndom. Men her er den i en helt ny version, som din mormor nok ikke ville kunne finde på at sætte på bordet. Nemlig i en uhyggelig og blodig udgave, med blodige kradsemærker på toppen af desserten.
Citronfromagen serveres i små glas, så de er perfekte ovenpå en god halloween middag eller noget du kan tage med til buffeten eller halloweenfesten. De blodige kradsemærker ser super uhyggelige ud, men bare rolig, det er faktisk bare hindbærmarmelade. Men det behøver vi jo ikke at sige til nogen.

Mere halloweeninspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.4 blade husblas
- Pisk æg og sukker rigtig godt til en luftig æggesnaps.3 æg, 100 g sukker
- Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).2 citroner
- Vrid nu husblassen, og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme under omrøring indtil husblassen er helt smeltet. Tag så gryden af varmen.
- Den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal rundt i æggesnapsen.
- Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen.3 dl piskefløde
- Fordel citronfromagen i små glas, og sæt den på køl i 2 timer indtil fromagen har sat sig.
- Lav kradsemærker med en gaffel eller en kødnål i toppen af fromagen. Fyld revnerne med lidt hindbærmarmelade, så det ligner blod. Jeg brugte en kødnål til at "male" med marmeladen i revnerne.1 spsk hindbærmarmelade
- Server straks eller opbevar desserten i køleskabet indtil servering.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Citroner – Du skal selvfølgelig bruge citroner. Vælg altid økologiske citroner, for du skal bruge både citronskal og citronsaft. Husblas – Man skal bruge husblas, men bare rolig, det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror. Æg – Jeg bruger altid hele æg når jeg laver fromage. Den bliver virkelig lækker og luftig på denne måde. Piskefløde – Der skal flødeskum i til sidst. Det er vigtigt at den ikke er pisket alt for meget, men at det er en let og luftig skum. Hindbærmarmelade – De blodige kradsemærker er lavet med hindbærmarmelade. Det er drabeligt ud, men det smager altså sødt og lækkert. Du kan sagtens bruge en anden rød marmelade.Opbevaring
De færdige desserter skal opbevares i køleskabet indtil servering. Du kan sagtens lave den klar i god tid, eller dagen før de skal serveres. Citronfromage kan faktisk også fryses. Den kan holde sig en måneds tid i fryseren. Så hvis du har nogle der ikke bliver spist, kan du sagtens sætte dem i fryseren.Andre varianter
Denne fromage kan også laves med for eksempel appelsin, hvis du vil have en lidt sødere dessert. Du kan også tage et kig på alle vores fromager her og vælge den du synes bedst om.Tilføj dine egne noter




