Populært:

Banoffee pie

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En klassisk engelsk Banoffee Pie er en slags banantærte med karamel og flødeskum. Banoffee er en sammentrækning af “banana” og “toffee”, deraf det sjove navn. Den smager skønt, og er faktisk ikke ret svær at lave. Læs med her og få vores opskrift.

banoffee pie med bastognebund, karamelsauce banan og flødeskum drysset med mørk chokolade

Nem og familievenlig dessert

Denne tærte er en rigtig hyggekage. Det lyder måske lidt sjovt med karamel og bananer sammen, men det smager altså bare godt. Herhjemme er hele familien enige om at det er en super god dessertkage, der smager fantastisk.

I vores version bruger vi bastognekiks til bunden, det giver lige en tand ekstra på smagen synes vi, og den let krydrede smag er skøn sammen med karamellen og bananerne.

Det er også en dessertkage du nemt kan lave i forvejen og opbevare på køl indtil den skal serveres. Perfekt til når du skal have gæster eller hellere vil hygge med familien end at stå i køkkenet.

banantærte med bund af bastogne kiks, karamelsauce, bananer og flødeskum

Hvordan laver man banoffee pie?

Den her snaskede og lækre banantærte med karamel er faktisk ikke svær at lave. Du skal heller ikke bruge forfærdeligt mange ingredienser.

Til vores opskrift skal du bruge:

  • Bastognekiks og smør, det bliver til bunden.
  • Dulce de leche, karamelliseret kondenseret mælk, det kan købes færdigt i en dåse i de fleste supermarkeder.
  • Lidt flagesalt, det kan undlades men smager skønt med karamellen.
  • Bananer
  • Piskefløde og vaniljesukker
  • Revet mørk chokolade

Det første du skal kaste dig over over bunden. Den består sådan set bare af finthakkede bastognekiks, som blandes med smeltet smør og trykkes ud i formen. Bunden skal stå på køle en times tid inden du kan samle kagen.

Når bunden har sat sig i køleskabet, fordeles dulce de leche karamellen ud over bunden, herefter skiver af banan og til sidst flødeskum pisket med lidt vaniljesukker. Kagen pyntes med revet mørk chokolade, og så er den klar til servering.

Prøv at bag dine egne bastognekiks til kagen

Lækker banoffee pie på fad

Den bedste opskrift på Banoffee Pie

Her får du vores opskrift på en lækker engelsk Banoffe kage. Den er nem at lave og består af få men lækre elementer. Server den som en dessertkage ovenpå et lækkert måltid mad, til eftermiddagskaffen eller bare fordi du vil forkæle familien lidt ekstra.

banoffee pie med bastognebund, karamelsauce banan og flødeskum drysset med mørk chokolade
5 fra 3 stemmer

Banoffee pie

Nem opskrift på en helt klassisk Banoffee pie – en dessertkage med banan og karamel
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køleskab 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Engelsk
Antal 8 personer
Kalorier 415 kcal

Ingredienser

  • 260 g bastognekiks
  • 150 g smør
  • 1 ds dulce de leche
  • ¼ tsk flagesalt, eller efter smag
  • 3 stk bananer
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker
  • Mørk chokolade, til pynten

Sådan gør du

  • I en gryde smeltes smørret. Når det er smeltet stilles det til siden.
  • Bastognekiksene kommes i en blender, og blendes helt fint. Kom det smeltede smør i og bland det godt sammen.
  • Fordel massen af kiks og smør ud i et tærtefad på ca. 22 cm. i diameter. Tryk det sammen med bunden af et glas, så bunden bliver fast. Sørg for at der kommer en kant på cirka 1 cm, den skal holde på karamellen.
  • Stil bunden på køl mindst en time før du samler tærten.
  • Når bunden har stået på køl og er blevet fast tages den ud af køleskabet. Fordel derefter dulce de leche karamellen ud over bunden i et jævnt lag. Drys flagesalt ud over karamellen – det er lidt en vurderingssag hvor meget der skal på, men det smager rigtig godt sammen med karamellen.
  • Bananerne skrælles og skæres i passende skiver. Fordel dem ud over karamelmassen.
  • I en skål piskes fløden sammen med vaniljesukker til en fast flødeskum. Fordel flødeskummen ud over tærten ovenpå skiverne af banan.
  • Slut af med at rive på mørk chokolade ud over tærten. Tærten er nu klar til servering, men den kan med fordel stå på køl en times tid inden den serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 415kcalKulhydrater: 36gProtein: 1gFedt: 23gMættet fedt: 14gKolesterol: 66mgNatrium: 215mgKalium: 190mgFibre: 1gSukker: 7gA-vitamin: 773IUC-vitamin: 4mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Banoffee pie”

    • Hej Jen

      Tak for din kommentar og dit skarpe øje 🙂 Det skulle være rettet nu.

      Vi ønsker dig et rigtig godt nytår.
      Mvh Tina og Rasmus

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.