Vores unger elsker nuggets! Vi prøver dog også at få flere grøntsager sneget ind i dem i hverdagen, og her er vegetar nuggets oplagt. Disse nuggets uden kød er lavet med knoldselleri, og ingen nævnte noget om at de ikke smagte som de plejede. Læs med her og få vores opskrift.
Sellerinuggets paneret i cornflakes
I denne tid er vores unger hjemme på grund af nedlukningen, og det betyder at vi kan hygge lidt ekstra med frokosten. Derfor lavet vi nogen gange et lækkert fad som dette, og her passer vegetar nuggets bare super godt sammen med en masse gnavegrønt og en dressing.
Vores børn er vilde med de her nuggets, og de er både sprøde og så smager de skønt. De er lavet uden kød og i stedet på en fars med knoldselleri. Det er dog ikke noget ungerne har bemærket, og de guffer i sig som om alting er som det plejer. Jeg elsker at panere nuggets i cornflakes, fordi det giver en ultrasprød overflade.
Læs også: Hjemmelavede nuggets
Hvordan laver man nuggets af seller?
Det er faktisk super nemt at lave denne opskrift, og så er det billigt. Her om vinteren er der masser af lækre knoldselleri i butikkerne, og de koster nærmest ingenting. Du kan altså lave en stor portion nuggets, og så har du billig aftensmad til hele familien sammen med nogle grøntsager eller kartofler.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Knoldselleri
- Løg
- Havregryn
- Æg
- Parmesan, kan udelades men giver god smag.
- Salt og peber
Fremgangsmåden er ret simpel, bare følg opskriften her længere nede på siden. Det nemmeste er at lave farsen i en minihakker eller foodprocessor, og så skal den bare formes med det samme, paneres og steges på panden i olie.
Opskrift på de bedste sunde vegetar nuggets
Her får du vores opskrift på vores yndlings grøntsagsnuggets uden kød. De er fulde af smag, og har en god konsistens indeni, og en sprød og lækker cornflakes-panering udenpå.
Her serverer vi nuggets med masser af grøntsager og en dressing af creme fraiche med lidt ketchup samt salt og peber. Simpelt og godt!
Farsen er ret løs, i forhold til når man laver fars af kød. Vi anbefaler at forme farsen med det samme, da salten i farsen er med til at trække væsken ud af grøntsagerne. Derudover skal du ikke lade dem ligge i æggeblandingen, men hurtigt vende dem i æg, så i cornflakes, og så direkte på panden.
Vegetar nuggets
Ingredienser
Selleri-fars:
- 150 g knoldselleri
- ½ stk løg
- 4 spsk havregryn
- 1 stk æg
- 3 spsk parmesan, fintrevet
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
Stegning:
- 1 stk æg, sammenpisket
- 1 dl cornflakes, knuste, alternativt rasp
- Olie, til stegning
Sådan gør du
- Skræl selleri og skær den i mindre stykker. Skræl løg og skær det i mindre stykker. Kom løg og selleri i en minihakker eller foodprocessor og hak det fint.
- Tilsæt resten af ingredienserne til farsen og rør den godt sammen.
- Forbered en skål med sammenpisket æg, og en skål med knuste cornflakes.
- Kom olie på en pande, og varm panden op til middel varme.
- Form nuggets af farsen, og vend dem hurtigt i æg, og derefter i knust cornflakes. Læg dem direkte over på den varme pande.
- Steg dine nugget 6-8 minutter på hver side eller til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
- Server de lune nuggets med grøntsager, kartofler eller dit yndlingstilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her