Hasselback butternut sqash smager bare godt! Lækker og blød konsistens med masser af velsmag, og lidt knas fra valnødderne. Det perfekte tilbehør til klassiske retter som and, flæskesteg eller til en lækker grillet culotte. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver den perfekte hasselback butternut squash, så læs med her og få vores opskrift.
Græskar har en lækker mild krydret smag, som ikke rigtig kan beskrives. Men faktum er at vi i år har giver den fuld gas, både med dem fra drivhuset og dem vi køber. I suppe, bagt i ovnen eller på grillen, som snack eller som tilbehør, det dur bare!
Hvis du ikke før har lavet hasselback butternut squash, så kom bare i gang, og få mest muligt ud af græskar- og squash sæsonen. Det handler nemlig om at forny sig i køkkenet, og græskar og squash kan nemt gøre det ud for kartofler på middagsbordet. Jeg er sikker på at I vil blive lige så positivt overrasket som jeg.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vask squashen og del den derefter i 2 på langs. Fjern kerner og skæl derefter skallen væk med en kartoffelskræller.1 butternut squash
- Smør squashen ind i halvdelen af olivenolien og placer den den i et ildfast fad med skærefladen ned. Kom den i den forvarmede ovn i 20 minutter ved 200 grader over- og undervarme.½ dl olivenolie
- I en gryde kommes smør samt resten af olien. Smelt smørret og tilsæt honning, hvidløg, rosmarin, timian samt nødder. Rist det et par minutter ved lav varme. Fjern gryden fra varmen og stil det til siden.50 g smør, 1 spsk honning, 3 fed hvidløg, 1 spsk Frisk timian, 1 spsk Frisk rosmarin, 30 g valnødder
- Efter 20 minutter er squashen bleven en smule mere blød. Tag det ildfaste fad ud af ovnen og tag nu forsigtigt en side squash op på et skærebræt. Skær nu forsigtigt ned i squashen, uden at skære helt igennem. Et godt trick er at placere skaftet af en grydeske på hver side som kan stoppe kniven inden man skærer igennem. Gentag for den anden halvdel.
- Løft dem forsigtigt tilbage i det ildfaste fad, stadigvæk med skærefladen ned af. Det er en god ide at bruge 2 paletknive til at løfte dem med, så de ikke går i stykker.
- Pensel nu de 2 sider squash med smørret og hæld fyldet ud over, drys med salt og peber. Kom dem tilbage i oven og tilbered dem 20 minutter yderligere, eller til de er møre.Salt, Peber
- Server dem med det samme.