Kanel er en smag som de fleste af os forbinder med julen, men derfor kan disse krydrede kanelsmåkager nu sagtens spises hele året hvis du spørger mig. De er sprøde udenpå og chewy indeni, og altså en lidt utraditionel julesmåkage.
De her småkager gå jo nok nærmest ind under betegnelsen cookies, som vi i Danmark ofte bruger om de lidt større småkager der er sprøde udenpå og lidt bløde og chewy indeni. Men det gør dem jo bestemt ikke dårligere!
Kanelsmåkager er virkelig nemme at lave. Det er en blød dej, som får smag af kanel, nellike og ingefær, og dejen skal så trilles til kugler. Kuglerne trilles i kanelsukker, og så lægges de på en bageplade. Når småkagerne bages vil de flyde ud, og det at de er trillet i kanelsukker, vil give en lækker og sprød overflade på dine småkager. Det er et super godt trick når man bager cookies, og det kan også nemt laves med almindeligt sukker hvis man vil sparre på kanelsmagen.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.
- Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen. Tilsæt herefter sirup og æg og pisk sammen.170 g smør, 170 g sukker, 50 g brun farin, 100 g mørk sirup, 1 æg
- Tilsæt salt, natron og krydderier og pisk dejen til en ensartet masse.½ tsk salt, 2 tsk natron, 2 tsk kanel, 1 tsk ingefær, ½ tsk nelliker
- Tilsæt til sidst melet og rør til en jævn dej. Den skal være meget klistret.280 g hvedemel
- Sæt dejen til køleskabet i 2 timer så den bliver nemmere at forme. Hvis du har travlt kan du springe det over, og bruge et par skeer til at forme dejen med.
- Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Tril kugler af dejen på cirka 20 gram hver. Tril alle kuglerne i sukker blandet med kanel, og sæt dem på en bageplade med god plads i mellem, da de flyder meget ud i ovnen.1 dl sukker, 2 spsk kanel

- Bag småkagerne i cirka 12-14 minutter ved 175 grader over- og undervarme midt i ovnen. Når de er flydt ud og er blevet gyldne er de færdige.
- Tag dem ud og lad dem køle af i 5 minutter på bagepladen inden de flyttes til en bagerist og køler helt af. Opbevar de afkølede småkager i lufttætte kagedåser.




