Opskrift på de bedste burgerbøffer til din hjemmelavede burger. Du kan vælge at komme en skive ost på din burger under tilberedningen, eller bruge den som den er i en burger med lidt grønt og en god burgerdressing.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4Bøffer
Ingredienser
400ghakket oksekød
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Forvarm grillen til 250 grader.
Del hakkekødet i portioner á 100 g.
400 g hakket oksekød
På et skærebræt "mases" kødet nu ud til den ønskede størrelse på bøffen. Jeg plejer at lave dem lidt større end burgerbollen i diameter, da de skrumper under tilberedningen.
Når bøfferne er formet, kan man køre kniven ind under bøffen og løsne den fra skærebrættet.
Kom bøfferne på bagepapir eller mellemlægspapir så de er adskilt, ellers hænger de sammen.
Nu er bøfferne klar til at smide på grillen. Krydder dem med salt og peber, og tilbered dem over direkte varme i 3-5 minutter på hver side. Der kan kommes ost på når bøffen er vendt. Bøfferne kan også fint steges på en pande eller grillpande i stedet for på grillen.
Salt, Peber
Server de færdige burgerbøffer i en hjemmelavet burger.
Noter
Ingrediensnoter
Hakket oksekød - Vælg oksekød af en god kvalitet til dine bøffer, det kan smages! Gå også gerne efter hakket oksekød med en rimelig høj fedtprocent på 12-14 %, det giver masser af smag, og noget af det vil smelte væk under stegningen.
Tilberedning
Stegning - Vi kan bedst lide at grille bøfferne, det giver god smag, men de kan også fint steges på panden. Stegetiden afhænger af tykkelsen på bøffen. Vi laver dem ret tynde og giver dem 3-5 minutter på hver side. En burgerbøf må gerne være rosa i midten. Hvis du vil have den helt gennemstegt, skal den have lidt længere tid.
Opbevaring og frysning
Du kan godt gemme eventuelle rester af bøffer nogle dage i køleskabet, og de færdige bøffer kan også fint fryses ned.