Kanelsmåkager

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Kanel er en smag som de fleste af os forbinder med julen, men derfor kan disse krydrede kanelsmåkager nu sagtens spises hele året hvis du spørger mig. De er sprøde udenpå og chewy indeni, og altså en lidt utraditionel julesmåkage.

De her småkager gå jo nok nærmest ind under betegnelsen cookies, som vi i Danmark ofte bruger om de lidt større småkager der er sprøde udenpå og lidt bløde og chewy indeni. Men det gør dem jo bestemt ikke dårligere!

Kanelsmåkager er virkelig nemme at lave. Det er en blød dej, som får smag af kanel, nellike og ingefær, og dejen skal så trilles til kugler. Kuglerne trilles i kanelsukker, og så lægges de på en bageplade. Når småkagerne bages vil de flyde ud, og det at de er trillet i kanelsukker, vil give en lækker og sprød overflade på dine småkager. Det er et super godt trick når man bager cookies, og det kan også nemt laves med almindeligt sukker hvis man vil sparre på kanelsmagen.

kanelsmåkager på træbord med julepynt

Flere julelækkerier

Opskrift

Kanelsmåkager

5 fra 1 stemme
Sprøde og krydrede småkager med god smag af kanel, ingefær og nelliker. De er skønne til jul, men også resten af året. Server dem på småkagefadet til juleaften eller med en god kop kaffe eller te til julekalender i TV.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 3 timer 5 minutter
Antal40 stk

Ingredienser
 

  • 170 g smør, blødt
  • 170 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g mørk sirup
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • ½ tsk nelliker
  • 280 g hvedemel
  • 1 dl sukker, – Til at trille dejen i til sidst
  • 2 spsk kanel, – Til at trille dejen i til sidst

Fremgangsmåde
 

  1. Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.
  2. Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen. Tilsæt herefter sirup og æg og pisk sammen.
    170 g smør, 170 g sukker, 50 g brun farin, 100 g mørk sirup, 1 æg
  3. Tilsæt salt, natron og krydderier og pisk dejen til en ensartet masse.
    ½ tsk salt, 2 tsk natron, 2 tsk kanel, 1 tsk ingefær, ½ tsk nelliker
  4. Tilsæt til sidst melet og rør til en jævn dej. Den skal være meget klistret.
    280 g hvedemel
  5. Sæt dejen til køleskabet i 2 timer så den bliver nemmere at forme. Hvis du har travlt kan du springe det over, og bruge et par skeer til at forme dejen med.
  6. Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme.
  7. Tril kugler af dejen på cirka 20 gram hver. Tril alle kuglerne i sukker blandet med kanel, og sæt dem på en bageplade med god plads i mellem, da de flyder meget ud i ovnen.
    1 dl sukker, 2 spsk kanel
    kanelsmåkager trillet i kanelsukker
  8. Bag småkagerne i cirka 12-14 minutter ved 175 grader over- og undervarme midt i ovnen. Når de er flydt ud og er blevet gyldne er de færdige.
  9. Tag dem ud og lad dem køle af i 5 minutter på bagepladen inden de flyttes til en bagerist og køler helt af. Opbevar de afkølede småkager i lufttætte kagedåser.

Næringsindhold

Serving: 1småkageKalorier: 98kcalKulhydrater: 16gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 13mgNatrium: 125mgKalium: 14mgFibre: 1gSukker: 10gA-vitamin: 114IUC-vitamin: 1mgCalcium: 8mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Smør – Brug rigtig smør. Bruger du saltet smør, så kan du springe saltet i opskriften over.
Brun farin – Giver en dyb og intens smag og er med til at give den flotte brune farve.
Mørk sirup – Er med til at give en intens og juleagtig smag, samt at give den rette tekstur til småkagerne.
Natron – Natron er vigtigt for at give småkagerne den rette tekstur. Det får småkagerne til at hæve lidt op under bagningen, men fortvivl ikke, de skal nok falde lidt sammen igen.
Krydderier – Jeg bruger kanel, ingefær og nelliker til disse småkager. Du kan skrue på mængderne hvis du har lyst eller tilsætte andre krydderier.

Opbevaring

De færdigbagte småkager skal køle helt ned på en bagerist, og så kan de herefter pakkes i lufttætte kagedåser.

Frysning af dejen

Dejen kan fint fryses ned. Du kan trille kuglerne og vende dem i kanelsukker og så fryde dem ned. Så er de lige klar til at tage op og bage. Lad dem tø op 15 minutter ved stuetemperatur inden bagning.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.