Blommetrifli

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Her får du vores opskrift på en lækker blommetrifli med havregrynsknas og råcreme. Den smager altså bare super godt, og så er den smuk og nem at lave.

Vi elsker sensommeren og efteråret herhjemme med alle de skønne råvarer. Blommer er noget af det der er super lækkert til desserter, og heldigvis også noget mange har i deres haver lige nu.

blommetrifli med vaniljecreme og ristede havregryn med mandler.

Flere søde sager

Opskrift

Blommetrifli

5 fra 2 stemmer
Blommetrifli med bagte blommer, råcreme med vanilje og sprødt havregrynsknas med mandler er en dejlig sensommer- eller efterårsdessert. Du kan samle desserten nogle timer før den skal serveres eller servere den med det samme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

Bagte blommer
  • 8 blommer, store
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • ½ citron, skallen
Havregrynsknas
  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 50 g mandler
  • 50 g havregryn
Vaniljecreme
  • ½ vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

Bagte blommer
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skær blommerne over på midten, og fjern stenen. Læg blommerne i et ovnfast fad med skærefladen op ad.
    8 blommer
  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og riv citronskallen fint. Bland vanilje, citronskal og sukker sammen, og fordel det ud over blommerne. Læg også gerne den tomme vaniljestang i fadet, den giver god smag til siruppen der kommer i bunden af fadet under tilberedningen.
    1 vaniljestang, ½ citron, 50 g sukker
  4. Sæt fadet med blommerne i ovnen, og bag dem i cirka 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme til de er møre.
  5. Tag fadet ud af ovnen og lad blommerne køle helt ned inden de skal bruges i triflien.
Havregrynsknas
  1. Smelt smørret på en pande ved middel varme.
    25 g smør
  2. Hak mandlerne fint. Tilsæt havregryn, hakkede mandler og sukker til panden med smør, og rist det hele til det er gyldent. Rør rundt undervejs, og hold godt øje med det ikke brænder på.
    25 g sukker, 50 g mandler, 50 g havregryn
  3. Efter cirka 10 minutter når havregryn og mandler er gyldent, fordeles det på et stykke bagepapir og køler ned.
Råcreme
  1. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en luftig æggesnaps.
    ½ vaniljestang, 2 æggeblommer, 25 g sukker
  2. Pisk fløden til en let skum.
    1 dl piskefløde
  3. Vend flødeskummen og æggesnapsen sammen uden at slå luften ud af cremen. Jeg vender forsigtigt råcremen rundt med en dejskraber af silikone.
Samling
  1. Skær blommerne ud i mundrette stykker, og anret triflien i lag. Først et lag med blommer, så et havregrynsknas og så råcreme. Du kan gentage og lave flere lag alt efter hvor store glas du bruger.
  2. Server triflien med det samme eller opbevar den på køl indtil servering.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 402kcalKulhydrater: 46gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 139mgNatrium: 52mgKalium: 347mgFibre: 4gSukker: 39gA-vitamin: 1109IUC-vitamin: 14mgCalcium: 73mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Blommer – Alle slags blommer kan bruges. Har du blommer i haven, så skal du selvfølgelig vælge dem. Vi har købt dem i supermarkedet, og de fleste steder har dem her i sæsonen.
Havregrynsknas – Vi laver ristede havregryn med mandler, men du kan også bruge andre slags nødder hvis du har lyst. Du kan også skifte det ud med en helt traditionel Æblekagerasp eller bruge knuste makroner.
Råcreme – Råcremen laves af æggeblommer, sukker, vanilje og piskefløde. Hvis du vil springe over hvor gærdet er lavest, kan du også bare bruge en flødeskum tilsat lidt vaniljesukker.

Forberedelse

Du kan enten forberede elementerne på forhånd eller lave desserten færdig og sætte den på køl. Jeg vil maksimalt anbefale dig at samle triflien et par timer inden den skal serveres, ellers kan cremen godt blive lidt tynd.
De bagte blommer kan du med fordel lave dagen inden og sætte i køleskabet, og havregrynsknasen kan også sagtens laves en dag eller to i forvejen og kommes i et glas eller en lufttæt bøtte.
Råcremen laver jeg helst først når triflien skal samles, for den kan godt blive lidt vandet af at stå for længe, men nogle timer i køleskabet går fint.

Serveringsforslag

Du kan servere triflien i portionsglas som her eller i en stor skål, det er helt op til dig. Hvis du laver den i en stor skål, skal du følge samme fremgangsmåde, så du får flere lag i din skål.
Gem endelig siruppen i bunden af fadet med de bagte blommer og brug den ovenpå is, i drinks eller desserter. Den smager altså virkelig skønt, så den skal du ikke smide væk.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.