Det er sæson lige nu for hokkaido græskar, og det klager vi bestemt ikke over. Det betyder nemlig at vi kan lave bagt hokkaido græskar som snack eller tilbehør til at måltid.
Hokkaido er et japansk græskar, der har navn efter en japansk halvø, men de sidste år har vi set det mere og mere i Danmark også, og det er med god grund! Der er nemlig masser af god smag i de lækre orangefarvede små græskar.
I denne opskrift får du vores bud på de bedste ovnbagte hokkaido fritter. Det er tynde skiver af hokkaido bagt i ovnen med timian, og så drysset med en god parmesan når de kommer ud af ovnen.

Bagt hokkaido græskar
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Vask græskaret godt, det skal ikke skrælles. Brug evt. en ren skuresvamp hvis ydersiden er meget grim.1 hokkaido græskar
- Del græskaret i to halve, og skrab kerner og trevler ud med en ske. Skær herefter græskaret i skiver på cirka 1 cm i tykkelsen.
- Bland olie, timian og presset hvidløg i en skål sammen med salt og peber. Vend græskarstykkerne i krydderolien, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.4 spsk olivenolie, 1 spsk frisk timian, 1 fed hvidløg, Salt, Peber
- Bag græskarskiverne i ovnen i cirka 30 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Stik i dem med en gaffel og mærk om de er møre, så er de færdige. Når de kommer ud af ovnen, kan du drysse dem med fintrevet parmesanost. Det giver god smag, men kan også sagtens undværes.2 spsk parmesan
- Server hokkaido fritter med hvidløgsmayonnaise eller som tilbehør til kød eller fisk.