Madformadelskere / Aftensmad / Burgerbøf til hjemmelavet burger

Burgerbøf til hjemmelavet burger

4.34

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.34

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som en hjemmelavet burger med en god saftig burgerbøf. Hjemmelavede burgere er tit på menuen herhjemme, og det er oftest i en hjemmebagt brioche burgerbolle med simpelt fyld. En tynd bøf, cheddarost og lidt grønt, så er man rigtig langt. Læs med her og få vores opskrift på de bedste burgerbøffer.

hjemmelavet burger med burgerbøf af oksekød, salat, tomat, ost og rødløg med pommes frites

Burger-fredag

Herhjemme hygger vi altid lidt ekstra med maden i weekenden. Ofte er det ungerne der vælger hvad vi skal spise fredag aften, og 9 ud af 10 gange bliver det hjemmelavet burger der står på menuen.

Vi elsker alle sammen med en god hjemmelavet burgerbøf. Vi synes den skal være tynd, med cheddarost på, og så skal den laves på grillen. I en hjemmelavet brioche burgerbolle med en lille smule grønt og en lækker burgerdressing, så har man den perfekte burger.

Lækker hjemmelavet burger med salat, burgerbøf med ost, tomat, rødløg og burgerdressing

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Vælg oksekød af en god kvalitet til dine bøffer, det kan smages! Gå også gerne efter hakket oksekød med en rimelig høj fedtprocent på 12-14 %, det giver masser af smag, og noget af det vil smelte væk under stegningen.

Hvordan laver man en hjemmelavet burgerbøf?

Det er faktisk ret nemt at lave hjemmelavede burgerbøffer til en hjemmelavet burger. Først deles kødet ud i portioner. Vi går efter burgerbøffer på 100 gram, da vi er glade for en forholdsvist tynd bøf. Nu skal bøfferne formes, gerne lidt større end de burgerboller de skal spises i, fordi de svinder under stegningen.

Så skal bøfferne på grillen eller alternativt en varm pande, og grilles eller steges 3-5 minutter på hver side. Vi kommer gerne et stykke cheddarost på efter den er vendt, så osten smeltet. Når bøffen er færdigstegt, er den klar til at komme i din burger. En børgerbøf må stadig gerne være lidt rosa i midten. Hvis du vil have den helt gennemstegt, skal den have lidt længere tid.

Hjemmelavet burger med burgerbøf og sprøde pomfritter

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg laver burgerbøf på grillen?

Nej, du kan sagtens lave dine burgerbøffer på en varm pande på komfuret. Hvis du har en grillpande, da du også bruge den og lave fine grillstriber. Vi synes dog at smagen af grill og røg passer super godt til en god burger, så vi bruger altid grillen.

Andre burger-opskrifter du måske vil synes om

Hjemmelavet burger med salat, bøf og burgerdressing med pommes frites ved siden af

Opskrift på bøffer til hjemmelavede burgere

Her får du vores opskrift på de bedste hjemmelavede burgerbøffer. De er tynde og rosa, og helt perfekte sammen med lidt grønt i en skøn burger. Det er sådan vi bedst kan lide vores burgere herhjemme, og de er 100 gange bedre end dem man kan købe!

hjemmelavet burger med burgerbøf af oksekød, salat, tomat, ost og rødløg med pommes frites
4.34 fra 3 stemmer

Burgerbøf til hjemmelavet burger

Opskrift på de bedste burgerbøffer til din hjemmelavede burger. Du kan vælge at komme en skive ost på din burger under tilberedningen, eller bruge den som den er i en burger med lidt grønt og en god burgerdressing. Hjemmelavet burger er en af familiens livretter herhjemme.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Amerikansk
Antal 5 Bøffer
Kalorier 254 kcal

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 250 grader.
  • Det hakkede oksekød deles i portioner á 100 g.
  • På et skærebræt "mases" kødet nu ud til den ønskede størrelse på bøffen. Jeg plejer at lave dem større end burgerbollen i diameter, da de skrumper en del under tilberedningen.
  • Når bøfferne er formet, kan man køre kniven ind under bøffen og løsne den fra skærebrættet.
  • Kom bøfferne på bagepapir eller mellemlægspapir så de er adskilt, ellers hænger de sammen.
    burgerbøf step 1
  • Nu er bøfferne klar til at smide på grillen. Krydder dem med salt og peber, og tilbered dem over direkte varm i 3-5 minutter på hver side. Der kan kommes ost på når bøffen vendes.
    burgerbøffer på grillen
  • Overfør de færdiggrillede burgerbøffer til en tallerken.
    Bøfferne kan også steges på en pande eller grillpande i stedet for på grillen.
  • Server de færdige burgerbøffer i en hjemmelavet burger.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1bøfKalorier: 254kcalProtein: 17gFedt: 20gMættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 67mgKalium: 270mgCalcium: 18mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.