Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Spinatroulade med laksemousse

Spinatroulade med laksemousse

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Denne spinatroulade med laksemousse af varmrøget laks smager både forrygende og så ser den smuk ud. Den består af en grøn spinatbund, som bliver rullet med en fyldig laksemousse og så pyntet på toppen med mayonnaise og rejer.

Det er en ret som både børn og voksne er vilde med herhjemme. Den er god som en frokostret for eksempel til julefrokosten, men den er også helt perfekt som forret. Den vil være skøn til nytårsforret hvis du vil forkæle dine gæster lidt ekstra.

Du kan fint lave den i god tid, og du kan servere den enten hel på bordet eller skære den i skiver og lave en fin portionsanretning med rejer ovenpå.

spinatroulade med laksemousse med varmrøget laks og rejer på toppen.

Mere gæstemad

Opskrift

Spinatroulade med laksemousse

Ingen stemmer endnu
Lækker lakseroulade med spinatbund og fyld af varmrøget laksemousse/-rilette. Den er ikke så svær at lave og er dejlig som både frokostret eller som en forret.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal6 personer

Ingredienser
 

Spinatbund
  • 450 g spinat, hakket, optøet fra frost
  • 4 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 citron, skallen herfra, saften bruges i fyldet
Laksemousse
  • 400 g varmrøget laks
  • 100 g smør, blødt
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk frisk dild
  • 1 spsk purløg
  • 1 spsk kapers
  • 1 citron, saften, ca. 2 spiseskefulde
  • 1 tsk salt
  • Peber
Pynt
  • 1 spsk mayonnaise
  • ½ citron
  • 150 g rejer
  • Frisk dild

Fremgangsmåde
 

Spinatbund
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Kom den optøede spinat i en si, og pres vandet godt ud af den inden den kommes i dejen.
    450 g spinat
  3. Del æggene i blommer og hvider.
    4 æg
  4. Bland æggeblommer, mælk, afdryppet spinat, revet citronskal, salt og peber sammen.
    ½ dl mælk, 1 tsk salt, 1 citron, Peber
  5. Pisk æggehviderne meget stive. Bland ⅓ i spinatblandingen, og vend derefter forsigtigt resten af de stiftpiskede æggehvider i, undgå at slå for meget af luften ud af dejen undervejs.
  6. Fordel dejen på en bageplade på 40×30 cm beklædt med bagepapir. Den skal være cirka ½ cm tyk.
  7. Bag bunden ved 200 grader over- og undervarme i cirka 15 minutter eller til den er fast og let gylden.
  8. Lad den køle af 5 minutter inden bagepapiret fjernes fra bunden så den kan køle helt af.
Laksemousse
  1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, det skal være blødt når du skal lave laksemoussen.
  2. Findel den varmrøgede laks med to gafler. Hak skalotteløget i fine små tern, og hak dild, purløg og kapers.
    400 g varmrøget laks, 1 skalotteløg, 1 spsk purløg, 1 spsk kapers, 1 spsk frisk dild
  3. Kom den findelte laks i en skål sammen med hakket løg, krydderurter, kapers, blødt smør, creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt og peber og bland det hele godt sammen.
    100 g smør, 3 spsk mayonnaise, 2 spsk creme fraiche, 1 citron, 1 tsk salt, Peber
  4. Smag laksemoussen til med salt, peber og eventuelt ekstra citronsaft.
Samling
  1. Smør laksemoussen på den afkølede spinatbund. Lad 4-5 cm være fri på en af de korte sider.
  2. Rul rouladen fra modsatte side af den fri kant. Sæt rouladen på samlingen og pak den ind i husholdningsfilm. Sæt gerne rouladen i køleskabet i 2 timer så laksemoussen kan sætte sig lidt.
Pyntning
  1. Pak rouladen ud, og sæt den på det fad den skal serveres.
  2. Smør en stribe mayonnaise på langs af rouladens top, og læg rejerne oven på. Pynt til sidst med citronskiver og dild. Nu er rouladen klar til servering.
    1 spsk mayonnaise, ½ citron, 150 g rejer, Frisk dild

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 336kcalKulhydrater: 5gProtein: 19gFedt: 27gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 167mgNatrium: 1609mgKalium: 630mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 7743IUC-vitamin: 27mgCalcium: 122mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Laks – Du kan købe varmrøget laks i supermarkedet, men du kan også selv røget den hvis du vil. Find vores opskrift på varmrøget laks her.
Spinat – Vi bruger frossen spinat, som tøs op inden brug.

Forberedelse

Du kan sagtens lave rouladen klar nogle timer eller mere inden den skal serveres. Jeg vil dog anbefale at du venter med at pynte den til lige inden servering, så er den flottest når den skal på bordet.

Servering

Server som forret med lidt flutes og smør til. Den er også skøn på buffetbordet til brunch eller julefrokost.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.