Æblesæsonen er i fuld gang, og efterårets æbler er perfekte til at lave en lækker gammeldags æblekage med æblegrød, æblekage rasp, makroner og selvfølgelig flødeskum på toppen.
Det er en dessert der er nem at lave, og som smager helt fantastisk. Du kan lave rasp og æblemos i god tid inden den skal serveres, og også makronerne hvis du vil lave dem selv. For at gøre det endnu nemmere kan du også vælge at købe makroner og æblekagerasp.
Æblekage er en helt klassisk dansk dessert, som vi sikkert allesammen har et eller andet forhold til. Herhjemme er vi alle vilde med den, og derfor er det noget vi laver ofte i æblesæsonen.

Flere søde sager
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom æbletern, vand og vanilje i en gryde og kog op.1 kg æbler, 1 tsk vaniljepasta, 2 dl vand
- Når æblerne begynder at koge ud, tilsættes sukkeret. Kog grøden ved lav varme indtil den har den konsistens du gerne vil have. Jeg synes godt der må være lidt æblestykker tilbage. Alt efter æblesort og størrelsen på dine æbletern tager det omkring 15 minutter.50 g sukker
- Når du er tilfreds med konsistensen smager du grøden til, og ser om den behøver mere sukker. Til æblekage må æblegrøden gerne være lidt syrlig, da resten af elementerne er søde i desserten. Det er derfor vigtigt at den ikke bliver for sød.
- Når du er tilfreds med smag og konsistens, skal grøden køle ned inden den skal i desserten.
- Smelt smør på en pande. Bland rasp og sukker sammen, og kom det ned i det smeltede smør. Steg raspen til den er gylden, og begynder at klumpe lidt sammen. Så skal den tages af og køle ned på et stykke bagepapir.25 g smør, 25 g sukker, 50 g rasp
- Nu desserterne skal samles. Kom først et lag æblegrød i bunden af glassene, og drys med 1-2 spsk. æblekagerasp.
- Knus makronerne i hænderne og fordel dem ovenpå raspen.6 makroner
- Kom igen et lag æblegrød ovenpå.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, og fordel den ovenpå desserterne. Pynt med æblegele, og drys evt. med lidt knuste makroner på toppen. Nu er desserten klar til servering.¼ l piskefløde, Æblegele
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Rasp – Det er almindeligt rasp vi bruger når vi skal lave en klassisk hjemmelavet æblekagerasp. Hvis du vil have knas med mere tekstur, så kan du lave den af havregryn. Skift blot rasp ud med havregryn og følg opskriften.Servering
Denne dessert serverer vi altid i glas, fordi det er nemt og smukt at servere. Hvis du hellere vil servere den i en stor skål, kan du sagtens gøre det. Lav så 3 lag æblegrød med 2 lag knas af rasp og makroner i mellem. Top med flødeskum og pynt med gele.Frysning af æblegrød
Hvis du har flere æbler end du kan bruge lige nu, så kan grøden sagtens fryses ned, og så kan du altid tage den op når lysten til dessert melder sig.Tilføj dine egne noter




