Madformadelskere / Aftensmad / Familiefavoritter / Burgerbøf til hjemmelavet burger

Burgerbøf til hjemmelavet burger

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Der er ikke noget som en hjemmelavet burger med en god saftig burgerbøf. Hjemmelavede burgere er tit på menuen herhjemme, og vi elsker alle sammen med en god hjemmelavet burgerbøf. Vi synes den skal være tynd, med cheddarost på, og så skal den laves på grillen.

Bøffen skal i en hjemmelavet brioche burgerbolle med en lille smule grønt og en lækker burgerdressing, så har man den perfekte burger.

hjemmelavet burger med burgerbøf af oksekød, salat, tomat, ost og rødløg med pommes frites.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Burgerbøf til hjemmelavet burger

4.34 fra 3 stemmer
Opskrift på de bedste burgerbøffer til din hjemmelavede burger. Du kan vælge at komme en skive ost på din burger under tilberedningen, eller bruge den som den er i en burger med lidt grønt og en god burgerdressing.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal4 Bøffer

Ingredienser
 

  • 400 g hakket oksekød
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm grillen til 250 grader.
  2. Del hakkekødet i portioner á 100 g.
    400 g hakket oksekød
  3. På et skærebræt "mases" kødet nu ud til den ønskede størrelse på bøffen. Jeg plejer at lave dem lidt større end burgerbollen i diameter, da de skrumper under tilberedningen.
  4. Når bøfferne er formet, kan man køre kniven ind under bøffen og løsne den fra skærebrættet.
  5. Kom bøfferne på bagepapir eller mellemlægspapir så de er adskilt, ellers hænger de sammen.
    burgerbøf step 1
  6. Nu er bøfferne klar til at smide på grillen. Krydder dem med salt og peber, og tilbered dem over direkte varme i 3-5 minutter på hver side. Der kan kommes ost på når bøffen er vendt.
    Bøfferne kan også fint steges på en pande eller grillpande i stedet for på grillen.
    Salt, Peber
    burgerbøffer på grillen
  7. Server de færdige burgerbøffer i en hjemmelavet burger.

Næringsindhold

Serving: 1bøfKalorier: 254kcalProtein: 17gFedt: 20gMættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 67mgKalium: 270mgCalcium: 18mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Vælg oksekød af en god kvalitet til dine bøffer, det kan smages! Gå også gerne efter hakket oksekød med en rimelig høj fedtprocent på 12-14 %, det giver masser af smag, og noget af det vil smelte væk under stegningen.

Tilberedning

Stegning – Vi kan bedst lide at grille bøfferne, det giver god smag, men de kan også fint steges på panden. Stegetiden afhænger af tykkelsen på bøffen. Vi laver dem ret tynde og giver dem 3-5 minutter på hver side. En burgerbøf må gerne være rosa i midten. Hvis du vil have den helt gennemstegt, skal den have lidt længere tid. 

Opbevaring og frysning

Du kan godt gemme eventuelle rester af bøffer nogle dage i køleskabet, og de færdige bøffer kan også fint fryses ned.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.