Marengskys

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Hvem elsker ikke søde små marengskys eller kyskager? De er så nemme at lave, og kan spises som de er, som en del af en dessert eller som pynt på kager.

Marengs består af æggehvider og sukker, så opskriften her er virkelig nem. Hvis du har æggehvider i overskud er maregns altid en god ide.

Det er altid sjovt at lave marengs med ungerne. Herhjemme er de helt vilde med at få en sprøjtepose i hånden og sprøjte de små toppe ud. Det kan være helt meditativt at sidde og lave små toppe. Det er et sjovt lille projekt, som hele familien kan være med til, og så er det jo en bonus at de kan spises bagefter.

marengskys eller kyskager i skål.

Flere søde sager

Opskrift

Marengskys

5 fra 1 stemme
Marengskys eller kyskager er en super nem og hurtig sød lille og luftig kage af marengs. De kan spises som de er, eller bruges i desserter for eksempel sammen med søde sommerbær og flødeskum. Du kan tilsætte farve eller smag til dine kyskager hvis du har lyst.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal50 kyskager

Ingredienser
 

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne helt stive på en røremaskine eller med håndmixer. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at æggehviderne falder ud, før du tilsætter sukkeret.
    3 æggehvider
  3. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du stadig pisker. Når alt sukkeret er tilsat, skal du fortsætte med at piske 5-10 minutter indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
    150 g sukker
  4. Kom din marengsmasse på en sprøjtepose eventuelt med en stjernetyl.
  5. Sprøjt små marengskys ud på bageplader beklædt med bagepapir. De skal være cirka 2-3 cm i diameter, eller den størrelse du skal bruge.
    marengs i sprøjtepose og marengskys på bageplade
  6. Sæt pladerne i ovnen ved 100 grader varmluft, og lad marengene tørre i cirka 1 time. Tjek om de slipper bagepapiret, så er de færdige.
    marengskys på bageplade
  7. Sluk for ovnen, og lad gerne dine marengs stå i ovnen mens den køler af.
  8. Når kyskagerne er helt kølet af, kan de opbevares i tætsluttende glas eller lufttætte kagedåser. Her kan de holde i flere måneder.

Næringsindhold

Serving: 1kyskageKalorier: 13kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 1gNatrium: 3mgKalium: 3mgSukker: 3gCalcium: 1mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Æggehvider – Hvis du har æggehvider tilbage fra at have brugt blommerne til noget andet, så er de oplagte at bruge til marengskys. Hvis jeg bare skal lave marengs, køber jeg gerne æggehvider i bæger, da man så ikke har blommerne til overs, og de er så nemme at arbejde med.
Smag – Du kan tilsætte den smag du ønsker til din marengsmasse. Det er nemmest med pulver eller koncentreret ekstrakt, for at undgå at marengsen bliver for flydende. Prøv for eksempel med lakridspulver, frysetørrede hindbær eller citronsyre. Du kan også dyppe de færdige kys i smeltet mørk chokolade eller give dem krymmel på toppen.

Tilberedning

Sprøjtearbejde – Du kan også bruge din fantasi når dine marengs skal sprøjtes ud. Du kan bruge en stjernetyl som her og så den karakteristiske kyskage-form, men du kan også bruge en rund tyl, eller kaste dig ud i forskellige figurer hvis du synes.
Farvning af marengs – Du kan bruge pastafarve og farve dine marengs i lige præcis den farve du ønsker. Vend blot lidt pastafarve i den færdigpiskede marengs inden du kommer den i sprøjteposen, eller kom det i lidt af gangen sammen med sukkeret. Du kan også tilsætte striber af farve direkte i sprøjteposen, og på den måde få stribede marengskys.

Opbevaring

Marengskys skal opbevares på en måde så de ikke kan suge fugt. Det vil sige i en lufttæt emballage som en kagedåse på køkkenbordet er helt perfekt. De må endelig ikke stå i køleskabet, så bliver de bløde.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.