Der er ikke noget som en hjemmelavet burger med en god saftig burgerbøf. Hjemmelavede burgere er tit på menuen herhjemme, og det er oftest i en hjemmebagt brioche burgerbolle med simpelt fyld. En tynd bøf, cheddarost og lidt grønt, så er man rigtig langt. Læs med her og få vores opskrift på de bedste burgerbøffer.
Burger-fredag
Herhjemme hygger vi altid lidt ekstra med maden i weekenden. Ofte er det ungerne der vælger hvad vi skal spise fredag aften, og 9 ud af 10 gange bliver det hjemmelavet burger der står på menuen.
Vi elsker alle sammen med en god hjemmelavet burgerbøf. Vi synes den skal være tynd, med cheddarost på, og så skal den laves på grillen. I en hjemmelavet brioche burgerbolle med en lille smule grønt og en lækker burgerdressing, så har man den perfekte burger.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Hakket oksekød – Vælg oksekød af en god kvalitet til dine bøffer, det kan smages! Gå også gerne efter hakket oksekød med en rimelig høj fedtprocent på 12-14 %, det giver masser af smag, og noget af det vil smelte væk under stegningen.
Hvordan laver man en hjemmelavet burgerbøf?
Det er faktisk ret nemt at lave hjemmelavede burgerbøffer til en hjemmelavet burger. Først deles kødet ud i portioner. Vi går efter burgerbøffer på 100 gram, da vi er glade for en forholdsvist tynd bøf. Nu skal bøfferne formes, gerne lidt større end de burgerboller de skal spises i, fordi de svinder under stegningen.
Så skal bøfferne på grillen eller alternativt en varm pande, og grilles eller steges 3-5 minutter på hver side. Vi kommer gerne et stykke cheddarost på efter den er vendt, så osten smeltet. Når bøffen er færdigstegt, er den klar til at komme i din burger. En børgerbøf må stadig gerne være lidt rosa i midten. Hvis du vil have den helt gennemstegt, skal den have lidt længere tid.
Ofte stillede spørgsmål
Nej, du kan sagtens lave dine burgerbøffer på en varm pande på komfuret. Hvis du har en grillpande, da du også bruge den og lave fine grillstriber. Vi synes dog at smagen af grill og røg passer super godt til en god burger, så vi bruger altid grillen.
Andre burger-opskrifter du måske vil synes om
Opskrift på bøffer til hjemmelavede burgere
Her får du vores opskrift på de bedste hjemmelavede burgerbøffer. De er tynde og rosa, og helt perfekte sammen med lidt grønt i en skøn burger. Det er sådan vi bedst kan lide vores burgere herhjemme, og de er 100 gange bedre end dem man kan købe!
Burgerbøf til hjemmelavet burger
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 250 grader.
- Det hakkede oksekød deles i portioner á 100 g.
- På et skærebræt "mases" kødet nu ud til den ønskede størrelse på bøffen. Jeg plejer at lave dem større end burgerbollen i diameter, da de skrumper en del under tilberedningen.
- Når bøfferne er formet, kan man køre kniven ind under bøffen og løsne den fra skærebrættet.
- Kom bøfferne på bagepapir eller mellemlægspapir så de er adskilt, ellers hænger de sammen.
- Nu er bøfferne klar til at smide på grillen. Krydder dem med salt og peber, og tilbered dem over direkte varm i 3-5 minutter på hver side. Der kan kommes ost på når bøffen vendes.
- Overfør de færdiggrillede burgerbøffer til en tallerken. Bøfferne kan også steges på en pande eller grillpande i stedet for på grillen.
- Server de færdige burgerbøffer i en hjemmelavet burger.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her