Halloween citronfromage

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Halloween nærmer sig, og du kan faktisk lave en rigtig nem halloween dessert, som både børn og voksne elsker. Vores bud på en dessert er her en halloween citronfromage.

Vi kender alle sammen citronfromage fra vores barndom. Men her er den i en helt ny version, som din mormor nok ikke ville kunne finde på at sætte på bordet. Nemlig i en uhyggelig og blodig udgave, med blodige kradsemærker på toppen af desserten.

Citronfromagen serveres i små glas, så de er perfekte ovenpå en god halloween middag eller noget du kan tage med til buffeten eller halloweenfesten. De blodige kradsemærker ser super uhyggelige ud, men bare rolig, det er faktisk bare hindbærmarmelade. Men det behøver vi jo ikke at sige til nogen.

halloween citronfromage med blodige kradsemærker i små dessertglas.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Halloween citronfromage

5 fra 1 stemme
Den klassiske mormordessert med pakket ind i en ny og uhyggelig version med blodige kradsemærker. Den er perfekt til halloweenfesten eller sammenskudsgildet i børnenes skole.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Hviletid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal12 stk

Ingredienser
 

  • 4 blade husblas
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 2 citroner, store (eller 3 mindre)
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk hindbærmarmelade

Fremgangsmåde
 

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
    4 blade husblas
  2. Pisk æg og sukker rigtig godt til en luftig æggesnaps.
    3 æg, 100 g sukker
  3. Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
    2 citroner
  4. Vrid nu husblassen, og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme under omrøring indtil husblassen er helt smeltet. Tag så gryden af varmen.
  5. Den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal rundt i æggesnapsen.
  6. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen.
    3 dl piskefløde
  7. Fordel citronfromagen i små glas, og sæt den på køl i 2 timer indtil fromagen har sat sig.
  8. Lav kradsemærker med en gaffel eller en kødnål i toppen af fromagen. Fyld revnerne med lidt hindbærmarmelade, så det ligner blod. Jeg brugte en kødnål til at "male" med marmeladen i revnerne.
    1 spsk hindbærmarmelade
  9. Server straks eller opbevar desserten i køleskabet indtil servering.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 140kcalKulhydrater: 11gProtein: 2gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.004gKolesterol: 69mgNatrium: 24mgKalium: 46mgFibre: 0.03gSukker: 10gA-vitamin: 427IUC-vitamin: 2mgCalcium: 24mgJern: 0.2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Citroner – Du skal selvfølgelig bruge citroner. Vælg altid økologiske citroner, for du skal bruge både citronskal og citronsaft.
Husblas – Man skal bruge husblas, men bare rolig, det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror.
Æg – Jeg bruger altid hele æg når jeg laver fromage. Den bliver virkelig lækker og luftig på denne måde.
Piskefløde – Der skal flødeskum i til sidst. Det er vigtigt at den ikke er pisket alt for meget, men at det er en let og luftig skum.
Hindbærmarmelade – De blodige kradsemærker er lavet med hindbærmarmelade. Det er drabeligt ud, men det smager altså sødt og lækkert. Du kan sagtens bruge en anden rød marmelade.

Opbevaring

De færdige desserter skal opbevares i køleskabet indtil servering. Du kan sagtens lave den klar i god tid, eller dagen før de skal serveres.
Citronfromage kan faktisk også fryses. Den kan holde sig en måneds tid i fryseren. Så hvis du har nogle der ikke bliver spist, kan du sagtens sætte dem i fryseren.

Andre varianter

Denne fromage kan også laves med for eksempel appelsin, hvis du vil have en lidt sødere dessert. Du kan også tage et kig på alle vores fromager her og vælge den du synes bedst om.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.