Haverne er fulde af squash, og det klager vi bestemt ikke over. Vi elsker nemlig en god squashkage med flødeostcreme her om efteråret, eller en gulerodskage for den sags skyld. Det er nemlig lidt samme koncept og samme grunddej.
Jeg synes at en god squashkage skal være krydret i smagen, og ultra svampet. Gerne med nogle lækre valnødder i der knaser mellem tænderne.
På toppen skal der gerne være en creme. Der skal være nok af den, men ikke for meget. Lige tilpas! Sådan er denne her kage. Toppingen er en flødeostglasur, som er lækker og cremet og lidt syrlig, og bare passer SÅ godt til den lækre kage.

Flere søde sager
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Pisk brun farin og blødt smør i tern godt sammen. Sukkeret skal gerne være opløst i smørret før du går videre. Tilsæt herefter æggene, og pisk godt mellem hvert æg til dejen er luftig og bliver mere hvid. Tilsæt vaniljepasta, salt, kardemomme, allehånde og kanel.270 g brun farin, 120 g smør, 4 æg, 1 tsk vaniljepasta, ½ tsk salt, 2 tsk kanel, 1 tsk allehånde, 1 tsk kardemomme
- Sigt bagepulver, natron samt hvedemel ned i dejen, og vend dejen sammen. Tilsæt så groftrevet squash og grofthakkede valnødder, og vend dejen sammen til en jævn dej.1 ½ tsk bagepulver, 2 tsk natron, 275 g hvedemel, 100 g valnødder, 400 g squash
- Smør en springform på 24 cm i diameter, og hæld dejen i. Bag kagen i 40-45 minutter ved 180 grader almindelig over- og undervarme. Stik i kagen med en kødnål eller gaffel for at se om den er færdigbagt. Der skal ikke hænge dej på nålen når du trækker den op af kagen igen.
- Lad kagen køle lidt ned inden du tager den ud af springformen. Læg den på en bagerist med toppen nedad, og lad den køle ned. Når kagen er helt afkølet pyntes den med flødeostglasur.
- Flødeostglasuren laves ved at røre flødeost med flormelis, vanilje og citronsaft samt skal. Smag til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft eller flormelis. Jeg synes godt den må være lidt syrlig.200 g neutral flødeost, 50 g flormelis, 1 tsk vaniljepasta, 1 citron
- Fordel flødeostecremen på toppen af kagen, og pynt eventuelt med lidt ekstra hakkede valnødder.Valnødder