Madformadelskere / Søde sager / Kager / Squashkage med ostecreme

Squashkage med ostecreme

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Haverne er fulde af squash, og det klager vi bestemt ikke over. Vi elsker nemlig en god squashkage med flødeostcreme her om efteråret, eller en gulerodskage for den sags skyld. Det er nemlig lidt samme koncept og samme grunddej.

Jeg synes at en god squashkage skal være krydret i smagen, og ultra svampet. Gerne med nogle lækre valnødder i der knaser mellem tænderne.

På toppen skal der gerne være en creme. Der skal være nok af den, men ikke for meget. Lige tilpas! Sådan er denne her kage. Toppingen er en flødeostglasur, som er lækker og cremet og lidt syrlig, og bare passer SÅ godt til den lækre kage.

squashkage med grønne squash og valnødder samt flødeostcreme på toppen.

Flere søde sager

Opskrift

Squashkage med ostecreme

3 fra 2 stemmer
Svampet kage med squash og valnødder og flødeostecreme på toppen. Den er perfekt krydret og lækker og svampet, og er en skøn efterårskage for hele familien.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal8 personer

Ingredienser
 

  • 270 g brun farin
  • 120 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 275 g hvedemel
  • 100 g valnødder, grofthakkede
  • 400 g squash, groft revet
Flødeostecreme
  • 200 g neutral flødeost
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 citron, skal og saft
Andet
  • Valnødder, til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Pisk brun farin og blødt smør i tern godt sammen. Sukkeret skal gerne være opløst i smørret før du går videre. Tilsæt herefter æggene, og pisk godt mellem hvert æg til dejen er luftig og bliver mere hvid. Tilsæt vaniljepasta, salt, kardemomme, allehånde og kanel.
    270 g brun farin, 120 g smør, 4 æg, 1 tsk vaniljepasta, ½ tsk salt, 2 tsk kanel, 1 tsk allehånde, 1 tsk kardemomme
  3. Sigt bagepulver, natron samt hvedemel ned i dejen, og vend dejen sammen. Tilsæt så groftrevet squash og grofthakkede valnødder, og vend dejen sammen til en jævn dej.
    1 ½ tsk bagepulver, 2 tsk natron, 275 g hvedemel, 100 g valnødder, 400 g squash
  4. Smør en springform på 24 cm i diameter, og hæld dejen i. Bag kagen i 40-45 minutter ved 180 grader almindelig over- og undervarme. Stik i kagen med en kødnål eller gaffel for at se om den er færdigbagt. Der skal ikke hænge dej på nålen når du trækker den op af kagen igen.
  5. Lad kagen køle lidt ned inden du tager den ud af springformen. Læg den på en bagerist med toppen nedad, og lad den køle ned. Når kagen er helt afkølet pyntes den med flødeostglasur.
  6. Flødeostglasuren laves ved at røre flødeost med flormelis, vanilje og citronsaft samt skal. Smag til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft eller flormelis. Jeg synes godt den må være lidt syrlig.
    200 g neutral flødeost, 50 g flormelis, 1 tsk vaniljepasta, 1 citron
  7. Fordel flødeostecremen på toppen af kagen, og pynt eventuelt med lidt ekstra hakkede valnødder.
    Valnødder

Næringsindhold

Serving: 1stykkeKalorier: 615kcalKulhydrater: 76gProtein: 10gFedt: 31gMættet fedt: 14gKolesterol: 142mgNatrium: 783mgKalium: 378mgFibre: 3gSukker: 42gA-vitamin: 6144IUC-vitamin: 11mgCalcium: 169mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Squash – Hvis der er meget væske i dine sqaush, kan det være en god ide at vride dem i et klæde inden de kommer i dejen. Ellers kan du risikere at dejen bliver for våd.
Valnødder – Du kan godt springe valnødderne over hvis du ikke kan lide dem eller tåler dem. De giver dog et skønt knas i kagen, og smagen passer godt til den krydrede kage.

Opbevaring

Opbevar kagen på køl når du har toppet den med flødeostcremen. Tag den gerne ud en halv time inden den skal spises, så den ikker kold.
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
skive squashkage med valnødder og flødeostcreme.

Flere squashopskrifter

3 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.