Sådan en omgang grøntsagsspyd på grill med lækker marinade, kan bruges som tilbehør til andet grillmad, og så er de fantastisk nemme at lave.

Mere grillinspiration
Opskriften er god fordi
Nem at variere – Grøntsagsspyd er fantastiske! Du kan lave dem med alle mulige forskellige slags grøntsager, og det er en skøn måde lige at få tømt ud i grøntsagsskuffen på.
Børnevenlig – Børnene herhjemme er gode hjælpere når der skal laves grillspyd, det er bare altid sjovt at stikke grøntsager på en pind. Hvis du sætter børnene til at hjælpe, kan de også lave deres egne spyd og vælge de grøntsager de allerbedst kan lide.
Ingrediensnoter
Grøntsager – Her kan du bruge en blanding af alle de grøntsager du bedst kan lide. Vi kan især godt lide peberfrugt, rødløg og squash på grøntsagsspyd. Det giver både en masse god smag, og en masse fine farver til dine grillspyd.
Marinade – Sådan nogle grøntsagsspyd må gerne få en god marinade. Det giver lidt ekstra god smag til grøntsagerne. Du kan selvfølgelig tilpasse marinaden som du bedst kan lide den, men vi er glade for en med balsamicoeddike, hvidløg og timian. Timian og grøntsager fungerer bare godt sammen.
Hvordan laver man grøntsagsspyd på grill?
Det er heldigvis supernemt at lave lækre spyd med grøntsager og en god marinade.
- Først pisker man bare alle ingredienserne til marinaden sammen, og så kan den stå og trække mens grillen varmer op, og spyddene forberedes.
- Træspyddene bør ligge i vand inden man sætter grøntsagerne på. Så kan de bedre holde til den høje varme på grillen. Ellers er der ikke så meget hokuspokus i opskriften.
- Grøntsagerne skal skæres ud i passende stykker og sættes på spyddene, og så skal de pensles med marinaden inden de skal på grillen.
- Grøntsagsspyddene grilles over direkte varme i cirka 15 minutter. De kan pensles med marinaden undervejs. Vi synes godt at grillede grøntsager må have en smule bid når de serveres, så pas på du ikke giver dem for længe.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Forberedelse – Du kan sagtens lave dine spyd i god tid, så kan du koncentrere dig om noget andet lige op til grilltid. Sæt bare grøntsagerne på spyd, og læg dem i køleskabet. Marinaden kan du også forberede, og så bare pensle på grøntsagerne lige inden de skal på grillen.
Servering – Server spydene til kød, fisk eller fjerkræ fra grillen. Du kan eventuelt tilpasse hvilke grøntsager du bruger efter hvad de skal serveres til.

Flere grillede grøntsager

Grøntsagsspyd på grill
Ingredienser
- 3 rødløg, pillet og skåret i kvarte
- 1 squash, skyllet og skåret i skiver
- 1 grøn peberfrugt, renset og skåret i passende stykker
- 1 rød peberfrugt, renset og skåret i passende stykker
- 1 gul peberfrugt, renset og skåret i passende stykker
Grillmarinade
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk balsamicoeddike
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk frisk timian, finthakket
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Træspydende kommes i et fad med vand en halv times tid før der skal grilles. Så holder de bedre til den høje varme på grillen.
- Forvarm grillen til ca. 200 grader sat op til direkte varme.
- I mens grillen varmer op forberedes grøntsagerne og grillmarinaden.
- I en skål blandes alle ingredienserne til grillmarinaden. Pisk dem sammen og stil marinaden til siden.3 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, 1 spsk balsamicoeddike, 3 fed hvidløg, 1 spsk frisk timian, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, Peber
- Tag 2 træspyd og begynd at fylde dem med de forberedte grøntsager.3 rødløg, 1 squash, 1 grøn peberfrugt, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt
- Når man har har lavet spyddene klar, pensles de med marinaden. Kom derefter spydende på den forvarmede grill over direkte varme.
- Nu skal spydende grilles i ca. 15 minutter, eller til grøntsagerne har fået noget farve. Husk at vende spyddene flere gange undervejs, så de bliver grillet på alle sider. – Der kan pensles med marinaden flere gange undervejs.
- Når grøntsagerne er færdige, og der stadig er lidt bid i dem, er grillspydende færdige og klar til at servere med det samme.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. juni 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:


