Her får du vores opskrift på en lækker blommetrifli med havregrynsknas og råcreme. Den smager altså bare super godt, og så er den smuk og nem at lave.
Vi elsker sensommeren og efteråret herhjemme med alle de skønne råvarer. Blommer er noget af det der er super lækkert til desserter, og heldigvis også noget mange har i deres haver lige nu.

Flere søde sager
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Skær blommerne over på midten, og fjern stenen. Læg blommerne i et ovnfast fad med skærefladen op ad.8 blommer
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, og riv citronskallen fint. Bland vanilje, citronskal og sukker sammen, og fordel det ud over blommerne. Læg også gerne den tomme vaniljestang i fadet, den giver god smag til siruppen der kommer i bunden af fadet under tilberedningen.1 vaniljestang, ½ citron, 50 g sukker
- Sæt fadet med blommerne i ovnen, og bag dem i cirka 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme til de er møre.
- Tag fadet ud af ovnen og lad blommerne køle helt ned inden de skal bruges i triflien.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme.25 g smør
- Hak mandlerne fint. Tilsæt havregryn, hakkede mandler og sukker til panden med smør, og rist det hele til det er gyldent. Rør rundt undervejs, og hold godt øje med det ikke brænder på.25 g sukker, 50 g mandler, 50 g havregryn
- Efter cirka 10 minutter når havregryn og mandler er gyldent, fordeles det på et stykke bagepapir og køler ned.
- Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en luftig æggesnaps.½ vaniljestang, 2 æggeblommer, 25 g sukker
- Pisk fløden til en let skum.1 dl piskefløde
- Vend flødeskummen og æggesnapsen sammen uden at slå luften ud af cremen. Jeg vender forsigtigt råcremen rundt med en dejskraber af silikone.
- Skær blommerne ud i mundrette stykker, og anret triflien i lag. Først et lag med blommer, så et havregrynsknas og så råcreme. Du kan gentage og lave flere lag alt efter hvor store glas du bruger.
- Server triflien med det samme eller opbevar den på køl indtil servering.