Halloween er blevet et fænomen som også har vundet indpas i Danmark. Vi fejrer det mest i forhold til maden herhjemme, og laver sjove retter vi kan lave sammen med børnene. Halloween falder den 31. oktober, og i år fejrer vi det med lækre halloween dadelkugler formet som edderkopper og spøgelser.
Halloween kan hurtigt gå op i slik og sukker dagen lang, men sådan behøver det ikke at være. Man kan faktisk lave meget sundt mad og snacks der ikke er fyldt med sukker. Disse dadelkugler er ingen undtagelse, der er nemlig ikke sukker i selve kuglerne. Ja så er de pyntet med sukkerøjne og lidt lakridsbånd, men det klarer vi jo nok.
Du kan enten laver sukkerøjnene selv, find vores opskrift her, eller du kan købe de færdiglavede i en butik. Vi laver dem selv, da det er super nemt og meget billigere end at købe dem.
Disse små edderkopper og spøgelser er altid et hit til halloweenfesten eller i madpakken op til halloween, ungerne elsker dem, og så er de jo heldigvis sundere end alt muligt andet halloweenslik.

Mere halloweeninspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne sten fra dadlerne hvis de ikke er købt stenfri.150 g dadler
- Kom dadler og mandler i en minihakker eller foodprocessor og kør den til det er finthakket. Tilsæt så resten af ingredienserne, og kør igen til du har en jævn dadelmasse. Den skal være så blød at du kan køre den på maskinen, men ikke så blød at du ikke kan forme kugler af den. Tilsæt lidt mere vand om nødvendigt.50 g mandler, 4 spsk kokosmel, 4 spsk havregryn, 2 spsk kakao, ½ dl vand
- Lav halvdelen af dadelmassen til kugler på størrelse med en fem-krone. Det er til edderkopperne. Resten af massen formes til små toppe med en flad bund til spøgelserne.
- Edderkopper:Tril kuglerne i kakao, og pynt med sukkerøjne. Stik 6 huller til ben, og stik lakridssnørebånd på ca. 2 cm i hullerne.Kakao, Sukkerøjne, Lakridssnørrebånd
- Spøgelser:Tril de små toppe i kokosmel, og pynt med sukkerøjne.Kokosmel, Sukkerøjne
- Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.