Confiterede hvidløg

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lækre og bløde med en dejlig mild karameliseret smag. Hvis du aldrig har lavet confiterede hvidløg før, så er det bare om at komme i gang. De er det perfekte tilbehør på tapasbordet, lige til at smøre på et stykke sprødt ristet brød.

En af de bedste måder at tilberede hvidløg på hvis du spørger mig, er som her i opskriften, hvor de bliver tilberedt i masser af olivenolie. Som en lille bonus, så får du som restprodukt den mest lækre hvidløgsolie, som du kan bruge i dressinger, som olien i en lækker hvidløgsmayonnaise, eller i en marinade. Det er dig der bestemmer, men når man alligevel har det, så kan man lige så godt bruge det.

De færdige hvidløg har en mild smag sammenlignet med friske hvidløg, og de smager helt fantastisk smurt ud på et stykke ristet brød, eller som smagsgiver i saucer og dressinger. Du kan lige så godt lave en stor portion, for de har en tendens til at forsvinde hurtigt.

confiterede hvidløg i olie serveret med brød.

Mere gæstemad

Opskrift

Confiterede hvidløg

5 fra 2 stemmer
Opskrift på confiterede hvidløg
Små fed af helt bløde hvidløg som er tilberedt i olivenolie. De er så lækre lige at smøre ud på et stykke brød og med list salt oven på, eller på en god bøf. Vi serverer dem også til tapas.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal1 portion

Ingredienser
 

  • 3 hvidløg, hele
  • Frisk rosmarin
  • 2 dl olivenolie, cirka

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 190 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Del hvidløgene i fed og pil forsigtigt skallen af.
    3 hvidløg
  3. Kom de pille fed hvidløg op i en lille alubakke eller i et ildfast fad og hæld olivenolie over så det dækker. Kom en kvist frisk rosmarin i og stil fadet midt i den forvarmede ovn.
    Frisk rosmarin, 2 dl olivenolie
  4. Tilbered nu hvidløgnene i ca. 50 minutter, eller til de er helt bløde.
    – Alternativt kan de tilberedes ved 125 grader i 2 timer i stedet for.
  5. Når hvidløgene er helt bløde og lækre er de færdige. Kom dem i små glas og hæld den varme olie over. Opbevar dem derefter på køl når de er kølet ned.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 1781kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 200gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 21gEnkeltumættet fedt: 146gNatrium: 6mgKalium: 38mgFibre: 0.2gSukker: 0.1gA-vitamin: 1IUC-vitamin: 3mgCalcium: 18mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Olivenolie – Find en god olivenolie, det behøver ikke være den dyreste, men en med en god smag.
Hvidløg – Hvidløg kan man finde i alle kvaliteter, find nogle med store fed, så er der lidt mere “kød” på.
Frisk Rosmarin – Jeg kan godt lide smagen af rosmarin sammen med hvidløg, men man kan også bruge timian, chili, salvie eller frisk løvstikke når det er i sæson. Du kan også tilsætte hele peberkorn for ekstra smag.

Tid og temperatur

I opskriften har jeg beskrevet processen på 2 måder, en turboudgave hvor jeg arbejder med en lidt højere temperatur, og den lidt mere traditionelle, hvor temperaturen er lavere, men til gængæld tager det også noget længere. Hvis du spørger mig, så kan man ikke smage den store forskel.

Serveringsforslag

  • Server confiterede hvidløg som tilbehør til tapas.
  • Brug dem i salater.
  • Kom et par fed i næste gang du skal lave en dressing.
  • Kom dem i farsen til en god hjemmelavet burgerbøf.

Opbevaring og holdbarhed

Jeg anbefaler at man opbevarer hvidløgene i køleskabet, og at man ikke gemmer dem mere end en lilles uges tid.

Gem olien

Gem olien når du har spist dine hvidløg. Den kan bruges til at lave hvidløgsmayonnaise. Du kan også stege i olien eller bruge den i dressinger.

Andre tilberedningsmetoder

Har du en sous vide? Så kan du også prøve at lave confiterede hvidløg sous vide.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.