Vores bรธrn elsker at bage, og brunkagefigurer er bare altid et hit her op til jul. Det er bare en lรฆkker brunkagedej til at udstikke, og den er bรฅde nem og hurtig at lave.
Det er en bรฅde nem og hyggelig lille aktivitet, som hele familien kan deltage i.
Smรฅkagerne kan ogsรฅ sagtens spises uden glasur, begge dele smager super godt, men oftest sรฅ er det pyntningen bรธrnene synes er sjovest.

Flere julelรฆkkerier
Ingredienser
Fremgangsmรฅde
- Kom sirup, sukker og smรธr i en gryde, og varm det op indtil det er helt smeltet sammen. Tag herefter gryden af varmen.125 g smรธr, 100 g sukker, 100 g mรธrk sirup
- Udrรธr potaske i vand, og hรฆld det ned i sukker/smรธr/sirupsblandingen. Lad det herefter kรธle ned til det er cirka stuetemperatur.1 tsk potaske, ยฝ spsk vand
- Bland hvedemel, kanel, nelliker og ingefรฆr sammen. Hรฆld blandingen op i sirupsblandingen, og rรธr det hele sammen til en jรฆvn dej.1 tsk stรธdt kanel, ยฝ tsk stรธdte nelliker, 250 g hvedemel, ยฝ tsk stรธdt ingefรฆr
- Lรฆg dejen i kรธleskabet en times tid.
- Tรฆnd ovnen pรฅ 175 grader over- og undervarme.
- Rul dejen ud pรฅ et meldrysset bord indtil den er cirka 1-2 mm tyk. Stik kagefigurer ud, og lรฆg dem pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir.
- Bag smรฅkagerne ved 175 grader over- og undervarme i 6 minutter til de er gyldne og jรฆvnt bagte.
- Kagerne er stadig blรธde nรฅr de kommer ud af ovnen. Lad dem ligge 5 minutter pรฅ bagepladen, og flyt dem sรฅ til en rist sรฅ de kan kรธle ned.
- Nรฅr kagerne er kรธlet helt ned, kan de opbevares i en kagedรฅse eller de kan pyntes med glasur.
Nรฆringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Sirup – Vi bruger mรธrk sirup til brunkager. Det giver en dyb og lรฆkker karamelliseret smag. Krydderier – Der skal kanel, ingefรฆr og stรธdte nelliker i. Det giver den helt รฆgte julede smag til kagerne. Potaske – Potaske fรฅr smรฅkagerne til at hรฆve op og blive sprรธde. Man skal altid oplรธse potaske i vand fรธr det tilsรฆttes. Potaske kan kรธbes i de fleste supermarkeder.Lav dejen i god tid
Dejen kan holde sig lรฆnge i kรธleskabet. Den kan i hvert fald holde sig to uger, og sikkert ogsรฅ lรฆngere. Sรฅ er det nemt lige at bage friske smรฅkager op til jul.Glasur
Glasuren laves af flormelis og รฆggehvide. Find vores opskrift pรฅ glasur til pyntning af smรฅkager her.Opbevaring og holdbarhed
Opbevar smรฅkagerne i en lufttรฆt kagedรฅse, sรฅ kan de nemt holde sig en mรฅned eller mere.Tilfรธj dine egne noter





Hej jeg syntes det er fedt at du skriver tingene lige neden under, det kan jeg godt bruge rigtig meget ๐
Hej Nicki
Tak for din kommentar, det er dejligt at vide at du ogsรฅ synes det fungerer!
Ha en dejlig dag
Mvh Tina