Lækre og bløde med en dejlig mild karameliseret smag. Hvis du aldrig har lavet confiterede hvidløg før, så er det bare om at komme i gang. De er det perfekte tilbehør på tapasbordet, lige til at smøre på et stykke sprødt ristet brød.
En af de bedste måder at tilberede hvidløg på hvis du spørger mig, er som her i opskriften, hvor de bliver tilberedt i masser af olivenolie. Som en lille bonus, så får du som restprodukt den mest lækre hvidløgsolie, som du kan bruge i dressinger, som olien i en lækker hvidløgsmayonnaise, eller i en marinade. Det er dig der bestemmer, men når man alligevel har det, så kan man lige så godt bruge det.
De færdige hvidløg har en mild smag sammenlignet med friske hvidløg, og de smager helt fantastisk smurt ud på et stykke ristet brød, eller som smagsgiver i saucer og dressinger. Du kan lige så godt lave en stor portion, for de har en tendens til at forsvinde hurtigt.

Mere gæstemad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 190 grader almindelig over- og undervarme.
- Del hvidløgene i fed og pil forsigtigt skallen af.3 hvidløg
- Kom de pille fed hvidløg op i en lille alubakke eller i et ildfast fad og hæld olivenolie over så det dækker. Kom en kvist frisk rosmarin i og stil fadet midt i den forvarmede ovn.Frisk rosmarin, 2 dl olivenolie
- Tilbered nu hvidløgnene i ca. 50 minutter, eller til de er helt bløde. – Alternativt kan de tilberedes ved 125 grader i 2 timer i stedet for.
- Når hvidløgene er helt bløde og lækre er de færdige. Kom dem i små glas og hæld den varme olie over. Opbevar dem derefter på køl når de er kølet ned.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Olivenolie – Find en god olivenolie, det behøver ikke være den dyreste, men en med en god smag. Hvidløg – Hvidløg kan man finde i alle kvaliteter, find nogle med store fed, så er der lidt mere “kød” på. Frisk Rosmarin – Jeg kan godt lide smagen af rosmarin sammen med hvidløg, men man kan også bruge timian, chili, salvie eller frisk løvstikke når det er i sæson. Du kan også tilsætte hele peberkorn for ekstra smag.Tid og temperatur
I opskriften har jeg beskrevet processen på 2 måder, en turboudgave hvor jeg arbejder med en lidt højere temperatur, og den lidt mere traditionelle, hvor temperaturen er lavere, men til gængæld tager det også noget længere. Hvis du spørger mig, så kan man ikke smage den store forskel.Serveringsforslag
- Server confiterede hvidløg som tilbehør til tapas.
- Brug dem i salater.
- Kom et par fed i næste gang du skal lave en dressing.
- Kom dem i farsen til en god hjemmelavet burgerbøf.
Opbevaring og holdbarhed
Jeg anbefaler at man opbevarer hvidløgene i køleskabet, og at man ikke gemmer dem mere end en lilles uges tid.Gem olien
Gem olien når du har spist dine hvidløg. Den kan bruges til at lave hvidløgsmayonnaise. Du kan også stege i olien eller bruge den i dressinger.Andre tilberedningsmetoder
Har du en sous vide? Så kan du også prøve at lave confiterede hvidløg sous vide.Tilføj dine egne noter




