Guldkarameller

Af:

Rasmus Juul Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


De lรฆkreste blรธde karameller overtrukket med chokolade. Det her er vores hjemmelavede version af guldkarameller og jeg mรฅ sige, at den er tรฆt pรฅ originalen.

Nรฅr man fรธrst en gang har lavet karameller selv, sรฅ er det ogsรฅ slut med at kรธbe dem i butikker. For det fรธrste, sรฅ er det faktisk sjovt og det synes bรธrnene ogsรฅ. De kan vรฆre med hele vejen og se hvordan det forvandler sig til karamel i gryden undervejs. Og sรฅ er der hele det med at pakke dem ind, det kan godt vรฆre at der forsvinder nogle undervejs, men det er nu helt hyggeligt at sidde sammen og pakke karameller.

Det er vigtig at du har et godt sukkertermometer, altsรฅ et termometer der kan tรฅle og mรฅle hรธje temperaturer. Og du skal ramme 120 grader spot on. Mindre, sรฅ bliver de for blรธde, mere og sรฅ bliver de stenhรฅrde. Hvis du vil give dine guldkarameller et tvist, sรฅ kom flagesalt i karamellen helt til sidst.

hjemmelavede guldkarameller med chokolade i skรฅl med overskรฅret karamel

Flere julelรฆkkerier

Opskrift

Guldkarameller

5 fra 1 stemme
Opskrift pรฅ lรฆkre hjemmelavede guldkarameller. Den helt rigtige smag af karameller med chokolade, som man husker fra sin barndom.
Tilb. tid 40 minutter
Nedkรธling 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Antal70 stk

Ingredienser
 

  • 5 dl piskeflรธde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup
  • 1 tsk vaniljepasta
Overtrรฆk
  • 200 g mรธrk chokolade

Fremgangsmรฅde
 

  1. Kom alle ingredienserne til karamellen i en stor gryde og bring det i kog ved middelvarme.
    – Brug en nonstick gryde eller pande, sรฅ karamellen ikke sรฅ let hรฆnger fast.
    5 dl piskeflรธde, 250 g sukker, 125 g glukosesirup, 1 tsk vaniljepasta
  2. Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader. Tag sรฅ gryden/panden af blusset.
  3. Karamelmassen hรฆldes op i et fad 25×25 cm foret med bagepapir. Lad den kรธle ned i ca 1 time ved stuetemperatur inden den skรฆres ud i passende stykker med en skarp kniv.
  4. Rul de blรธde karameller til kugler og sil dem pรฅ kรธl 1 time.
  5. Temperer chokoladen ved at hakke โ…” af chokoladen groft og โ…“ helt fint. Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovnen og rรธr i den hvert 15. sekund. Nรฅr den lige akkurat er smeltet, tilsรฆttes den finthakkede chokolade, og der rรธres rundt til alt chokoladen er smeltet. Dyp derefter de afkรธlede karameller i chokoladen. Kom dem pรฅ en plade med bage papir og lad den kรธle helt af.
    200 g mรธrk chokolade
  6. Pak guldkaramellerne i stykker af bagepapir eller cellofan.

Nรฆringsindhold

Serving: 1karamelKalorier: 64kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 4gMรฆttet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 10mgNatrium: 6mgKalium: 26mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 106IUC-vitamin: 1mgCalcium: 7mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Glukosesirup – Det kan kรธbes i stรธrre supermarkeder som Fรธtex og Bilka. Det er vigtigt for at fรฅ den rette konsistens pรฅ dine karameller, sรฅ det skal du ikke undlade.
Har du prรธvet opskriften?Fortรฆl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.